Κατερίνα - Κωνσταντίνα Τσαρτσίδου

Κατερίνα - Κωνσταντίνα Τσαρτσίδου

Υπό κατασκευή

Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017 10:00

Το υπόγειο, Τάσος Λειβαδίτης

Aν άρχιζε ο Θεός μια μέρα να μετράει όσα έφτιαξε,
άστρα, πουλιά, σπόρους, βροχές, μητέρες, λόφους,
θα τέλειωνε ίσως κάποτε.

Σάββατο, 03 Φεβρουαρίου 2018 09:27

Τόλης Νικηφόρου - Ο προορισμός του ονείρου

θα ξαναγεννηθούμε σε μιαν άλλη χώρα

Τρίτη, 05 Δεκεμβρίου 2017 10:00

Με σβηστό φως, Αλεξάνδρα Μητσιάλη

Ανεβαίνει τη Λαγκαδά από το δεξί πεζοδρόμιο. Μισοκρυμμένη στο σκοτάδι περπατάει με το κεφάλι σκυφτό, αργά, ανασαίνοντας την υγρασία της νύχτας. Πού και πού το αγιάζι τινάζει σαν μικρό επιτόπιο ηλεκτροσόκ τον αφύλακτο σβέρκο της και τότε ισιώνει πλάτη και κεφάλι να τον καλύψει με το κοντό καρεδάκι.

Κυριακή, 31 Δεκεμβρίου 2017 10:12

Δήμητρα Κουβάτα - Κάποιος να γράψει

Κάποιος πρέπει να γράψει
για τις νοικοκυρές,

Η Μεγάλη Υπόσχεση της Χωρίς Όρια Προόδου - η υπόσχεση της κυριαρχίας πάνω στη φύση, της υλικής αφθονίας, της απέραντης ευτυχίας για όσο το δυνατό μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων και της ανεμπόδιστης προσωπικής ελευθερίας- συντηρούσε τις ελπίδες και την πίστη ολόκληρων γενεών από την αρχή της βιομηχανικής εποχής. Το σίγουρο είναι ότι ο πολιτισμός μας άρχισε από τη στιγμή που οι άνθρωποι απέκτησαν κάποιο έλεγχο πάνω στη φύση. 

Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2017 09:00

Βροχή, Τσαρλς Μπουκόφσκι

Μια συμφωνική ορχήστρα.

Παίζουν μιαν εισαγωγή του Βάγκνερ.

Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017 13:01

Σώπα δάσκαλε, Νίκος Καζαντζάκης

Στην Τρίτη τάξη είχαμε δάσκαλο τον Περίανδρο Κρασάκη. Αυτός είχε μανία με την καθαριότητα. Κάθε μέρα επιθεωρούσε τα χέρια μας, τα αυτιά μας, τη μύτη, τα δόντια, τα νύχια. Δεν έδερνε, δεν παρακαλούσε, μα έλεγε:

Γεροντομπασμένος o βασιλιάς του Λιβόρνου δεν έχει όρεξη για τιμές, δεν έχει χέρι για σκήπτρο. Σάρακας τα χρόνια τον ρίξανε στα γηρατειά, τα γηρατειά σαπίλα, του νέκρωσαν τις φιλοδοξίες. Χιόνι ρίχνει στον ’Όλυμπο! Άσπρα, κάτασπρα τα μαλλιά, τρεμάμενα τα πόδια, στείρα ταφόπλακα η καρδιά.