Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2013

Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2013 22:45

Παπάκια θέλει μόνο

Στη μετάφραση των Αθλίων του Βίκτωρος Ουγκώ που είχα διαβάσει μικρή, υπήρχε η εικονογράφηση μιας σκηνής στον κήπο του Λουξεμβούργου. Τα παιδάκια παίζανε σε μια λιμνούλα με ιστιοφόρα καραβάκια που τα οδηγούσαν με ένα μακρύ ξύλο. Τάιζαν κουλούρι τα παπάκια. Το 1830 αυτά. Πόση έκπληξη ένιωσα όταν πήγα στο Παρίσι πολλά χρόνια αργότερα κι είδα ίδια καραβάκια στις ίδιες λιμνούλες του Λουξεμβούργου! Το παιχνίδι συνεχίζεται εκεί με τον ίδιο τρόπο, εδώ και αιώνες. Οι αλέες είναι ίδιες κι αυτές, και οι καρέκλες παμπάλαιες. Αντίκες. Ένα κομμάτι Ιστορίας υπάρχει ζωντανό στην καρδιά της πόλης και στην καθημερινότητα της.

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις

Το Daily Beast ανέθεσε στον Μάρτιν Σκορσέζε να παρουσιάζει τις 10 +1 αγαπημένες του ταινίες τρόμου κι ο αυθεντικά σινεφίλ σκηνοθέτης συγκεντρώσε μία ομάδα από κλασικά, διάσημα, ξεχασμένα, έγχρωμα κι ασπρόμαυρα αριστουργήματα. Δείτε τα!

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις
«Στα δεκαπέντε μου ορκίστηκα ότι δεν θα δουλέψω, δεν θα παντρευτώ και δεν θα κάνω παιδιά.» Τελικά τα έκανε και τα τρία.
 
Ο λόγος για τον διάσημο συγγραφέα Pascal Bruckner, ο οποίος έδωσε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες διαλέξεις που έχω παρακολουθήσει ποτέ, στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.
Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις
Δεν υπάρχει σπυριάρης έφηβος των 80's με μακριά λαδωμένα μαλλιά, λερωμένα λευκά Nike και μπλουζάκι AC/DC που να σέβεται τον εαυτό του και να μην έχει επιχειρήσει έστω και μια φορά να δοκιμάσει στην πράξη έναν από τους μεγαλύτερους αστικούς ροκ μύθους όλων εποχών...
Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις
Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2013 12:15

Φτώχεια και θέληση

Την περασμένη Τετάρτη αναρτήθηκε στο Twitter φωτογραφία μικρού αγοριού που καθισμένος στο πεζοδρόμιο πουλάει χαρτομάνδηλα, ενώ ταυτόχρονα διαβάζει τα μαθήματά του. Η φωτογραφία είναι συγκλονιστική και έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Εδώ ταιριάζει απόλυτα το χιλιοειπωμένο «μία φωτογραφία, χίλιες λέξεις».

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις
Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2013 11:32

Καταναλώνοντας τη Μαρία

Μπήκε στη ζωή μας ορμητικά. Ενα ξανθό κοριτσάκι που βρέθηκε σε καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα πρωταγωνίστησε για κάποιες μέρες στην επικαιρότητα, χωρίς να το επιλέξει και χωρίς να μπορεί να καταλάβει τι ακριβώς της συμβαίνει.

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις
Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2013 10:38

Ζωή σε κλουβί

Οι συνθήκες στους ζωολογικούς κήπους στις φωτογραφίες του Gaston Lacombe.

Πώς είναι να ζεις μέσα σε κλουβί;

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις

Ο κύριος Γ. Α. Καράντζαλης μας έστειλε, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, την παρακάτω επιστολή:

ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΡΕΠΕΙΑΣ

Στις Κροκεές Λακωνίας, στις 6/10/2013, ο παπάς του χωριού και ο μητροπολίτης Σπάρτης αρνήθηκαν την κανονική τελετή κηδείας του 49χρονου νεκρού αδερφού μου, με την αιτιολογία ότι είχε τελέσει πολιτικό γάμο.

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις

Ο ψυχίατρος και νευροψυχοφαρμακολόγος Ντέιβιντ Νατ υποστηρίζει ότι είναι δυνατή η δημιουργία αφενός υποκατάστατου του αλκοόλ το οποίο να μπορεί στοχευμένα να επηρεάζει το Gaba στον εγκέφαλο χωρίς την τοξικότητα του αλκοόλ για το συκώτι, την καρδιά και άλλα όργανα.

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις