Ελλάδα, η χώρα των θαυμάτων

Ελλάδα, η χώρα των θαυμάτων
Αντί να λέμε "ζούμε στη χώρα του Μνημονίου", μπορούμε να λέμε: 
 
1. Ζούμε στη χώρα που η σελίδα του Μπέζου μαζεύει 250.000 likes! (μόλις έτυχε να το δω)

2. Ζούμε στη χώρα που η Βανδή δεν θυμόταν ότι οι γονείς της ήταν πρόσφυγες όταν υπέγραφε συμφωνία συνεργασίας με έναν χρυσαυγίτη. Το θυμήθηκε μετά από επιφοίτηση της Παναγίας της Σουμελά.

3. Ζούμε στη χώρα που η Αριστερά (με ότι κι αν σημαίνει αυτό) αγωνίζεται υπέρ των προνομίων των κάθε λογής συντεχνιών, υποσχόμενη πως ότι θα τους τα επιστρέψει, όσο κι αν είναι αντισυνταγματικά και εις βάρος του λαού. Την ίδια στιγμή όμως "παλεύει για τα συμφέροντα του λαού".

4. Ζούμε στη χώρα που υπάρχουν κόμματα που προτιμούν να πληρώνει ο κοσμάκης ακριβότερα τα φάρμακα, κάνοντας πλούσιους τους φαρμακοβιομήχανους και χρεώνοντας τα Ταμεία, ώστε να μην κλείσουν 3 εγχώριες φαρμακοβιομηχανίες και απολύσουν 500 άτομα. Την ίδια στιγμή διαμαρτύρονται για τις περικοπές των ασφαλιστικών παροχών.

5. Ζούμε στη χώρα που όσο πιο ένοχο παρελθόν έχεις, τόσες περισσότερες δάφνες αθωότητας διεκδικείς.

6. Ζούμε στη χώρα που κάποιες συντάξεις είναι δεκαπλάσιες από τις ασφαλιστικές εισφορές και αυτοί που τις εισπράττουν φωνάζουν "κάτω τα χέρια από τις συντάξεις μας. Είναι δικά μας λεφτά"!

7. Ζούμε στη χώρα που για το μόνο κακό που δεν φταίει το κράτος είναι το κάψιμο του φαγητού. Αλλά ακόμα και γι αυτό θα φταίει αν δεν μας αποζημιώσει.

8. Ζούμε στη χώρα που οι ίδιοι οι φοιτητές υποστηρίζουν αυτούς που τους καταδικάζουν να μην έχουν Παιδεία.

9. Ζούμε στη χώρα που ο μέσος δημοσιογράφος αναμεταδίδει κυβερνητικές ανακοινώσεις και ο προϊστάμενος του εξηγεί για ποιό λόγο η κυβέρνηση είχε δίκιο που τις εξέδωσε.

10. Ζούμε στη χώρα που ενώ όλοι τη βρίζουν λέγοντας πως είναι χάλια, υποψιάζονται ως πράκτορα όποιον συμφωνήσει! 

11. Ζούμε στη χώρα που ψάχνουν να βρούν τους ενόχους της χρεοκοπίας μας και μόλις τους βρούν τους ψηφίζουν για κυβέρνηση!

12. Ζούμε στη χώρα που το να είσαι ψεύτης, κλέφτης, φαύλος και δημαγωγός λένε πως είναι μαλακία. Αν όμως είσαι έντιμος είσαι μαλάκας. 

13. Ζούμε στη χώρα που το να πάρεις δάνειο για να πας στο Ντουμπάϊ (γιατί, η Λάτση είναι καλύτερη;) είναι δικαίωμα σου. Το να το πληρώσεις είναι επίσης δικαίωμα σου.

14. Ζούμε στη χώρα που όλοι ζητάνε από τους άλλους ξεσηκωμό, αλλά όταν ο άλλος το ζητήσει από αυτούς... έχουν μια δουλειά και δεν προλαβαίνουν.

15. Ζούμε στη χώρα που όλοι πανηγυρίζουν γιατί ο μέσος όρος ζωής αυξήθηκε κατά 10 χρόνια, αλλά δεν δέχονται συζήτηση να δουλέψουν 6 μήνες περισσότερο μέχρι να πάρουν σύνταξη.

16. Ζούμε στη χώρα που όλοι παριστάνουν τους άθεους, μέχρι να παρουσιαστεί στον ορίζοντα κάποιος αλλόθρησκος.

17. Ζούμε στη χώρα που θέλουμε τα πάντα από το κράτος, αλλά όχι να πληρώνουμε φόρους για να μας τα προσφέρει το κράτος.

18. Ζούμε στη χώρα που πέταξε με τις κλωτσιές τη μοναρχία, γιατί του Έλληνος ο τράχηλος δεν αντέχει οικογενειοκρατίες, αλλά στη Βουλή οι μισοί είναι παιδιά, εγγόνια και δισέγγονα παλιών πολιτικών.

19. Ζούμε στη χώρα που όλοι θέλουν "νέες ιδέες, νέα ονόματα, νέο αίμα", αλλά για να πάρουν την εξουσία επιστρατεύουν ανήψια και παιδιά παλαιότερων πολιτικών.

20. Ζούμε στη χώρα που όσα περισσότερα έχει κλέψει ένας (ή... μια) πολιτικός, τόσο περισσότερο προβάλλεται ως τιμητής των άλλων!

21. Ζούμε στη χώρα που οι δημοσιογράφοι αντί να ντρέπονται να προβάλλουν τις φιλίες τους με πολιτικά πρόσωπα, επαίρονται γι αυτές και απαιτούν αργομισθίες επιβράβευσης.

22. Ζούμε στη χώρα που η κυβέρνηση έκλεισε την ΕΡΤ γιατί οι εργαζόμενοι ήταν ρουσφετοδιορισμένοι και πολλοί στον αριθμό και άνοιξε άλλη με ρουσφετοδιορισμένους και στον ίδιο αριθμό!

23. Ζούμε στη χώρα που δικαιώνεσαι πάντα όταν γεράσεις, ανεξάρτητα αν έχεις καταστρέψει τη χώρα σου.

24. Ζούμε στη χώρα που οι συνεργάτες των ναζί έλυναν και έδεναν μετά το πόλεμο, παραιτούμενοι από πολλές διεκδικήσεις μας, αλλά σήμερα όλοι βρίζουν τους Γερμανούς γιατί δεν μας έχουν πληρώσει το κατοχικό αναγκαστικό δάνειο.

25. Ζούμε στη χώρα που, αν και δεν ξέρουμε γρι από αρχαία γραμματεία και τέχνη, βρίζουμε άλλους λαούς που ξέρουν όχι μόνο το δικό τους πολιτισμό, αλλά και τον δικό μας πολύ καλύτερα από εμάς!

26. Ζούμε στη χώρα που στα σχολεία, στα ΜΜΕ, στη Βουλή και στα σπίτια δολοφονούν τη γλώσσα, αλλά εμείς την υπερασπιζόμαστε με γκρίκλις.   

27. Ζούμε στη χώρα που στερείται, πλέον, ακόμα και φαγητού, αλλά οι περισσότερες εκπομπές στη τηλεόραση είναι μαγειρικής.

28. Ζούμε στη χώρα που το ξύδι το λένε γλυκάδι και τη πείνα εξυγίανση.

29. Ζούμε στη χώρα που οι μεγαλύτερες γιορτές έχουν να κάνουν με το θάνατο και ελάχιστες με τη ζωή.

30. Ζούμε στη χώρα που όσο μεγαλύτερος κερατάς και κακός γονιός είσαι, τόσο περισσότερο παριστάνεις το κριτή των άλλων.

31. Τέλος, ζούμε στη χώρα που όλοι διαμαρτύρονται για τα χάλια του κράτους και απειλούν με επανάσταση. Την επόμενη όμως ημέρα στήνονται πέντε ώρες στην ουρά της ΔΟΥ και δεν βγάζουν τσιμουδιά!