Σταματίνα Μπαρμπαγιάννη

Σταματίνα Μπαρμπαγιάννη

Γεννήθηκε πριν κάμποσα χρόνια στην εξωτική Κυψέλη, πήρε το όνομα της γιαγιάς της: Σταματίνα και στάθηκε η αφορμή για να μην ξανά κάνουν άλλο παιδί οι γονείς της.  Έχει πολλούς έρωτες, καταπιάνεται με κοινωνικά θέματα, μα η μεγάλη της αγάπη είναι οι σπουδές της στη Ψυχολογία. Ευελπιστεί να βοηθάει με οποιοδήποτε τρόπο και να ζήσει σ έναν καλύτερο πλανήτη. Αυτόν το πλανήτη προσπαθεί να τον φτιάξει μέσα της. Λοιπόν τα λέμε… πάω να την βρω εκεί.

02.10.2016

Βρέθηκα πολλές φορές στη θέση να πρέπει να απαντήσω τι είναι η Ψυχοθεραπεία για εμένα μα δεν μπόρεσα χωρίς συναισθηματισμούς.

Οι ορισμοί άλλωστε είναι μόνο στα βιβλία.

23.08.2016

Τώρα τελευταία μου έχει δημιουργηθεί μια μεγάλη ανάγκη να παρατηρώ τις αντιδράσεις τους και να βλέπω, από όσο μου επιτρέπουν, τη ψυχοσύνθέση τους. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον...

Εκεί στο δημοτικό που αρχίζουν να αντιλαμβάνονται καταστάσεις που πιο πριν τα άφηναν αδιάφορα ή/και δεν μπορούσαν να συλλάβουν. Το σεξ, οι σχέσεις είτε φιλικές είτε συντροφικές και ειδικά η διαφορά τους, τα γεννητικά όργανα, η αλληλεπίδραση και οι επιπτώσεις, το ρίσκο, το κόστος, τα όνειρα για το μέλλον. Αντιδράσεις ως προς διάφορα ταμπού για το σώμα, για το γυμνό, για τα μαλλιά, για οτιδήποτε είναι φανερά διαφορετικό.

11.08.2016

Ήθελα αρκετό καιρό να γράψω κάτι για τις Απώλειες που δεν αφορούν το θάνατο. Ίσως για να έρθω αντιμέτωπη με τις σκέψεις μου.

Παρατηρώ όμως πως δυσκολεύομαι να ξεκινήσω την πρώτη παράγραφο. Περίεργο να θες να εκφραστείς τόσο για κάτι που σε απασχολεί και στην αρχή να μην βγαίνουν οι λέξεις, να μην ξέρεις από πού να ξεκινήσεις.

Φτάνει όμως με τις εισαγωγές. Απώλειες λοιπόν.. Όταν οι σχέσεις (κάθε είδους) τελειώνουν. Τελειώνουν;

05.08.2016

Μια γρήγορη αναζήτηση στο internet αρκεί για να δει κανείς πόσα πολλά είναι τα άρθρα που προσπαθούν να απαντήσουν στο «μεγάλο» ερώτημα: Τελικά ομοφυλόφιλ@* γεννιέσαι;

Φυσικά συνοδεύονται όλα από μεγάλες μελέτες, στατιστικές έρευνες, εξετάσεις συγκριτικές των εγκεφάλων μεταξύ ομοφυλόφιλων και μη και άλλα πολλά.

Κάτι τέτοια την επιστημονική κοινότητα μπορεί να την πάνε ένα βήμα παρακάτω, ως προς την γνώση. Μα αναρωτιέμαι τι θα προσφέρει μια τέτοια απάντηση στην κοινωνία; Θα έχει ένα θετικό αποτέλεσμα;