Κάτι χειρότερο από τον Καλαβρύτων Αμβρόσιο

Κάτι χειρότερο από τον Καλαβρύτων Αμβρόσιο

Στις 15 Μαρτίου 2018 έδωσε το παρόν στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου, ξεδίπλωσε σχεδόν κάθε σκοτεινή και δύσοσμη πτυχή της μαύρης ψυχής του και απέδειξε, ότι δεν έχει κανένα μα κανένα λόγο να κρύβει αυτό, που είναι στην πραγματικότητα.

Δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι θα πυροβολούσε, αν το επέτρεπε ο νόμος, νεαρό ντυμένο παπά σε Pride ή ότι ο Θεός σιχαίνεται τους ομοφυλοφίλους ή ότι η ομοφυλοφιλία είναι αρρώστια, σαν τη σύφιλη. Στο τέλος, έφυγε από το Δικαστικό Μέγαρο Αιγίου απαλλαγμένος από κάθε εις βάρος του κατηγορία και χωρίς να έχει μετανιώσει στιγμή για όσα ελεεινά εξεστόμισε για τους ομοφυλοφίλους.

Γιατί να έχει μετανιώσει, άραγε, όταν εδώ και χρόνια το παρελθόν του, από την εποχή της αλήστου μνήμης Χρυσοπηγής και το διορισμό του ως ιεροκήρυκα επί χούντας στην Ελληνική Χωροφυλακή ως τους ύμνους του στην κηδεία του Ντερτιλή, το ρατσιστικό και ομοφοβικό λόγο του και τους επαίνους του για τη Χρυσή Αυγή, δεν απετέλεσε λόγο ικανό να εμποδίσει την άνοδό του στις τάξεις της Εκκλησίας της Ελλάδος;

Μήπως, επίσης, αναρωτήθηκε ποτέ, πόσο προσβάλλει το ποίμνιό του με τους ύμνους του στη Χ.Α., το ίδιο ποίμνιο που πρόγονοί του πλήρωσαν στη διάρκεια της Κατοχής βαρύ φόρο αίματος στους ιδεολογικούς προγόνους του κόμματος αυτού;

Και αυτή ακριβώς η ανέλιξή του στον πιο πάνω οργανισμό και η ατιμωρησία του για όλα τα παραπάνω είναι η απόδειξη, ότι υπάρχει κάτι πολύ πιο θλιβερό και συνάμα αποκρουστικό από τον εν λόγω ιερωμένο και όσα ελεεινά έχει εκστομίσει και πράξει κατά καιρούς στη μακροχρόνια θητεία του ως ιερωμένου.

Άλλωστε, η κακία και η απανθρωπιά, για να το πω επιεικώς, του εν λόγω ρασοφόρου είναι τόσο εμφανής όπως και η απουσία κάθε προσπάθειας εκ μέρους του ίδιου να την κρύψει, που δεν αποτελούν έκπληξη, όσα παραπάνω είπε σήμερα.

Μακράν πιο θλιβερή και αποκρουστική είναι η σιωπή της Εκκλησίας της Ελλάδος μπροστά στα ολοένα πιο απροκάλυπτα ξεσπάσματα του συγκεκριμένου ιερωμένου και η απροθυμία της να τον καλέσει έστω σε απολογία για όσες αθλιότητες κατά καιρούς έχει πει.

Μιλάμε για τον ίδιο οργανισμό, ο οποίος είχε έτοιμες λάβρες ανακοινώσεις είτε κατά της κας. Αναγνωστοπούλου είτε κατά του κ. Φίλη, όταν οι τελευταίοι ήταν Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας και Υπουργός Παιδείας, αντίστοιχα, όταν τα δύο αυτά πρόσωπα έτυχε να προβούν σε ενέργειες ερχόμενες σε αντίθεση με όσα αυτός ο οργανισμός πρεσβεύει, αλλά σε περιπτώσεις, όπως αυτή του Καλαβρύτων και μερικών άλλων γεμάτων "αγάπη" ρασοφόρων, προτιμά να ποιεί τη νήσσαν και να αποδεικνύει, ότι δεν είναι καθόλου τυχαία η ευδοκίμηση φαινομένων, τύπου Αμβροσίου και μερικών άλλων π.χ. Πειραιώς στις τάξεις της.

Είδατε μήπως κάποια ανακοίνωση της ΔΙΣ κατά του Καλαβρύτων για τα λόγια του σε βάρος π.χ. των μεταναστών ή των ομοφυλοφίλων ή έστω κατά της Χ.Α.; Αν δεν είδατε, αυτό συμβαίνει, διότι, δυστυχώς, τέτοιες ανακοινώσεις δεν υπάρχουν.

Και αλλοίμονο σε όποιον ιερωμένο θυμίσει, ότι στους κόλπους της Εκκλησίας υπάρχουν ουκ ολίγοι ιερείς, που δεν τιμούν ούτε σέβονται το Λόγο του Κυρίου! Οι μνήμες από τις δικαστικές περιπέτειες του πατρός Γεωργίου Πυρουνάκη είναι ακόμα νωπές και θυμίζουν, ότι κάποια πράγματα δεν αλλάζουν με τίποτα.

Σκέφτομαι κάποιες χριστιανικές εκκλησίες στη Δύση, οι οποίες όχι μόνο έχουν αποβάλει κάθε ομοφοβικό και ρατσιστικό λόγο από τις τάξεις τους αλλά έχουν χειροτονήσει ανοικτά ομοφυλοφίλους επισκόπους, ανάμεσά τους και ομοφυλόφιλες γυναίκες, θυμάμαι κάποιους δικούς μας ρασοφόρους, από αυτούς που δεν έχουν εκφραστεί ποτέ ενάντια στο λόγο του Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, οι οποίοι με περισσή οίηση βαυκαλίζονται, ότι αυτοί εκπροσωπούν την αληθινή θρησκεία, ενώ οι δυτικοί είναι "αιρετικοί", θυμάμαι το πανανθρώπινο "αγαπάτε αλλήλους" και αναρωτιέμαι, ποιος είναι, τελικά, ο πραγματικά αιρετικός σε αυτή τη θρησκεία.