Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2013

Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2013 22:27

Όταν η Εκκλησία κατακτά το Facebook

16 φωτογραφίες από το facebook του Νίκου Πατέρα των ιερέων. Ο πατέρας Ιερόθεος Λουμουσιώτης δεν είναι καθόλου οπισθοδρομικός [pun unintended] – κάθε άλλο προσπαθεί έμπρακτα να προσεγγίσει τη νεολαία, να διαδώσει το λόγο του Κυρίου τόσο στην ενορία του όσο και στο διαδίκτυο.
Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις

Το βιβλίο The Fairy Tales of Hans Christian Andersen περιέχει 23 από τα πιο αγαπημένα παραμύθια του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, όπως «τα καινούρια ρούχα του βασιλιά» (ή αυτοκράτορα), «η μικρή γοργόνα», «το ασχημόπαπο» και άλλα.

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις
Λίγες σκέψεις για το κείμενο του Θόδωρου Ανδρεάδη Συγγελάκη, περί ομοφυλοφιλίας και ομοφοβίας. Πριν από μερικές ημέρες ο συνάδελφος Θόδωρος Ανδρεάδης Συγγελάκης έγραψε ένα άρθρο για την ομοφοβία στην Ιταλία.
Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις

Τη παραπάνω φωτογραφία συνόδευε στο Reddit η μικρή και όμως τόσο ικανή να εμπνεύσει, ιστορία της, δοσμένη από το χρήστη που τη τράβηξε:   *Γυρνώντας σπίτι χθες και ενώ ήμουν στο τρένο έπεσα πάνω στον νεαρό Αφρο-αμερικανό που καθώς κοιμόταν, έγειρε στον ώμο του διπλανού του πού ήταν ένας Εβραίος άντρας.

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις
BBC: Το αψέντι, το ποτό που τρέλανε τον Βαν Γκογκ έγινε ξανά της μόδας- Ποια είναι η αλήθεια για τις παραισθήσεις. «Γνωστό ως το ποτό που οφείλεται για την μετατροπή τον καφέ της Montmartre σε παράδεισο αλκοολικών, η πράσινη νεράιδα πλημμυρίζει το μυαλό με παραισθήσεις, γνωστό και ως το ποτό το οποίο οδήγησε τον Βαν Γκογκ στην τρέλα με αποτέλεσμα να κόψει το αριστερό του αυτί...η τουλάχιστον έτσι λέει ο θρύλος.
Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις
Μια θλιβερή υπόθεση από το 2011 κάνει το γύρο του διαδικτύου και εξάπτει την φαντασία των ελληνικών ακροδεξιών blogs [Προσοχή: πολύ σκληρές εικόνες] Ένα φρικιαστικό βίντεο που αναρτήθηκε στο ΥouΤube τον Σεπτέμβριο του 2011 κάνει εδώ και μερικές ώρες το γύρο του διαδικτύου και έχει ήδη αναδημοσιευτεί σε μια σειρά από ελληνόφωνα blogs.
Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις
Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2013 12:12

Τα τείχη της ντροπής

Σε μια εποχή παγκοσμιοποίησης που τα σύνορα καταργούνται, τα αγαθά και οι ιδέες διακινούνται ελεύθερα και το διαδίκτυο κτίζει γέφυρες, οι λαοί- ένα τέταρτο του αιώνα μετά το τέλος του Ψυχρού πολέμου-ορθώνουν για ακόμη φόρα τείχη. Τα τείχη της ντροπής χωρίζουν κράτη και γείτονες και υψώνονται σήμερα πιο απειλητικά από ποτέ.

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις

Έμεινε παράλυτος όταν ήταν 23 ετών, αλλά συνέχισε να ζωγραφίζει και πέτυχε το ακατόρθωτο - Αποφάσισε να πάει στο εξωτερικό όπου οι συνθήκες είναι εντελώς διαφορετικές Ήταν μόλις 23 ετών και πολλά υποσχόμενος ζωγράφος όταν έμεινε παράλυτος. Αλλά δεν το έβαλε κάτω. Είχε τόση δύναμη στην ψυχή που έμαθε να ζωγραφίζει με το στόμα!

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις

Η 35χρονη Έιμι Μάλινς γεννήθηκε χωρίς κόκαλα στις περόνες, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να υποβληθεί σε ακρωτηριασμό και των δύο κάτω άκρων (από το ύψος του γονάτου) όταν ήταν ενός έτους.

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις

Μην ακούτε τις σειρήνες. Οι περιβαλλοντικοί περιορισμοί δεν περιορίζουν και την οικονομία. Την ενισχύουν. Ειδικά σε μια χώρα με την παραγωγική βάση και τον τουριστικό προσανατολισμο της Ελλάδας. Ο Cow Boy ζει σε έναν κόσμο που θεωρεί απέραντο, απεριόριστο. Ο αστροναύτης σε έναν κόσμο που είναι περιορισμένος, μια κάψουλα.

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις
Σελίδα 1 από 2