Περισσότερες από 2500 πλύσεις. Περίπου 17 τόνοι ρούχα. Χίλιοι νέοι ωφελούμενοι.

Αυτά είναι όσα έχει καταφέρει η ομάδα του «Ithaca laundry», μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που έχει σκοπό να βελτιώσει τη ζωή των αστέγων.

Υπάρχει μια μικρή γειτονιά που όπως δηλώνει το όνομα της κατάφερε να περάσει «από την άλλη πλευρά του ποταμιού». Ο λόγος για την Ουζούπη, μια ανεξάρτητη αριστοτελική πολιτεία για ελεύθερα πνεύματα.

Μπορεί να είναι μία από τις μικρότερες δημοκρατίες του κόσμου, με έκταση μόλις 1 τετραγωνικό χιλιόμετρο, αλλά μην ξεγελιέστε από το μέγεθος της, καθώς η κοινότητα της Ουζούπης στην καρδιά της πρωτεύουσας της Λιθουανίας, διαθέτει δικό της πρόεδρο, κυβέρνηση, σύνταγμα και νόμισμα.

Κυριακή, 04 Νοεμβρίου 2018 14:53

Το Ελληνικό καλοκαίρι του Robert McCabe

Γεννήθηκε στο Σικάγο το 1934 και ξεκίνησε να φωτογραφίζει το 1939 με μια Kodak Brownie και φιλμ Verichrome.

Στην Ελλάδα ήρθε για πρώτη φορά το 1954. Λάτρεψε τα τοπία, τους ανθρώπους, την αληθινή ζωή και λίγο αργότερα ερωτεύτηκε μια Αθηναία.

Από τότε επέστρεψε πολλές φορές για να φωτογραφίσει το απέραντο μπλε, τους νησιώτες, την ιστορία και την ελληνική γη που τόσο αγάπησε..

Σάββατο, 03 Νοεμβρίου 2018 12:04

Ωδή στις βιβλιοθήκες του κόσμου

Οσο οι μέρες μικραίνουν και ο χειμώνας πλησιάζει, το να κλειστούμε σπίτι συντροφιά με ένα καλό βιβλίο ακούγεται ιδανικό. Και παρόλο που ο περισσότερος κόσμος κυνηγάει την ψηφιοποιημένη πληροφορία, τα βιβλία παραμένουν ακόμα δημοφιλή, χρήσιμα και λατρεμένα αντικείμενα.

Διάσημοι πίνακες σπουδαίων καλλιτεχνών που απαθανατίζουν σημαντικές ιδέες της ψυχολογίας.

Υπάρχουν σπουδαία έργα τέχνης που εδώ και αιώνες έχουν τεράστια απήχηση, επειδή μας μιλούν σε βαθύ, συναισθηματικό επίπεδο.

Όλοι μας έχουμε διάφορες προτιμήσεις και χόμπι που διαμορφώνουμε σε όλη τη ζωή μας.

Η ρουτίνα μας χαρακτηρίζεται με κάποιο τρόπο από αυτά που θεωρούμε πάθη και δεν μπορούμε να διανοηθούμε τη ζωή μας χωρίς αυτά.

«Η Ρουτίνα» είναι μια ελληνική ταινία μικρού μήκους για τον αυτισμό που δημιούργησε η κινηματογραφική ομάδα Creative Icon Films.

Η συμβίωση με τον Βαγγέλη, δεν είναι εύκολη. Η οικογένεια του προσπαθεί να μην διαταράξει την καθημερινότητά του, ώστε να τηρείται το πρόγραμμά του και να μην αλλάζει η ρουτίνα του.

Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2018 09:28

Το Υποβρύχιο Αρχαιολογικό Πάρκο της Baia

Στο νότο της Ιταλίας, μόλις λίγη ώρα έξω από τη Νάπολη, βρίσκεται ένας θησαυρός, γνωστός μόνο σε λίγους. Το Υποβρύχιο Αρχαιολογικό Πάρκο της Baia είναι ένα από τα πιο καλά κρυμμένα, αρχαιολογικά διαμάντια της χώρας, του οποίου η επίσκεψη, γίνεται με τον πλέον ασυνήθιστο τρόπο.

Για την ιστορία, η Baia λέγεται ότι το όνομα της, το πήρε από έναν σύντροφο του Οδυσσέα, και τιμονιέρη του πλοίου του, το Βαῖο, του οποίου ο τάφος εικάζεται ότι βρίσκεται στη περιοχή. Ήταν επίσης γνωστή και ως Porto Julious, τουτέστιν, ένας από τους μεγαλύτερους ναύσταθμους, του αυτοκρατορικού στόλου.

Ο Cyprien Verseux είναι ένας αστροβιολόγος, ο οποίος εργάζεται αυτή τη στιγμή στην πιο απομακρυσμένη επιστημονική βάση στον κόσμο: το σταθμό Κονκόρντια της Ανταρκτικής.

Όταν δεν είναι απασχολημένος με τη συλλογή δειγμάτων και τις έρευνες σχετικά με το κλίμα, ο Cyprien διατηρεί ένα μπλογκ στο οποίο μοιράζεται την εμπειρία του για την καθημερινότητά του σε αυτό το ακραίο περιβάλλον.

Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018 21:04

Bagh-e Sangi: Ο Κήπος με τις Πέτρες

Στα ανατολικά της πόλης Σιρτζάν, στην επαρχία Κέρμαν του Ιράν, βρίσκεται ένα αξιοθαύμαστο μέρος, που δείχνει αρκετά παράξενο.

Είναι ο Κήπος με τις Πέτρες ή αλλιώς το Bagh-e Sangi.

Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2018 15:05

Οι ωραιότερες κατοικημένες γέφυρες

Το να κατοικείται μια γέφυρα είναι κάτι εντελώς ασυνήθιστο και πολύ πέρα από τη βασική λειτουργία της που δεν είναι άλλη από τη γεφύρωση φυσικών εμποδίων, διευκολύνοντας την εκτέλεση οικιστικών αλλά και εμπορικών λειτουργιών. Για το λόγο αυτό οι έξι γέφυρες που θα δείτε στη συνέχεια είναι όχι μόνο σπάνιες στον κόσμο αλλά καθεμία ξεχωριστά αποτελεί τουριστική «ατραξιόν» στον τόπο της εξαιτίας της ιστορίας που κρύβει πίσω της.

Σάββατο, 13 Οκτωβρίου 2018 19:16

Περίεργα σπορ απ' όλο τον κόσμο

Τα σπορ και γενικά ο αθλητισμός υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό στις ζωές των ανθρώπων. Είτε ως ενασχόληση, είτε για απλή πληροφόρηση, όλοι κάποια στιγμή έχουμε έρθει σε επαφή με κάποιο άθλημα, ή γενικότερα με τον αθλητισμό.

Στην Ελλάδα το πιο γνωστό άθλημα ήταν ανέκαθεν το ποδόσφαιρο και αργότερα με την επιτυχία του Μουντομπάσκετ της Εθνικής Ελλάδος το 1987, μπήκε και το μπάσκετ στη ζωή των Ελλήνων. Τα τελευταία χρόνια έχουμε και άλλες επιτυχίες, στους κρίκους ή στο άλμα επί κοντώ για παράδειγμα, αλλά όλα τα παραπάνω ανήκουν στα πλαίσια των ευρέως γνωστών αθλημάτων.

Σελίδα 1 από 259

Το The Clown χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη παροχή των υπηρεσιών του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.

Πατήστε "Συμφωνώ" για να μην εμφανίζεται αυτό το μήνυμα.