Σοφία Κουτσογιαννίδου

Σοφία Κουτσογιαννίδου

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. Είμαι Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια και πτυχιούχος Κοινωνική Λειτουργός με master σε θέματα φύλου με πολυετή κλινική εμπειρία στον τομέα υγείας και σωφρονιστικής μέριμνας. Συνεργάστηκα με το Ινστιτούτο Δια βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας ως συντονίστρια Σχολών Γονέων στην περιφέρεια της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Υπήρξα επιστημονική συνεργάτης στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, στο τμήμα Κοινωνικής Εργασίας. Είμαι μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Οικογενειακών θεραπευτών (EFTA) καθώς και του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος.

Δουλεύοντας όμως με ανθρώπινες σχέσεις και προβλήματα έμαθα να ακούω και να σέβομαι την εμπειρία των ανθρώπων ως οδηγό για την έξοδο από το αδιέξοδο. Αγαπημένο μου μότο: Η σοφία κατακτάται από την αποτυχία μάλλον, παρά από την επιτυχία. Όποιος δεν έκανε ποτέ του λάθος, δεν ανακάλυψε ποτέ του τίποτα… (Samuel Smiles)

Email: [email protected]

Facebook: https://www.facebook.com/koutsogiannidousofia

29.03.2019

Στη ζωή μας θα κάνουμε πολλούς δεσμούς, άλλοι θα ναι εφήμεροι, άλλοι σημαντικοί, άλλοι ασήμαντοι, άλλοι για μια ζωή, άλλοι με ημερομηνία λήξης, άλλοι επαγγελματικοί, άλλοι φιλικοί, άλλοι...

09.04.2019

Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία μου από μια συνάντηση γονέων καθώς αποτέλεσε την αφορμή για ένα γόνιμο προβληματισμό σχετικά με το ποια θεωρείται μονογονεϊκή οικογένεια, με ποια κριτήρια θα την ορίσουμε, ποιους εν τέλει θα συμπεριλάβουμε ή δεν θα συμπεριλάβουμε σε αυτήν. 

19.01.2019

Καθημερινά γινόμαστε γνώστες δυσάρεστων ειδήσεων που αφορούν σε αξιόποινες πράξεις ανηλίκων ή και νεαρών ενηλίκων. Κάποιες από αυτές, οι πιο ακραίες, είθισται να γίνονται πρωτοσέλιδα και να κάνουν το γύρω του διαδικτύου. 14χρονος σκότωσε με κουζινομάχαιρο τον παιδικό του φίλο, δύο 20χρονοι αφού βίασαν και χτύπησαν μέχρι θανάτου μια συνομήλικη τους την πέταξαν στα παγωμένα νερά της Ρόδου ενώ μια 19χρονη συνελήφθη με αρκετά κιλά κοκαίνης στο γειτονικό μας Χονγκ-Κονγκ.

Το The Clown χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη παροχή των υπηρεσιών του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.

Πατήστε "Συμφωνώ" για να μην εμφανίζεται αυτό το μήνυμα.