Εβελίνα Παπακωνσταντίνου

Εβελίνα Παπακωνσταντίνου

Ονομάζομαι Εβελίνα Παπακωνσταντίνου και είμαι ψυχολόγος- ψυχοθεραπεύτρια.

Απέκτησα το πτυχίο μου στην Ψυχολογία (BSc ) από το Πανεπιστήμιο του Sussex (UK) και στη συνέχεια το μεταπτυχιακό μου (MSc) στη Γνωστική Νευροεπιστήμη από το Πανεπιστήμιο του York (UK). Στην παρούσα περίοδο εκπαιδεύομαι στην Συστημική -Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεία στο εκπαιδευτικό και θεραπευτικό ινστιτούτο "Αντίστιξη".

Η ενασχόληση μου με τον τομέα της ψυχολογίας ξεκίνησε με την πρακτική μου άσκηση στο Ειδικό Ιατρείο Ψυχικής Υγείας Γυναικών τουΑιγινητείου Νοσοκομείου. Στη συνέχεια, εργάστηκα σε εθελοντικό επίπεδο στο Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Ενηλίκων της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας. Το 2015 εργάστηκα στον ξενώνα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας«ΚΛΙΜΑΚΑ», στον οποίο διέμεναν ασθενείς με ψυχοκοινωνικές διαταραχές.

Στη παρούσα φάση συνεργάζομαι εθελοντικά με το Συμβουλευτικό Κέντρο Οικογενειών του Δήμου Ζωγραφου πραγματοποιώντας συνεδρίες τόσο σε ατομικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο θεραπείας ζεύγους.

[email protected]

Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2019 13:04

Το συναίσθημα μέσα στην ψυχοθεραπεία

Διανοητικοποιούμε συχνά τα συναισθήματα μας όταν υποψιαζόμαστε ότι πάμε να νιώσουμε κάτι πρωτόγνωρο. Τα εγκλωβίζουμε ανάμεσα σε επιχειρήματα και απόλυτες εξηγήσεις για να περιορίσουμε την εξάπλωση τους. Φοβόμαστε μη μας κατακυριεύσουν.
Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019 10:36

Το νόημα μέσα στον χρόνο

Δίνουμε συχνά νόημα σ αυτά που βαθιά επιθυμούμε μέσα από τις εικόνες μας. Με αυτά που φαντασιωνόμαστε. Η δημιουργία οικογένειας, μια προαγωγή, η μετανάστευση σε μια άλλη χώρα για καλύτερες εργασιακές συνθήκες, η επιστροφή στην χώρα καταγωγής γιατί έχουν τελειώσει πια οι δικαιολογίες για την νοσταλγία που νιώθουμε.

Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2019 10:55

Υπάρχει το αυτονόητο;

Το αυτονόητο συνοδεύεται από τη γλυκύτητα της οικειότητας. Ξεκουράζει. Δεν απειλείται απ' τη λήθη, αντιθέτως ζει μέσα της. 
Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018 12:16

Η θέληση για δημιουργικότητα

Όσο θέλουμε, δημιουργούμε. Όσο επιθυμούμε επίσης δημιουργούμε αλλά με έναν διαφορετικό τρόπο.

Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2018 10:33

O φόβος για την ευθύνη

Καθώς πλησιάζουμε το φόβο, μειώνεται η απόσταση μεταξύ πραγματικού και φανταστικού. Παύει να είναι κάτι το εξιδανικευμένο, παίρνει τις πραγματικές του διαστάσεις, εξανθρωπίζεται.