Άγης Βερούτης

Άγης Βερούτης

Είμαι Μηχανολόγος Μηχανικός με μεταπτυχιακά στην Οικολογική βιομηχανική παραγωγή. Γεννήθηκα το 1964 στο Μιλάνο της Ιταλίας και μεγάλωσα στην Αθήνα. Σπούδασα στις ΗΠΑ και τη Βρετανία όπου έζησα συνολικά δεκαεφτά χρόνια. Εκεί εργάστηκα ως διοικητικός σύμβουλος στρατηγικής στις μεγαλύτερες πολυεθνικές στον κόσμο, σε κυβερνητικές υπηρεσίες και οργανισμούς στους οποίους περιλαμβάνεται το "Προεδρικό Συμβούλιο για την Αειφόρο Ανάπτυξη" επί Προέδρου Κλίντον και ως Επισκέπτης Λέκτορας με αντικείμενο την περιβαλλοντικά υπεύθυνη διοίκηση επιχειρήσεων και την Αειφόρο Ανάπτυξη, σε Αμερικανικά πανεπιστήμια και business schools. Στην Ελλάδα επέστρεψα το '99 από νοσταλγία, και προσλήφθηκα ως διευθύνων σύμβουλος της θυγατρικής μιας πολυεθνικής στο χώρο της Υγείας, αναλαμβάνοντας 5 χώρες της ΝΑ Ευρώπης. Το 2003 ξεκίνησα να δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στο χώρο της παροχής υπηρεσιών και του Ίντερνετ. Είμαι μικρομεσαίος επιχειρηματίας. Γράφω και δημοσιεύω τις σκέψεις μου από το 2010, θεωρώντας καθήκον μου να ενημερώσω όσους περισσότερους Έλληνες μπορώ, αναλύοντας κάποια σημαντικά θέματα που έχουν διαστρεβλωθεί, και στηλιτεύοντας τις αιτίες της εξαθλίωσης της μεσαίας τάξης. Κείμενά μου έχουν αναδημοσιευτεί σε περισσότερα από 16.000 blogs. Μου αρέσει να διαβάζω, να γράφω, να ταξιδεύω, να ζωγραφίζω, και να περνάω χρόνο με τη γυναίκα μου και τα τρία παιδιά μου.

27.01.2017

Μετά από 8 χρόνια κρίσης, είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς πως υπάρχουν ακόμα κάποιοι που δεν έχουν καταλάβει γιατί φτάσαμε εδώ!

Θα έπρεπε να είναι ξεκάθαρο σε όλους πλέον ποια από αυτά που κάνουμε ως χώρα μας εμποδίζουν να ξεκολλήσουμε από τον βούρκο, και πώς πρέπει να κάνουμε τα πράγματα στο εξής για να γίνει υποφερτή η ζωή για όλους στη χώρα.

02.12.2016

Χωρίς αμφιβολία όλοι έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται τί σημαίνουν οι επερχόμενες αυξήσεις στις εισφορές αυτοαπασχολούμενων από την 1/1/2017, καθώς και οι αυξήσεις σε βασικά καταναλωτικά αγαθά όπως καύσιμα, τηλεφωνία και τσιγάρα.

Ας σταθούμε στις εισφορές των αυτοαπασχολούμενων, με τη μεσοσταθμική εισφορά έστω 30% επί του εισοδήματος (από 27% ως 37% μαζί με τα επικουρικά σε κάποιες κατηγορίες).

25.11.2016

Όταν όλοι οι άλλοι λένε πως η προβλεπόμενη ανάπτυξη του 2,7% για το 2017 δεν είναι ρεαλιστική, απλά δεν ξέρουν τί λένε, ακόμα και αν αυτοί οι άλλοι είναι το γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή που όμως μετά τα γύρισε χωρίς αιτιολόγηση, ακόμα και το ίδιο το Υπουργείο Οικονομικών που προϋποθέτει πως για να επιτευχθεί το 2,7% ανάπτυξη, πρέπει να πάνε καλά 9 παράγοντες "ρίσκου”.

11.11.2016

Ποιος φοβάται τον Ντόναλντ Τραμπ;

Η Αμερική έχει ατσάλινους θεσμούς για να προστατεύσει την Δημοκρατία της και το Κράτος Δικαίου της.

Έχει ενσωματωμένες στο Σύνταγμά της δικλείδες που επιβάλλουν τη διάκριση των εξουσιών, το Κογκρέσο να διασφαλίζει πως κανένας πρόεδρος δεν μπορεί να ξεκινήσει κανέναν πόλεμο χωρίς πλειοψηφία του, το Ανώτατο Δικαστήριο να διασφαλίζει πως κανένας δεν θα καταπατήσει τα δικαιώματα και τις ατομικές ελευθερίες των πολιτών για νομότυπους λόγους.

21.10.2016

Πριν λίγες μέρες πήρα ένα μήνυμα ακόμη στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μου, το οποίο έλεγε για κρυφές προσλήψεις που κάνει η κυβέρνηση με αδιαφανείς διαδικασίες στην ΕΡΤ.

Δεν έχω τρόπο να το επιβεβαιώσω, οπότε, ώσπου να απαντήσει κάποιος επίσημα, αποτελεί φήμη πως στο μισθολόγιο της ΕΡΤ προσετέθησαν 700 άτομα, εκτινάσσοντας το μισθολόγιο από 2.500 άτομα τον Απρίλιο στα 3.200 άτομα τώρα.

Οι 3.200 κρατικοί υπάλληλοι είναι πάρα πολλοί για ένα τηλεοπτικό μπουκέτο που πληρώνει υποχρεωτικά μέσα στο λογαριασμό της ΔΕΗ ο κάθε ένας πολίτης, χωρίς να το παρακολουθεί κανένας.

14.10.2016

Ειλικρινά εξανίσταμαι όταν ακούω να λέει κάποιος από ασχετοσύνη πως και με δραχμή θα είμαστε ΟΚ.

Λες και δεν έχουμε 25% ανεργία, ούτε capital controls, ούτε θεωρούμαστε 100% αφερέγγυοι στο εξωτερικό, ούτε μας ζητάνε ΠΡΟ-πληρωμή για οποιαδήποτε εισαγωγή, ούτε ο νόμος του '82 του Ανδρέα για τους συνδικαλΗστές ισχύει ακόμα στο ακέραιο, εμποδίζοντας οποιαδήποτε παραγωγή στη χώρα, με σκοπό την απόσπαση λύτρων από τους δύσμοιρους επιχειρηματίες που θα πέσουν στα νύχια τους.

16.09.2016

Εσύ που το παίζεις στελεχάρα, και παριστάνεις πως δεν γνωρίζεις πως αν σε μια μικρή επιχείρηση της κλείσεις το ρεύμα ή της μπλοκάρεις το λογαριασμό, τότε την κλείνεις, είσαι κανίβαλος!

Εσύ που παριστάνεις τον κοινωνικό μαχητή, αλλά κάνεις πως αγνοείς ότι το όριο της ακραίας φτώχειας των 7.000 ευρών το χρόνο (12.000 για τετραμελή οικογένεια) καταπατείται από τη φορολόγηση 29% από το πρώτο ευρώ συν 100% προκαταβολή φόρου, συν 27% ασφαλιστικές εισφορές, συν 650 ευρώ τέλος επιτηδεύματος στους ελεύθερους επαγγελματίες, μη αφήνοντάς τους ούτε γάλα στο παιδί τους να πάρουν είσαι κανίβαλος!

26.08.2016

Δεν υπάρχει δημοκρατία χωρίς ελευθερία της σκέψης και του λόγου. Δεν υπάρχει ελευθερία του λόγου χωρίς ελευθερία του Τύπου.

Τα τελευταία χρόνια, η κυκλοφορία των έντυπων εφημερίδων έχει περιοριστεί σημαντικά, ενώ η δωρεάν ενημέρωση του Διαδικτύου έχει πάρει τη σκυτάλη, μαζί με την δωρεάν ενημέρωση της τηλεόρασης.

28.07.2016

Μοιάζει σαν η κυβέρνηση Τσίπρα, γνωρίζοντας πως σύντομα θα χάσει την εξουσία, να ακολουθεί την "στρατηγική Στάλιν" στο Ανατολικό Μέτωπο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου: φεύγει αφήνοντας πίσω του καμένα τα σπαρτά, και δηλητηριασμένα τα πηγάδια.

11.07.2016

Αφού διαλύσεις με αβεβαιότητα και καταστροφική ασάφεια για επιστροφή στην δραχμή, την ήδη δοκιμασμένη αγορά, βάζεις λουκέτο στις τράπεζες, εξαγγέλεις δημοψήφισμα με ερώτημα "το άκρον άωτον της γελοιότητος", με προθεσμία μιας βδομάδας.

Ο μηχανισμός προπαγάνδας πείθει όποιον έχει IQ-πατάτας-και-κάτω ότι το δημοψήφισμα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ Grexit! Η υπόλοιπη υφήλιος φυσικά ξέρει και λέει ξεκάθαρα πως είναι το αντίθετο!

Σελίδα 1 από 14