Εδώ Βουκουρέστι: Ξανά και ξανά την Κυριακή...

07.11.2013
Εδώ Βουκουρέστι: Ξανά και ξανά την Κυριακή...

Δε λένε να κοπάσουν τα σχόλια για την Κυριακή που άνοιξαν τα εμπορικά στην Ελλάδα. Να σας πω τι είδα εγώ εδώ που είμαι: Βουκουρέστι, Κυριακή μεσημέρι. Τα mall γεμάτα με κόσμο. Ψωνίζουν όλοι; Όχι.

Kάνουν τη βόλτα τους, όπως την κάνουν και στις εμπορικές οδούς της πόλης. Ψωνίζουν αυτοί που έχουν χρήματα (που είναι πολλοί).

Ρωτάω για πλάκα έναν φίλο μου που έχει κατάστημα με κρασιά αν θα ήταν καλύτερα να κλείνει την Κυριακή για να ξεκουραστεί μαζί με τη σύζυγό του.

Με κοιτάει παράξενα. «Τρελός είσαι; Σάββατο και Κυριακή κάνουμε το μεγαλύτερο μέρος του τζίρου μας, παντού έχει κόσμο, γιατί να κλείσω; Καλύτερα να κλείνω τη Δευτέρα, όταν όλοι πάνε στη δουλειά και δεν έχουν όρεξη για ψώνια».

Δεν σχολιάζω, χαμογελάω και αλλάζω θέμα πειράζοντάς τον για τον επερχόμενο αγώνα μπαράζ Ελλάδος - Ρουμανίας.

Κάτι που στις περισσότερες χώρες της Δύσης είναι αυτονόητο εδώ και χρόνια, στην Ελλάδα αποτελεί ένα ακόμη θέμα για να καταλήξουμε στο να μαλώνουμε χάνοντας την ουσία.

Μπορεί το μέτρο αυτό να είναι αμφιλεγόμενο. Να απαιτούνται εκτεταμένοι έλεγχοι ως προς την τήρηση της νομιμότητας. Μπορεί να μπαίνουν πολλά ζητήματα στο τραπέζι. Λίγοι, όμως, μπορούν να αμφισβητήσουν ότι είναι βολικό για τον καταναλωτή να είναι ανοικτά τα καταστήματα τις Κυριακές.

του Γρηγόρη Παπαγεωργιάδη

* Γεννήθηκε στην Κατερίνη το 1976. Από το 1994 ασχολείται με εκδόσεις εντύπων και το 1998 εξέδωσε την εφημερίδα «Πολίτης της Πιερίας», η οποία πλέον εκδίδεται ηλεκτρονικά (www.politispierias.blogspot.com). Από το 2004 το ενδιαφέρον του επεκτάθηκε και στη Ρουμανία, όπου ο αδερφός του Ηλίας ξεκίνησε την εταιρία MORE. Το 2011 εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Βουκουρέστι ως διευθύνων σύμβουλος της MORE που πλέον ασχολείται με τα ακίνητα, την πράσινη ενέργεια, ενώ είναι και ο επίσημος εκπρόσωπος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Β. Ελλάδος στη Ρουμανία. Twitter: @gpapageorgiadis

Πηγή: protagon.gr