Παναγιώτης Καραθύμιος

Παναγιώτης Καραθύμιος

Ο Νότης Καραθύμιος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1992. Σπούδασε μαθηματικά στο ΕΚΠΑ και ασχολείται σε προσωπικό ερευνητικό επίπεδο με αναλογιστικά και στοχαστικά μοντέλα. Παρακολουθεί την εξέλιξη των start up επιχειρήσεων στην Ελλάδα και είναι σήμερα διευθύνων σύμβουλος της start up επιχείρησης Hymerus.

Είναι ενεργό μέλος της κοινωνίας πολιτών συμμετέχοντας εθελοντικά στον σύλλογο Λημνιοί εν δράσει βοηθώντας την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της Λήμνου. Είναι μέλος της Δράσης από το 2013.

12.05.2016

Ένα από τα δικαιώματα του σύγχρονου ανθρώπου, όπως αυτά καθορίζονται στην οικουμενική διακήρυξη για τα ανθρώπινα δικαιώματα, είναι αυτό της εργασίας.

Τι σημαίνει όμως δικαίωμα στην εργασία; Σημαίνει πως ένας άνεργος έχει την δυνατότητα να προσφύγει σε κάποιο ανώτατο δικαστήριο (παγκόσμιο;) και να διεκδικήσει αποζημίωση από την χώρα στην οποία κατοικεί και δεν εργάζεται;

05.05.2016

Η θεωρία της σχετικότητας του Αϊνστάιν, σε μια υπερβολικά απλουστευμένη εκδοχή, λέει πως ένα γεγονός το οποίο συμβαίνει σε έναν άνθρωπο ενδεχομένως να μην έχει την ίδια βαρύτητα όταν συμβεί σε κάποιον άλλο. Το δημοφιλέστερο παράδειγμα είναι αυτό της αντίληψης του χρόνου, δηλαδή, όταν είσαι σε ένα μέρος και περνάς καλά, η μία ώρα σου φαίνεται σαν πέντε λεπτά ενώ όταν δεν περνάς καλά, τα πέντε λεπτά σου φαίνονται σαν μια ώρα. Αυτό το αντιλήφθηκα όταν ταξίδευα με ένα πλοίο το οποίο εκτελούσε εντεκάωρο δρομολόγιο άγονης γραμμής στο βόρειο αιγαίο και η θάλασσα ήταν φουρτουνιασμένη. Οι έντεκα ώρες μου φάνηκαν δύο μέρες.

24.04.2016

Εδώ και δεκαετίες, ανίκανοι και ανεύθυνοι πολιτικοί σε αρμονική συνεργασία με έναν εκπορνευμένο λαό, ο οποίος ψήφιζε εκείνον που θα του δώσει τα περισσότερα χρήματα, λοβοτόμησαν μια ολόκληρη χώρα αφαιρώντας κάθε στοιχείο ευθύνης και ηθικής από την πολιτική και τον πολιτικό διάλογο. Αυτή η διαδικασία λοβοτόμησης έφτασε σε σημείο κορύφωσης τον Ιανουάριο του 2015 όπου και ξεκίνησε η αρχή του τέλους της λογικής.