Αν σου αρέσουν τα βιβλία, τα ταξίδια και οι βιβλιοθήκες, σου έχουμε την λύση: αν βρεθείς σε κάποια από τις παρακάτω χώρες, μην παραλείψεις να επισκεφτείς την βιβλιοθήκη της!

Κλασικές βιβλιοθήκες σπουδαίων Πανεπιστημίων αλλά και πιο μοντέρνες, θα σου εξάψουν το ενδιαφέρον και την φαντασία.

Εκεί θα ανακαλύψεις την ομορφιά των βιβλίων, την μυρωδιά τους και την ιστορία που το καθένα θα κουβαλάει για πάντα στις σελίδες του.

Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021 10:32

Ο Φωτογράφος Γιώργος Σεφέρης

«Κατά βάθος είμαι ζήτημα φωτός»

«Σήμερα κρέμασα πάνω από το γραφείο μου τη μοναδική φωτογραφία ενός ελληνικού τοπίου που βρέθηκε, ολωσδιόλου τυχαία, μέσα σε κάτι χαρτιά. Τη φωτογραφία της μεγάλης άγκυρας του Πόρου. Την είχα κάνει ένα πρωί της άνοιξης του 40. Καθώς την κοιτάζω τώρα αισθάνομαι την ψυχή μου πλημμυρισμένη. Αλλά δεν είναι αυτά που μου χρειάζουνται: πελεκώντας τον εαυτό μας, έτσι γράφουμε.» 

Dear Alice | Το animation που μας υπενθυμίζει ότι οι ζωγραφιές των παιδιών δεν είναι απλά μουτζούρες

Οι παιδικές ζωγραφιές δεν είναι απλά χαριτωμένες απεικονίσεις ή μουτζούρες χωρίς νόημα.

Ο φωτογράφος του Reuters Ζίγκφριντ Μοντόλα ταξίδεψε στην Αιθιοπία, καταγράφοντας με το φωτογραφικό του φακό του την αρχαία διαδρομή του εμπορίου του αλατιού, στο λεκανοπέδιο της ερήμου Ντανακίλ (γνωστό ως Danakil Depression), στη βόρεια Αιθιοπία.

Η πανδημία κλονίζει και τις σχέσεις.

Ο κορυφαίος ψυχίατρος – ψυχοθεραπευτής Ματθαίος Γιωσαφάτ μιλάει για τους τρόπους να αντιμετωπίσουμε το τοξικό συναίσθημα του φόβου.

H ταινία μικρού μήκους «All Cats are Gray in the Dark» δείχνει τη σχέση ενός ηλικιωμένου άνδρα με τις γάτες του.

Στο «All Cats are Gray in the Dark» του Lasse Linder μπαίνουμε στον κόσμο ενός ηλικιωμένου άνδρα που ζει μόνος του σε μια μικρή πόλη στην Αυστρία.

Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2020 11:12

Οι ήχοι του Αντρέι Ταρκόφσκι (video)

Άνεμος. Νερό. Γη. Φωτιά: Τα φυσικά στοιχεία είναι τα δομικά στοιχεία του κινηματογράφου του Αντρέι Ταρκόφσκι.

Η πυρκαγιά κροταλίζει αλλιώτικα από φιλμ σε φιλμ, ο άνεμος άλλες φορές ουρλιάζει, άλλες φορές ψιθυρίζει, το χώμα γίνεται λάσπη και το νερό κυλάει καθάριο.

Ένα επιμορφωτικό βίντεο που εξηγεί γιατί τα σχολεία θα έπρεπε να προσφέρουν ημέρες ψυχικής υγείας επιτρέποντας στους μαθητές να εφαρμόζουν τη συναισθηματική υγιεινή χωρίς στίγμα.

Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020 10:15

Χρωματιστοί Άνθρωποι (video)

Η ανθρώπινη κατάσταση με τα μάτια της τέχνης

Color of Reality.

Δυο «έγχρωμοι» φίλοι κάθονται μπροστά από μια τηλεόραση. Όταν την κλείνουν και βγαίνουν στον κόσμο αντιμετωπίζουν την αδιαφορία, τον ρατσισμό, τη βία.

Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2020 12:14

100 εικόνες από την καραντίνα

Εκατό φωτογραφίες από την καραντίνα είναι η «σοδειά» της National Portrait Gallery που παρουσιάζει μια συλλογή εικόνων της πιο δραματικής περιόδου που έχει βιώσει η ανθρωπότητα στις αρχές ήδη του 21ου αιώνα, την περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού.

Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2020 22:25

Ο μαγικός κόσμος των μανιταριών

Και μόνο το να σκεφτείς ότι αυτές οι μορφές ζωής υπάρχουν στο γαλαξία μας, πόσω δε μάλλον στον πλανήτη μας, απλώς ζαλίζει το μυαλό.

Ο φωτογράφος Steve Axford ζει κι εργάζεται στην περιοχή Northern Rivers στο South Wales της Αυστραλίας όπου περνάει το χρόνο του κινηματογραφώντας τον κόσμο γύρω του, συχνά ταξιδεύοντας σε απομακρυμένες περιοχές αναζητώντας σπάνια ζώα, φυτά ακόμη και ανθρώπους.

Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2020 11:54

Cubed- Η ανάγκη για ανθρώπινη σύνδεση (video)

Μία μικρού μήκους animation ταινία που δείχνει την ανάγκη για ανθρώπινη σύνδεση. Ένας άντρας με έναν κύβο του Rubik για κεφάλι προσπαθεί να συνδεθεί με τους άλλους. Όταν αποτυγχάνει, προσπαθεί ξανά. Όταν αποτυγχάνει ξανά, τρέχει μακριά τους.

Σελίδα 1 από 270