Κλέαρχος Τσιότσος

Κλέαρχος Τσιότσος

Ο Κλέαρχος Τσιότσος γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1992. Σπούδασε Οικονομικών Επιστημών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και αυτή την στιγμή ολοκληρώνει τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Cardiff Business University στο τμήμα Marine Policy.
Υπέρμαχος του φιλελευθερισμού, δηλώνει Libertarian και λάτρης της Αυστριακής σχολής. Στον ελεύθερο του χρόνου θα είναι χωμένος σε κάποια pub στην Αγγλία παρακολουθώντας ποδόσφαιρο και πίνοντας μπύρες με τα φιλαράκια του.
Του αρέσει επίσης να διαβάζει, να γράφει, να ταξιδεύει και να πηγαίνει γήπεδο.
Αγαπημένο motto: Live your life to the fullest

17.11.2018

Αποτελεί συχνό φαινόμενο πλέον σε πολλές οικονομίες του κόσμου διάφορες κοινωνικές ομάδες, συνήθως οι πιο χαμηλά αμειβόμενες, να διεκδικούν επανειλημμένως την αύξηση του κατώτατου μισθού μεταξύ άλλων απαιτήσεων τους. Αυτό όμως που δεν γίνεται γνωστό, είναι οι συνέπειες μιας τέτοιας πολιτικής καθώς και αυτοί που θα πληγούν περισσότερο σε αυτή την περίπτωση.

06.03.2017

Η οικονομική κρίση η οποία παρατηρείται σε διεθνές επίπεδο στις μέρες μας, οφείλεται σε σημαντικό βαθμό στις αδυναμίες που προέρχονται από την απερίσκεπτη εγχώρια νομισματική και δημοσιονομική πολιτική. Ένα από τα πιο συχνά φαινόμενα και παράλληλα ένα από τα συνηθέστερα προβλήματα που έχουν να κάνουν με το fiat money είναι το γεγονός ότι μπορεί να τυπωθεί οποιαδήποτε χρονική στιγμή.

30.12.2016

Ένεκα των ημερών και μιας και το 2016 μας εγκαταλείπει σιγά σιγά, έρχονται στο μυαλό οι σημαντικότερες πολιτικοοικονομικές εξελίξεις που συγκλόνισαν σε διεθνές επίπεδο. Αν μη τι άλλο, ανάμεσα στα γεγονότα που ξεχώρισαν συγκαταλέγονται το Brexit, οι αμερικανικές εκλογές με την εκλογή του δισεκατομυριούχου Donald Trump, η προσφυγική κρίση που κλονίζει την Εύρωπη, το δημοψήφισμα της Ιταλίας, και τέλος η σημαντική άνοδος της Marine Le Pen στην Γαλλία.

01.10.2016

Η φοροδιαφυγή και η παραοικονομία αποτελούν μόνιμα ζητήματα της ελληνικής πολιτικής σκηνής. Πολλοί λανθασμένα πιστεύουν ότι ένας από τους βασικούς λόγους που η Ελλάδα βρίσκεται σε αυτήν την δυσοίωνη κατάσταση, οφείλεται στην εκτεταμένη παραοικονομία και ως κατ’επέκταση στην φοροδιαφυγή. Η πραγματικότητα όμως διαφέρει λίγο. Είναι αλήθεια το γεγονός ότι τις τελευταίες δεκαετίες υπήρξε μεγάλη φοροδιαφυγή στον ιδιωτικό τομέα, με μη δηλωμένα εισοδήματα, με το μη κόψιμο αποδείξεων και άλλα πολλά, αλλά αυτό στο οποίο πρέπει να εμβαθύνουμε, είναι οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτή την φοροδιαφυγή.

28.09.2016

Παρακολουθώντας το πρώτο από τα τρία συνολικά debates που θα πραγματοποιηθούν, κρίνεται απαραίτητο να τονιστούν κάποια βασικά σημεία στα οποία χρειάζεται να επιστήσουμε ιδιαίτερη προσοχή.

04.07.2016

Η ιστορία της ανθρωπότητας είναι μία διαρκής πάλη μεταξύ του ατόμου που προσπαθεί να διατηρήσει τις ελευθερίες του και τις τυραννικές κυβερνήσεις που προσπαθούν να του τις στερήσουν. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δημιουργήθηκε με αυτόν τον σκοπό, δηλαδή να αυξήσει τις ελευθερίες των ατόμων μέσω της ελευθερίας κίνησης κεφαλαίων και ανθρώπων. Παρ’ όλα αυτά, έχει εξελιχθεί σε μια οντότητα που πράττει ακριβώς το αντίθετο και κινείται πλέον προς τη λάθος κατεύθυνση, οδηγώντας στον περιορισμό των ελευθεριών.