Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2013

Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2013 19:55

10 εκνευριστικά πράγματα: Στο Σινεμά!

Με αντίστροφη μέτρηση... 10. Τα «40' νωρίτερα». Είναι ο default χρόνος που σου λένε να είσαι εκεί για να πάρεις εισιτήριο από τηλεφωνική κράτηση. Για να μην είμαστε άδικοι, στην όλη διαδικασία υπάρχει μία λογική. ΑΛΛΑ: το 40λεπτο (ή 30λεπτο σε ορισμένες περιπτώσεις) είναι ένας προβληματικός χρόνος. Τόσο λίγος που δεν προλαβαίνεις να φας/πιεις καφέ-μπίρα, τόσο πολύς που βαριέσαι.

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις
Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2013 19:46

Στο ντιβάνι με τον Γούντι Άλεν

Ατάκες που έχουν μείνει στην ιστορία. Ατάκες που αν ζούσε ο Φρόιντ θα τις ζήλευε. Ατάκες που θα θέλατε να σας είχε πει ο ψυχολόγος σας. Ατάκες του Γούντι Άλεν. Σκέφτεστε κάποιον καταλληλότερο να μας συντροφεύσει σε μια βραδιά γεμάτη ψυχολογία, χιούμορ και σινεμά;

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις
 
Αιρετικός για πολλούς, πραγματιστής για άλλους, ακτιβιστής για όλους, ο δημοσιογράφος και πολιτικός, Γρηγόρης Βαλλιανάτος είναι μία προσωπικότητα που προκαλεί κάθε φορά που επιλέγει να σχολιάσει τα τεκταινόμενα.
Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις
Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2013 12:59

Η επιστήμη ασύμβατη με τη θρησκεία

O Michael Schmidt-Salomon (MSS), 41 κοινωνιολόγος, φιλόσοφος, μουσικός και συγγραφέας, εκπρόσωπος της ουμανιστικής ένωσης «Giordano Bruno» και μέλος του κινήματος «Brights», αμφισβητεί ότι επιστήμη και θρησκεία συμβιβάζονται και απαιτεί να καθιερωθεί στη Γερμανία μία γιορτή για την «Εξέλιξη».

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις
Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2013 12:51

Με τη θρησκεία κυβερνώνται οι αμαθείς

Είναι δυνατόν σήμερα που η γνώση είναι ελεύθερη, και οι διανοητικώς ανάπηροι δεν καίνε δημοσίως τα βιβλία όπως το μεσαίωνα, να εξακολουθούν να υπάρχουν διανοητικώς ανάπηροι που θέλουν να βάλουν τα παραμύθια του Μωυσή πάνω από τη σύγχρονη επιστήμη. 

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις

Ο εκκεντρικός σκηνοθετης αποκάλυψε τα μελλοντικά του σχέδια και εμείς τις πιο βίαιες σκηνές από τις ταινίες του.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα τελευταία χρόνια ανήκει στην ελίτ των σκηνοθετών και είναι ένα αστέρι του Hollywood, παρά το γεγονός ότι οι ταινίες του είναι ποτισμένες με cult στοιχεία (και πολύ αίμα). Ο Quentin Tarantino είναι αυτός που έβαλε τις b-movies στα λαμπερά σαλόνια και έκανε την κινηματογραφική βία mainstream.

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις
Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2013 12:17

Ο Μεσαίωνας από τη βάση

Το θέμα του «γάμου των ομόφυλων ζευγαριών» είναι ένα θέμα σπάνιο για την εποχή μας. Είναι σπάνιο επειδή είναι εύκολο. Τα περισσότερα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κοινωνίες σήμερα είναι δύσκολα, οι οικονομικές ανισότητες, οι περιβαλλοντικές αλλαγές, η μετανάστευση, μπουρδουκλωμένα θέματα με συνιστώσες πολλές και παράγοντες αντικρουόμενους.

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις

«Τα χρήματα δεν φέρνουν την ευτυχία», και η επιστήμη συμφωνεί (με μια μικρή προϋπόθεση): «Τα λεφτά φέρνουν την ευτυχία, αλλά μόνο μέχρι ένα ποσό».

Σύμφωνα με έρευνα του βρετανικού πανεπιστημίου του Warwick, η συνολική ευτυχία σε μία χώρα αυξάνεται όταν αυξάνεται και το κατά κεφαλήν Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της χώρας, όμως η αύξηση του πλούτου δημιουργεί και φιλοδοξίες, που συχνά οδηγούν σε απογοητεύσεις.

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις

Πτυχές της ζωής του στη φυλακή, τα σχέδιά του να νυμφευτεί μια 25χρονη γυναίκα αλλά και την αλήθεια για τη σεξουαλικότητά του αποκαλύπτει σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Rolling Stone» ένας από τους πιο διαβόητους κατά συρροή δολοφόνους της Αμερικής. Ο Τσαρλς Μάνσον.

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις

Πρόκειται για την περίφημη λίμνη της Βαϊκάλης κοντά στη πόλη Ιρκούτσκ της Ρωσίας, στη Σιβηρία. Είναι η παλαιότερη και η πιο βαθιά λίμνη του πλανήτη. Οι γεωλόγοι υπολογίζουν ότι υπάρχει εδώ και 25 εκατομύρια χρόνια και το βάθος της φτάνει τα  744,4 μέτρα.

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις
Σελίδα 1 από 2