Γιώργος Διακομανώλης

Γιώργος Διακομανώλης

Είμαι ο Γιώργος Διακομανώλης, έχω σπουδάσει Οικονομικά και έχω μεταπτυχιακά στην Διοίκηση Επιχειρήσεων και την Διοίκηση Ολικής Ποιότητας.

Γεννήθηκα στην Αθήνα των 70s, μεγάλωσα στην Αθήνα των 80s, σπούδασα και έζησα στο Λονδίνο των 90s και ξαναγύρισα στην Αθήνα το 1996 όπου ζω έκτοτε.

Το πολυπολιτισμικό Λονδίνο μου δημιούργησε την ανάγκη να ταξιδέψω και να συλλέξω εμπειρίες, πράγμα που είχα την ευτυχία να κάνω. Τα ταξίδια μου, καθόρισαν την κοσμοθεωρία μου και ενέτειναν την ανάγκη μου να ζω σε ανοιχτές, ανεκτικές και φιλελεύθερες κοινωνίες.

Είμαι επιχειρηματίας στην πιο δύσκολη πίστα της Ευρώπης, διαβάζω αρκετά, γράφω όταν μπορώ, ταξιδεύω όσο μπορώ και πλέω στις θάλασσες με το φουσκωτό μου. Με συνεπαίρνουν η επιστήμη, η τεχνολογία, το σύμπαν, η κοσμολογία και το οντολογικό ερώτημα.

Ζω με δυο υπέροχα κορίτσια, την γυναίκα μου και την κόρη μου

15.03.2019

Παρακολούθησα με ενδιαφέρον τις τελευταίες ημέρες τα απόνερα των αποκαλύψεων ότι Αμερικανοί ομοσπονδιακοί εισαγγελείς απήγγειλαν κατηγορίες σε βάρος δεκάδων προσώπων που βοηθούσαν εύπορους Αμερικανούς να αγοράζουν θέσεις για τα παιδιά τους στα top πανεπιστήμια των ΗΠΑ, όπως το Yale, το Stanford και το Georgetown.Τί συνέβη όμως στις ΗΠΑ και ποιος τελικά έπεσε από τα σύννεφα; 

25.09.2018

Αντίθετα με την ισχύουσα άποψη ότι ο όρος «νοικοκυραίος» είναι δημιούργημα των αριστερών της δεκαετίας του 70, τον όρο εμπνεύστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 80 ο Ευάγγελος Αβέρωφ.

28.03.2017

Ο αντιαμερικανισμός και κατά συνέπεια ο αντιδυτικισμός στην Ελλάδα έχουν όλα τα χαρακτηριστικά του δόγματος. Είναι σχεδόν θρησκεία.

13.03.2017

H Φινλανδία είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα η οποία, στα πλαίσια ενός κοινωνικού πειράματος, ξεκίνησε στην αρχή της χρονιάς να δίνει επίδομα €560 μηνιαίως σε έναν αριθμό ανέργων, χωρίς καμία άλλη προϋπόθεση. Το ποσό αυτό θα αντικαταστήσει όλα τα υπάρχοντα επιδόματα που τυχών λαμβάνουν οι δικαιούχοι, ενώ θα συνεχίσουν να το λαμβάνουν ακόμα και αν στο μεταξύ βρουν δουλειά.

03.10.2016

Προχθές μιλούσα με γνωστό μου Κύπριο λογιστή, ο οποίος έχει γραφείο στην Κύπρο όπου αναλαμβάνει την σύσταση εταιρειών στην Μεγαλόνησο για λογαριασμό Ελλήνων επιχειρηματιών. Ξεκίνησε το γραφείο του με έναν συνέταιρο πριν μερικά χρόνια και πλέον απασχολούν 15 άτομα, νομικούς, λογιστές, φοροτεχνικούς κλπ. Οι δουλειές πάνε θαυμάσια, έχουν ήδη πάνω από 800 πελάτες από την Ελλάδα και τα νούμερα αυξάνονται με θεαματικούς ρυθμούς. Συνεργάζεται με έναν φοροτεχνικό στην Ελλάδα ο οποίος του έλεγε ότι ανάλογο είναι το ενδιαφέρον και για εταιρείες στην Βουλγαρία.

19.09.2016

Σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται 99 χρόνια από την Οκτωβριανή επανάσταση στην Ρωσία. Η μετέπειτα ΕΣΣΔ υπήρξε το πρώτο σοσιαλιστικό κράτος στην παγκόσμια ιστορία. Ο σοσιαλισμός, σύμφωνα με τον Μαρξ, είναι ο δρόμος προς την μετάβαση στον ολοκληρωμένο κομμουνισμό και περιλαμβάνει μια περίοδο αύξησης του κράτους και την σταδιακή εξαφάνιση της ατομικής ιδιοκτησίας στην υπηρεσία της εργατικής τάξης.

06.09.2016

Ο φιλελευθερισμός είναι μια πολιτική φιλοσοφία, μια κοσμοθεωρία, που βασίζεται στις ιδέες της ελευθερίας και της ισότητας. Οι Φιλελεύθεροι ασπάζονται ένα ευρύ φάσμα απόψεων, κατά κύριο λόγο υποστηρίζουν και ενστερνίζονται ιδέες, όπως η ελευθερία του λόγου, η ελευθερία του τύπου, η ανεξιθρησκεία και βέβαια η ελεύθερη αγορά. Πιστεύει και προάγει τις δημοκρατικές κοινωνίες, τον πλήρη διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας, την ισότητα των φύλων και τις διεθνείς συνεργασίες.

25.08.2016

Είναι πολύ δύσκολο να είσαι ελεύθερος, κύριος και δημιουργός του πεπρωμένου σου, λέει ο Pascal Bruckner στο εξαιρετικό του δοκίμιο, «Ο Πειρασμός της Αθωότητας». Η υπευθυνότητα είναι ένα αβάσταχτο φορτίο· μας αλυσοδένει με τις συνέπειες των πράξεών μας. Πως να απολαύσουμε την ανεξαρτησία μας αποφεύγοντας τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις που συνεπάγεται; Είτε υιοθετώντας την αμεριμνησία και τον εγωισμό του παιδιού είτε φορώντας το μανδύα του θύματος.

Ο παιδισμός και η θυματοποίηση είναι οι δύο μεγάλες ασθένειες του σύγχρονου ατόμου. Κατά τον Bruckner, το παιδί και το θύμα εκπροσωπούν στα μάτια μας την κατεξοχήν αθωότητα - είναι απαλλαγμένα από κάθε ευθύνη.

17.08.2016

Δεκαπενταύγουστος στο εξοχικό. Ξυπνάω το πρωί και ανοίγω την τηλεόραση να δω ότι έχασα από το προηγούμενο βράδυ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο στην Βραζιλία. Ο τελικός του τένις ανδρών και ο τελικός τριπλούν γυναικών έγιναν ξημερώματα την ώρα που κοιμόμουν. Πρώτο σοκ. Η ΕΡΤ1 και η ΕΡΤ3 έδειχναν θεία λειτουργία. Στην κορύφωση των Ολυμπιακών Αγώνων και δυο από τα τρία κρατικά κανάλια έδειχναν εκκλησίες με παππάδες και το ποίμνιό τους. Δεν αρκούσε η λειτουργία από την εκκλησία στην Τήνο που έδειχνε η ΕΡΤ1, έπρεπε να δούμε και τον Άνθιμο στην ΕΡΤ3 και ενδεχομένως να ακούσουμε άλλο ένα ρατσιστικό και ομοφοβικό παραλήρημα του.