Χαμογελάστε παρακαλώ και μην ανησυχείτε

Χαμογελάστε παρακαλώ και μην ανησυχείτε

Μεγέθυνση και εστίαση σε επουσιώδη για να κρατάμε το ενδιαφέρον του κοσμάκη, δίχως να τον απασχολούμε με την ουσία: 

-Αγωνιώδης διακοπή του προγράμματος για να συνδεθούμε απευθείας με τη Βουλή για να ακούσουμε τι θα πει ο πρωθυπουργός καθώς θα αναχωρεί μετά τη ψήφιση του προϋπολογισμού, όσο κι αν ξέρουμε πως αυτά που θα πει θα είναι τυπικά και συμπύκνωση των δύο τελευταίων γραμμών της ομιλίας που μόλις πριν λίγο έκανε. ΚΑΜΙΑ ερώτηση για την οριακή υπερψήφιση του προϋπολογισμού.


-Εναγώνια ερώτηση σε δέκα "ρεπόρτερ" για το ΠΩΣ ακριβώς μεταφέρθηκε στον Στουρνάρα και στον Σαμαρά το τουΐτ του Τόμσεν για την αναβολή του ερχομού της Τρόϊκα στην Ελλάδα. ΚΑΝΕΝΑ σχόλιο για τους λόγους της αναβολής.

-Πομπώδης επανάληψη της είδησης για την απόφαση της κυβέρνησης για επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος σε όσους έχει διακοπεί, λόγω αδυναμίας εξόφλησης. ΚΑΜΙΑ ερώτηση και ΚΑΝΕΝΑ σχόλιο για τους όρους και τις προϋποθέσεις γι' αυτό, που θα έχουν ως αποτέλεσμα τη ΜΗ επανασύνδεση του σε χιλιάδες σπίτια!

-Δεκάκις και εικοσάκις επανάληψη των τρόπων εξόφλησης των χαρατσιών και φόρων ακινήτων από τους άνεργους. ΚΑΜΙΑ νύξη στη καταπατημένη Συνταγματική πρόβλεψη ότι οι μη έχοντες εισόδημα ΔΕΝ πληρώνουν φόρους, αφού "ο καθένας πληρώνει φόρους ανάλογα με τις δυνατότητες του"!

-Επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις για το αν η μητέρα του 13χρονου κοριτσιού που πέθανε από αναθυμιάσεις του μαγκαλιού είχε κάνει γνωστή την οικονομική αδυναμία της. Ελάχιστες υπομνήσεις πως το γεγονός αυτόματα αναιρεί κάθε έννοια πολιτισμού, κρατικής πρόνοιας και -το σημαντικότερο- κοινωνικής αλληλεγγύης. Χαμογελάστε παρακαλώ. Έξω έχει λιακάδα και ο γιος της Μπακογιάναινας μάς καλεί στο Βελούχι για σκι.