Παρασκευή, 15 Μαΐου 2020 14:14

Οι ιθαγενείς Khasi

Στην πολιτεία της Meghalaya στην Ινδία, οι ιθαγενείς της Khasi, μία μητριαρχική κοινωνία με 1,1 εκατομμύρια μέλη, αποτελούν την πλειοψηφία του πληθυσμού. Εδώ, παραδοσιακά τα κορίτσια έχουν ιδιαίτερη αξία και παίζουν σημαντικό ρόλο στην οικογένεια.

«Η γραμμή μεταξύ παιδικής ηλικίας και ενηλικίωσης είναι θολή, μερικές φορές είναι και βρώμικη».

Το φιλμ μικρού μήκους Fauve με πρωταγωνιστές δυο μικρά αγόρια, αποτυπώνει το βίαιο ταξίδι χωρίς επιστροφή από τα παιχνίδια αθωότητας μέχρι την απρόβλεπτη, κρίσιμη στιγμή που η ζωή σου δίνει το πρώτο ηχηρό χαστούκι θνητότητας, άδικου και παραλογισμού.

Οι άνθρωποι σε όλον τον κόσμο αναγκάστηκαν να αναδείξουν τον πιο δημιουργικό τους εαυτό για να περάσουν τον χρόνο τους ευχάριστα στην καραντίνα.

Πολλοί, το πήγαν ένα βήμα παραπέρα όταν έκαναν την δική τους αναπαράσταση από κλασικούς πίνακες ζωγραφικής.

Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι φωτογραφίες που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό "Nature Photographer of the Year 2020" που διοργανώνει σε ετήσια βάση η Γερμανική Εταιρεία Φωτογραφίας Φύσης.

Δευτέρα, 11 Μαΐου 2020 20:05

“A Day with Salvador Dalí.”

Ήταν 1930 και είχαν περάσει λίγοι μήνες από τότε που ο Salvador Dalí διώχτηκε από το σπίτι του πατέρα του, όταν αγόρασε μια καλύβα κοντά στο απομονωμένο χωριό Portlligat στην ισπανική Costa Brava.

Τις επόμενες δεκαετίες, ο διάσημος ζωγράφος αγόρασε και τα υπόλοιπα γύρω οικήματα δημιουργώντας μια βίλα γεμάτα έργα τέχνης.

Το χιόνι δεν είναι ιδιαίτερα συνηθισμένο θέαμα στο Τόκιο, αφού ο χειμώνας σπάνια πέφτει κάτω από το 0, με αποτέλεσμα οποιαδήποτε νιφάδα χιονιού να λιώνει πριν ακουμπήσει στο έδαφος. Πρόσφατες χιονοπτώσεις σημειώθηκαν τον φετινό Φεβρουάριο και παλαιότερα στις αρχές του 2018.

Ποια είναι η θέα σου; Ό,τι βλέπεις από το παράθυρό σου. Ας το πούμε κι όριο του εγκλωβισμού.

Πίσω από το παράθυρο, πέρα από το κάδρο του υπάρχει ένα ολόκληρος κόσμος.

Μα δεν είναι ένας κινούμενος πίνακας η θέα από το παράθυρο; Αλλάζει φως, σχήμα έχει κίνηση.

Η Χίος φημίζεται διεθνώς για την χλωρίδα και τον πλούτο των άγριων λουλουδιών της καθώς έχει μία μεγάλη ποικιλία από ορχιδέες που βρίσκονται διάσπαρτες στο νησί αλλά και άγριες τουλίπες που κάθε χρόνο το μήνα Μάρτιο πλημμυρίζουν με χρώμα τις γεωργικές καλλιέργειες κυρίως στο κεντρικό και νοτιοανατολικό μέρος του νησιού.

Homenami: Μόνο στο διαδίκτυο, φέτος, η απόλαυση των ανθισμένων κερασιών στην Ιαπωνία

«Hanami» στα ιαπωνικά σημαίνει «απολαμβάνω τη θέα λουλουδιών», και αν δεν σάρωνε τον πλανήτη η πανδημία του κορωνοϊού Ιάπωνες και ξένοι επισκέπτες στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου θα ήταν αυτές τις μέρες στα πάρκα για να απολαύσουν το θέαμα των ανθισμένων κερασιών.

Η σχέση κάθε παιδιού με τους γονείς του – με τον καθένα ξεχωριστά – είναι καθοριστικής σημασίας για όλη του τη ζωή.

Φόβος, πανικός, εσωστρέφεια, αγωνία.. Γνώριμες καταστάσεις τον τελευταίο μήνα!

Όσο ο κόσμος χορεύει σε ρυθμούς πανικού, ένας άλλος δυνατός αντισταθμιστής όλων αυτών των συναισθημάτων που ακινητοποιούν.. ζωντανεύει!

Το Graffiti!

Ο αμόρφωτος δημοσιογράφος είναι ο σύγχρονος δάσκαλος

Σελίδα 1 από 269