Παναγιώτης Ιακωβής

Παναγιώτης Ιακωβής

-Στρατιωτικός Ιατρός ε.α
-Επεμβατικός Καρδιολόγος
-Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών
-Τμήμα Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης ΕΚΠΑ
[email protected]

Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2019 23:50

Αναρχικός κατεδαφιστής ονείρων

Επί χιλιετίες οι Φιλόσοφοι και οι Επιστήμονες έψαχναν το "Αρχιμήδειο Σημείο", πάνω στο οποίο αν πατούσαν, αν στήριζαν τις θεωρίες τους επ'αυτού, θα είχαν ένα ακλόνητο θεμέλιο. Δηλαδή μια σταθερά επί της οποίας, παραγωγικά και αναγκαία, θα έχτιζαν ένα φιλοσοφικό οικοδόμημα αιώνιο και αναμφισβήτητο.

Η εκλαΐκευση της Επιστήμης είναι μια δύσκολη διαδικασία. Οφείλει να γίνεται με ακρίβεια, να μην αφήνει κενά στις Λογικές δομές που στηρίζουν την επιστημονική γνώση και να "μεταφράζει" με ακρίβεια τους επιστημονικούς σε εύληπτους καθημερινούς όρους.

Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2019 11:05

Δύσκολοι καιροί για Επιστήμη

Είναι δύσκολο να είσαι επιστήμονας στις μέρες μας. Βρίσκεις κάθε λογής εμπόδια. Θα συναντήσεις πολιτικούς που διαστρέφουν τις τεκμηριωμένες απόψεις της Επιστήμης σου, για να τις ταιριάξουν στους ,συχνά ιδιοτελείς, σκοπούς τους. Θα συναντήσεις τσαρλατάνους που θα διατείνονται ότι κατέχουν, από επιφοίτηση, αυτά που εσύ επί δεκαετίες μοχθείς να γνωρίσεις.

Προφανώς, υπάρχουν και θα υπάρχουν συνωμοσίες. Διάφοροι τύποι που αποφασίζουν να συνενώσουν τις δυνάμεις τους για την επίτευξη ενός συνήθως ιδιοτελούς σκοπού, με χρήση όλων των "μέσων". Μαζεύονται, λοιπόν, αυτά τα μπουμπούκια και σχεδιάζουν πως θα επιτευχθεί μακροχρονίως ο στόχος τους.