Μάρω Βερλή

Μάρω Βερλή

Κατά κόσμον Μαρούλι ή Μαρουλάκι και νομίζω ότι ανήκω στην κατηγορία των σγουρών. Λίγο  το μαλλί , λίγο το ατίθασο γενικότερα...  Ο μπαμπάς Άρης  πίστευε ότι είναι της ηλικίας και θα περάσει. Πέρασα τα 30 και ακόμα ελπίζει, ενώ εγώ ακόμα ονειρεύομαι να δραπετεύω σε επόμενες συνοικίες και να παίζω σε νέες γειτονιές με μεγάλα παιδιά. Κοινώς, παρ’ το μαρούλι και κούρευτο!

Με την φωτογραφία, το γράψιμο και  την επικοινωνία αποθηκεύω μαγικές στιγμές στον «σκληρό» μου. Ανακατεύοντας λίγο από “Think positive”, πασπαλίζοντας με «Χαμόγελα» και για γαρνιτούρα «Αγάπη ρεεεε», μπορεί να προκύψουν Μαγικές συνταγές.

25.08.2016

Όταν το χρυσαφί της άμμου, πλέκει με μονοκοντυλιά το αφρισμένο άσπρο

κι αυτό χαμένο, από τα τόσα μπλε που συνάντησε στο διάβα του,

σκάει με δύναμη, ταξιδεμένο πάνω στα πόδια σου.

26.04.2016

Εμένα σε αγκύλες μην με κλείσεις. Γιατί νιώθω ότι ασφυχτικά πιέζουν και ομαδοποιούν μέσα δεκάδες παρενθέσεις. Και τις πολλές τις παρενθέσεις στην ζωή μου εγώ δεν τις αντέχω.

Εμένα μην με βάλεις σε παρενθέσεις. Να ανοίγεις παρένθεση και να κλείνεις, εμένα δεν μου κάνει. Γιατί στην ζωή σου θέλω να είμαι κύριος αριθμός. Ακέραιος και βασικός. Ούτε συμπληρωματικός, ούτε και από τους άλλους τους δεκαδικούς. Που μπορεί να μην τελειώνουν ποτέ και με ένα κόμμα να χωρίζονται πάντα στα δύο.

31.03.2016

Let mE Introduce

Τον λένε Στράτο. Τον γνώρισα στην Piazza delCorso.

Περπατούσα και κοντοστάθηκα στο «μαγαζάκι του» δίπλα στο «σπίτι του», έφτιαχνε βάζα από χαρτί.

16.11.2015

Αχ ρε Μάνα σε λάθος κόσμο με έφερες. Εμένα δεν μου μάθατε αυτά… Ποτέ δεν μου μιλήσατε για όλα αυτά και τώρα δεν ξέρω τι να κάνω.

Εμένα μου έμαθες πως τα μικρότερα παιδιά στο σχολείο τα προσέχουμε και όταν τα άλλα παιδάκια τα «εκτάκια» δεν τους φέρονται καλά και τα κοροϊδεύουν την ώρα του διαλείμματος, μου έμαθες να τα υπερασπίζομαι. Μου έμαθες στο θρανίο να κάθομαι με αυτούς που δεν έχουν με ποιον να κάτσουν και ας μην άρεσε στους άλλους που καθόμουν με την Άντα από την Αλβανία. Μου μίλησες για δικαιοσύνη και όταν δεν την έβλεπα γύρω μου μου έμαθες να μιλάω για αυτήν και να την υπερασπίζομαι.

10.11.2015

#At first it was Love, Curiosity for Love.

#At first it was Love, Curiosity for Love.

Και κάπως έτσι ξεκινάει η ιστορία.

08.10.2015

Αρχίζω να γράφω όλα όσα νιώθω και νιώθω πολλά. Να έχεις υπομονη!

Βγάζω χαρτί, βγάζω στυλό, δεν ξέρω αν θα μου φτάσει.

01.08.2015

Γιατί το ελληνικό καλοκαίρι μυρίζει αλάτι, χορεύει σε κυματιστους ρυθμούς και για νανούρισμα ακούει τζιτζικια...
this is my GReek sUMMER this is #GRummer

12.06.2015

Αυτό που φοβόμουν πάντα πιο πολύ ήταν οι φόβοι μου. Φοβάμαι να φοβάμαι τους φόβους μου, μην τους φοβηθώ τόσο που μου που κλέψουν την ελευθερία μου, μην μου κλέψουν στιγμές και ανάσες από την ζωή μου.

02.06.2015

iNFO: Η Aung San Suu Kyi είναι βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης γιατί διεκδίκησε την ελευθερία της χώρας και την εγκαθίδρυση του δημοκρατικού πολιτεύματος και αντιστάθηκε στην δικτατορία της Βιρμανίας (στρατιωτική δικτατορία από το 1965, νομίζω ότι είναι η μακροβιότερη).

05.05.2015

Να αγαπάς τον εαυτό σου. Να του χαρίζεις αγκαλιές και χάδια και να τον φροντίζεις. Για να ξέρει τι επιτρέπεται στους άλλους, όχι λιγότερα, και σε αυτούς να δίνει τα πιο πολλά, τα πιο ιδιαίτερα και τα πιο ξεχωριστά.