Άγγελος Ροδαφηνός

Άγγελος Ροδαφηνός

Ο Δρ Άγγελος Ροδαφηνός είναι ακαδημαϊκός και συγγραφέας. Εργάστηκε και δίδαξε σε Ελληνικά και διεθνή Πανεπιστήμια (ΑΠΘ, ΤΕΙΘ, American College, Frederick, Monash, Western Australia, Sydney University of Technology) ενώ διετέλεσε Διευθυντής Προγράμματος Social Sciences του Swinburne/Online Education Services και Διευθυντής του Τμήματος Ψυχολογίας του City College/University of Sheffield.

Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει την έκδοση των βιβλίων «Από πρίγκιπας βάτραχος και… τούμπαλιν: Πρακτικές ψυχολογικές τεχνικές, για να βελτιώσουμε τον εαυτό μας – ή τους άλλους», «Οι Ηλίθιοι είναι ανίκητοι: η μέθοδος Ro για την αντιμετώπισή τους και την αποτελεσματική επίλυση προβλημάτων»» και «Λογική και ... Παραλογική: Κριτική σκέψη. ψυχολογία και επιστημονικός εγγραμματισμός», καθώς και την δημοσίευση 60 και πλέον επιστημονικών άρθρων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν τις πηγές και την αντιμετώπιση του στρες, το doping, και το κάπνισμα. Το έργο του έχει λάβει σημαντική αναγνώριση από συναδέλφους ερευνητές, όπως καταδεικνύουν οι 1980 και πλέον αναφορές σε αυτό.

URL Ιστότοπου: http://rodafinos
Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2022 09:31

Λεξιλόγιο και Συναισθήματα

Τι απαντάτε όταν κάποιος γνωστός που συναντάτε στο δρόμο σας απευθύνει την κλασσική ερώτηση ”-Τι κάνεις;”

Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2022 22:09

Είναι αναγκαίος ο θυμός;

Εκνευρισμός, οργή, αναστάτωση, αγανάκτηση· συναισθήματα τα οποία συνοδεύονται από ανεβασμένη πίεση, σφυγμούς και από αυξημένες πιθανότητες για καρδιακό ή εγκεφαλικό επεισόδιο. Είναι άραγε συναισθήματα αναπόφευκτα κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες; Μήπως θα μπορούσα να τα αποφύγω;

Παρασκευή, 15 Απριλίου 2022 20:50

10 μικροί… ηλίθιοι

Ήρθε η ώρα να σας ενημερώσω ότι υπάρχουν 10 ηλίθια άτομα σ’ αυτόν τον κόσμο (ή τουλάχιστον τόσα ήταν την τελευταία φορά που τα μέτρησε ο J. Rohn). Το κακό είναι ότι… αλωνίζουν· τριγυρίζουν από ‘δώ κι από ‘κεί σαν περιστρεφόμενοι Δερβίσηδες και μετακινούνται, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες να τα βρίσκετε συνεχώς μπροστά σας.

Είναι έγκυρες οι προβλέψεις της αστρολογίας; Του καφέ; Της παλάμης; Της γραφολογίας; Της νουμερολογίας; Είναι χαζές οι ξανθιές; Ποια η άποψή σας για την ομοιοπαθητική; Την τηλεπάθεια; Αν δεις μαύρη γάτα…;

Κυριακή, 09 Ιανουαρίου 2022 09:41

Το παρελθόν ΔΕΝ ισούται με το μέλλον

Λένε ότι ωριμάζουμε όταν σταματήσουμε να παραπονιόμαστε και να κατηγορούμε άλλους για την κατάστασή μας κι όταν αναλάβουμε τις ευθύνες για τα αποτελέσματα των πράξεών μας. Αυτό, όμως, μπορεί να πάρει πολύ χρόνο. Υπάρχουν άνεργοι, αδικημένοι από τη ζωή, νεαρά άτομα αλλά και συνταξιούχοι οι οποίοι περνούν την ημέρα τους στο καφενείο ή στην καφετερία, κατηγορώντας το σύστημα ή τις συνθήκες γι' αυτά που τους συμβαίνουν.