Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 07 Νοεμβρίου 2013

Πέμπτη, 07 Νοεμβρίου 2013 19:58

Ταξίδι στην Ινδία

Μεσημέρι, 3 θα ήταν, σταματάμε για μια στάση λίγο μετά το Varanasi της Ινδίας. Συναντάω την Ειρήνη, έτσι την έβγαλα τουλάχιστον, μιας και δεν ήξερε καθόλου την αγγλική γλώσσα.

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις
Τα ΜΑΤ μπήκαν στο Ραδιομέγαρο λοιπόν, ο ραδιοφωνικός παραγωγός που ήταν τελευταίος στο μικρόφωνο ένιωσε σα να ζει το Εδώ Πολυτεχνείο και έκλεισε με τη φράση "Ψυχή Βαθιά".
Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις

Το κοινωνικό πείραμα που πέτυχε

Στο Ριάτσε, ένα μικρό χωριό της Καλαβρίας στην Ιταλία, ο δήμαρχος Domenico Lucano έχει δει πολλούς μετανάστες να πνίγονται προσπαθώντας να πλησιάσουν τις ακτές.

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις

Σε μια περίοδο όπου η ελληνική οικονομία υποφέρει, η έλευση ενός συνεταιριστικού κολοσσού στον τομέα της γεωργίας από τη μακρινή Βραζιλία, δίνει την ελπίδα στον αγροτικό κόσμο, ότι οι μέρες που θα έρθουν θα είναι καλύτερες και πιο ορθολογικές…

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις
Πέμπτη, 07 Νοεμβρίου 2013 08:59

Τώρα «ξεχάστηκαν» οι τσιγγάνοι;

Κάθε εβδομάδα και ένα θέμα. Μια ιστορία, η οποία εμφανίζεται, απασχολεί από το πρωί μέχρι το βράδυ τα ΜΜΕ, μονοπωλεί τους παρεΐστικους διαλόγους και γίνεται θέμα συζήτησης –φυσικά- στα Social Media. Μετά, το θέμα σβήνει. Ποιος ασχολείται σήμερα, για παράδειγμα, με τους τσιγγάνους;

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις
Πέμπτη, 07 Νοεμβρίου 2013 08:49

Ο Μονόλογος ενός Μετανάστη

Αυτός ο άνθρωπος καθόταν δίπλα μου, στο αεροδρόμιο. Φαινόταν ανήσυχος, στράβωνε και ξεστράβωνε τα πόδια του όλη την ώρα, έπαιζε με τα δαχτυλά του, σηκώθηκε κάμποσες φορές για να βγει έξω και να καπνίσει, να πάρει τηλέφωνο κάποιον που συνεχώς ψιθύριζε «Μα που είναι, γιατί δεν έρχεται;»…

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις

Δε λένε να κοπάσουν τα σχόλια για την Κυριακή που άνοιξαν τα εμπορικά στην Ελλάδα. Να σας πω τι είδα εγώ εδώ που είμαι: Βουκουρέστι, Κυριακή μεσημέρι. Τα mall γεμάτα με κόσμο. Ψωνίζουν όλοι; Όχι.

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις

Κάθε φορά που φτάνει στην Αμερική ο Αλέξης Τσίπρας οι ανεδαφικές ακρότητες υποχωρούν και εκπέμπει στοιχεία ρεαλισμού, σημειώνει ο Αθανάσιος Ελλις στην Καθημερινή σχολιάζοντας την ομιλία και την εμφάνιση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο Τέξας.

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις

Ο αθλητικός συντάκτης Νίκος Κοροβήλας, γνωστός κυρίως από τις μεταδόσεις των αγώνων Formula 1, είναι ο μοναδικός δημοσιογράφος που παραμένει ακόμα μέσα στο Ραδιομέγαρο, που εκκενώθηκε μετά την επέμβαση τουλάχιστον 10 διμοιριών των ΜΑΤ, σήμερα τα ξημερώματα.

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις