Η National Audubon Society, μία από τις πιο παλιές περιβαλλοντικές οργανώσεις του κόσμου, ανακοίνωσε τους νικητές του διαγωνισμού Audubon Photography Awards 2020.

Ο διαγωνισμός ήταν ανοιχτός για φωτογράφους από τις Η.Π.Α.

Στην 11 χρονιά διοργάνωσης του, δέχτηκε 6.000 εικόνες από περίπου 1.800 φωτογράφους.

Ένα σύντομο ουμανιστικό κινούμενο σχέδιο σχετικά με το θάνατο, τη μετά θάνατον ζωή και τη ζωή εδώ και τώρα.

Σαν να το θέλησε λες η μοίρα, ο άνθρωπος που θα αναβίωνε με κερί και τέχνη ζηλευτή τον αγώνα του έθνους μας το 1821 γεννήθηκε ανήμερα της επετείου της εθνικής μας παλιγγενεσίας, 25η του Μαρτίου.

Κι έτσι σήμερα, λίγα χιλιόμετρα έξω από τα Γιάννενα, μας περιμένει μια αξέχαστη περιπλάνηση στη νεοελληνική ιστορία μέσα από τα κέρινα ομοιώματα του Παύλου Βρέλλη, ένα έργο ζωής για τον ίδιο και μια εμπειρία μνήμης για τον επισκέπτη.

Κατά τη διάρκεια της Ιστορίας, τα ζώα πρόσφεραν στον άνθρωπο πολλά και πολύτιμα: τον έθρεψαν με το κρέας τους, τον ζέσταναν με το τρίχωμά τους, τον βοήθησαν να καλλιεργήσει τη γη, έγιναν προστάτες και φίλοι του αχώριστοι.

Ο Αριστοτέλης έλεγε πως “τα φυτά των ζώων ένεκέν εστι και τα ζώα των ανθρώπων χάριν”, δηλαδή ότι τα ζώα ήρθαν στον κόσμο για χάρη των ανθρώπων.

Παρασκευή, 15 Μαΐου 2020 14:14

Οι ιθαγενείς Khasi

Στην πολιτεία της Meghalaya στην Ινδία, οι ιθαγενείς της Khasi, μία μητριαρχική κοινωνία με 1,1 εκατομμύρια μέλη, αποτελούν την πλειοψηφία του πληθυσμού. Εδώ, παραδοσιακά τα κορίτσια έχουν ιδιαίτερη αξία και παίζουν σημαντικό ρόλο στην οικογένεια.

«Η γραμμή μεταξύ παιδικής ηλικίας και ενηλικίωσης είναι θολή, μερικές φορές είναι και βρώμικη».

Το φιλμ μικρού μήκους Fauve με πρωταγωνιστές δυο μικρά αγόρια, αποτυπώνει το βίαιο ταξίδι χωρίς επιστροφή από τα παιχνίδια αθωότητας μέχρι την απρόβλεπτη, κρίσιμη στιγμή που η ζωή σου δίνει το πρώτο ηχηρό χαστούκι θνητότητας, άδικου και παραλογισμού.

Οι άνθρωποι σε όλον τον κόσμο αναγκάστηκαν να αναδείξουν τον πιο δημιουργικό τους εαυτό για να περάσουν τον χρόνο τους ευχάριστα στην καραντίνα.

Πολλοί, το πήγαν ένα βήμα παραπέρα όταν έκαναν την δική τους αναπαράσταση από κλασικούς πίνακες ζωγραφικής.

Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι φωτογραφίες που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό "Nature Photographer of the Year 2020" που διοργανώνει σε ετήσια βάση η Γερμανική Εταιρεία Φωτογραφίας Φύσης.

Δευτέρα, 11 Μαΐου 2020 20:05

“A Day with Salvador Dalí.”

Ήταν 1930 και είχαν περάσει λίγοι μήνες από τότε που ο Salvador Dalí διώχτηκε από το σπίτι του πατέρα του, όταν αγόρασε μια καλύβα κοντά στο απομονωμένο χωριό Portlligat στην ισπανική Costa Brava.

Τις επόμενες δεκαετίες, ο διάσημος ζωγράφος αγόρασε και τα υπόλοιπα γύρω οικήματα δημιουργώντας μια βίλα γεμάτα έργα τέχνης.

Το χιόνι δεν είναι ιδιαίτερα συνηθισμένο θέαμα στο Τόκιο, αφού ο χειμώνας σπάνια πέφτει κάτω από το 0, με αποτέλεσμα οποιαδήποτε νιφάδα χιονιού να λιώνει πριν ακουμπήσει στο έδαφος. Πρόσφατες χιονοπτώσεις σημειώθηκαν τον φετινό Φεβρουάριο και παλαιότερα στις αρχές του 2018.

Ποια είναι η θέα σου; Ό,τι βλέπεις από το παράθυρό σου. Ας το πούμε κι όριο του εγκλωβισμού.

Πίσω από το παράθυρο, πέρα από το κάδρο του υπάρχει ένα ολόκληρος κόσμος.

Μα δεν είναι ένας κινούμενος πίνακας η θέα από το παράθυρο; Αλλάζει φως, σχήμα έχει κίνηση.

Η Χίος φημίζεται διεθνώς για την χλωρίδα και τον πλούτο των άγριων λουλουδιών της καθώς έχει μία μεγάλη ποικιλία από ορχιδέες που βρίσκονται διάσπαρτες στο νησί αλλά και άγριες τουλίπες που κάθε χρόνο το μήνα Μάρτιο πλημμυρίζουν με χρώμα τις γεωργικές καλλιέργειες κυρίως στο κεντρικό και νοτιοανατολικό μέρος του νησιού.

Σελίδα 1 από 269