Φόβος, πανικός, εσωστρέφεια, αγωνία.. Γνώριμες καταστάσεις τον τελευταίο μήνα!

Όσο ο κόσμος χορεύει σε ρυθμούς πανικού, ένας άλλος δυνατός αντισταθμιστής όλων αυτών των συναισθημάτων που ακινητοποιούν.. ζωντανεύει!

Το Graffiti!

Ο αμόρφωτος δημοσιογράφος είναι ο σύγχρονος δάσκαλος

Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2020 11:39

Ο δωδεκάλογος της καραντίνας

Φτάσαμε πια στην 9η μέρα της καραντίνας, που για τον Δαίμονα είναι 8η διότι αφενός μεν είχε εκδράμει την περασμένη εβδομάδα εκτός πόλης, αφετέρου δε λειτουργεί έτσι κι αλλιώς με χρονοκαθυστέρηση. Το ιστολόγιό μας δεν έχει και πολύ καλή σχέση με την επικαιρότητα και σπανίως τη σχολιάζει, παρόλο που πάντοτε την παρακολουθεί..

Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2020 09:19

Η ζωή με μια μάσκα

Vintage φωτογραφίες από τις αρχές του περασμένου αιώνα.

Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020 11:48

Δέντρα μέσα στο χιόνι

Ατμοσφαιρικές εικόνες από τη Φινλανδία.

Ο Φινλανδός φωτογράφος Μίκο Λάγκερτσεντ (Mikko Lagerstedt) στη σειρά εικόνων με τίτλο «trees», αναδεικνύει την ομορφιά του τοπίου της πατρίδας του, με βασικούς πρωταγωνιστές τα δέντρα.

Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020 19:05

Οι «κεντημένες» αγροικίες

Πανέμορφη διακόσμηση σε φάρμες στη Σουηδία.

Το Χάλσιγκλάντ (Halsingland) είναι μια μικρή επαρχία στην κεντρική Σουηδία, όπου βρίσκεται ένας μεγάλος αριθμός ξύλινων σπιτιών, τα οποία είναι ιδιαίτερα διακοσμημένα.

Η ποίηση ως θεραπεία για τα δεινά του νου και της ψυχής. Αυτή είναι η βασική ιδέα που οδήγησε στη γέννηση ενός μοναδικού φαρμακείου ποίησης στην Αγγλία.

Από τον περασμένο Οκτώβριο, όσοι αναζητούν εναλλακτική θεραπεία στα φάρμακα για να καταπολεμήσουν το άγχος της σύγχρονης ζωής, να καταπραΰνουν μια σχέση αγάπης ή οξύνουν το πνεύμα τους, μπορούν να ζητήσουν συμβουλές από την Deborah Alma, ιδιοκτήτρια της πρώτης φαρμακοποιίας Ποίησης στον κόσμο.

Με μια τρύπα από σφαίρα στη θέση ενός αστεριού ο διάσημος Banksy δίνει τη δική του εκδοχή της φάτνης, με το έργο που ανέβασε στον λογαριασμό του στο instagram, λίγο καιρό αφότου παρουσίασε την τελευταία του τοιχογραφία με το έλκηθρο του Άη Βασίλη να σέρνει ένα παγκάκι, στο οποίο κοιμάται ένας άστεγος, στον ουρανό.

Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2019 19:49

Ο πιανίστας της Αρκτικής (video)

Μια πλατφόρμα επιπλέει ανάμεσα στους πάγους της Αρκτικής. Πάνω του ένα πιάνο. Στο φόντο οι πάγοι καταρρέουν.

Ο διεθνούς φήμης πιανίστας και συνθέτης, Ludovico Einaudi, δίνει την πιο ιδιαίτερη συναυλία του, στη μέση του Αρκτικού Ωκεανού, για την προώθηση της παγκόσμιας εκστρατείας της Greenpeace, Save the Artic.

Η Μεξικάνα ζωγράφος Φρίντα Κάλο, αποτελεί ακόμα και σήμερα σύμβολο γυναικείου δυναμισμού. Είχε την τάση να απεικονίζει τα συναισθήματά της στα έργα της, χωρίς να διστάζει να τσαλακωθεί μπροστά στον κόσμο της εποχής της.

Ένα βιβλιοπωλείο της Σαντορίνης ανακηρύχτηκε ως το κορυφαίο στον κόσμο, από το National Geographic που εκδίδει το δημοφιλές περιοδικό «Destinations of a Lifetime».

Πρόκειται για το βιβλιοπωλείο «Αtlantis» που βρίσκεται στην Οία της Σαντορίνης.

Μια ταινία μικρού μήκους που απευθύνεται στα συναισθήματα μας, υπενθυμίζοντάς μας έστω και με σκληρό τρόπο, την ανάγκη να συμμετάσχουμε όλοι στη δημιουργία ενός πιο ειλικρινούς κόσμου.

Σελίδα 1 από 268