Ορμάτε συνέλληνες στα μαγαζιά!

Ορμάτε συνέλληνες στα μαγαζιά!
Αυτή η χώρα παλιά παρήγαγε, εκτός από αγροτικά προϊόντα ΚΑΙ μηχανές! Λίγοι το ξέρουν, αλλά υπήρχαν ελληνικές ντιζελομηχανές! Όπως υπήρχαν ελληνικά ψυγεία, κουζίνες κλπ.Τις τελευταίες δεκαετίες όχι μόνο ελάχιστα παράγονται εδώ, αλλά ακόμα και τα περισσότερα αγροτικά προϊόντα που καταναλώνουμε τα φέρνουμε απ' έξω.

Οι έμποροι και οι εισαγωγείς πλούτισαν! Έβλεπες μεγάλα ονόματα του στρεβλού ελληνικού τζετ σετ (τρομάρα τους) και αν τους ρωτούσες "ρε μάγκα, ΤΙ ΠΑΡΑΓΕΙΣ εσύ για να απολαμβάνεις αυτό το πλούτο;", σου απαντούσαν "Τίποτα. Εισάγω ρολόγια από την Ελβετία που παράγουν άλλοι, εισάγω αυτοκίνητα από την Ιαπωνία και τη Γερμανία που σχεδιάζουν και παράγουν άλλοι, εισάγω κομπιούτερ από τη Κίνα που φτιάχνουν άλλοι και όοολα αυτά τα πουλάω σε πάνω από ένα εκατομμύριο δημοσίους υπαλλήλους που πληρώνονται με λεφτά που δανείζεται η Ελλάδα, σε αγρότες που εισπράττουν επιδοτήσεις για προϊόντα που ουδέποτε παρήγαγαν και σε αστούς που πουλάνε στους προηγούμενους πατρογονικά ή καταπατημένα οικόπεδα στην επαρχία και μετά μετατρέπουν το χρήμα που τσέπωσαν σε ακριβά αυτοκίνητα.

Είναι αξέχαστο το ότι όταν η Ελλάδα είχε πλέον βουλιάξει και ο Καραμανλής ενδιαφερόταν μόνο "να μην το μάθει ο κοσμάκης πριν τις εκλογές", το ΜΟΝΟ που έκανε για να κυκλοφορήσει χρήμα στην αγορά ήταν οι διευκολύνσεις για... αγορά καινούργιων  αυτοκινήτων! Να στείλουμε, δηλαδή, ότι χρήμα είχε περισσέψει στη Γερμανία, στη Γαλλία, στη Κορέα και στην Ιαπωνία! Τόσο καταστροφικά ανεπαρκής και βλαξ, αλλά και τόσο ειλικρινής για το πώς έβλεπε την "ανάπτυξη" στην τριτοκοσμική χώρα που τον έκανε πρωθυπουργό λόγω... συνωνυμίας με κάποιον άλλον πολιτικό!

Οι έμποροι και όχι οι κατασκευαστές ήταν ο άξονας γύρω από τον οποίο περιστρέφεται η οικονομική ζωή αυτής η χώρα. Οι κατασκευαστές πάντα τιμωρούνταν. Οι έμποροι απολάμβαναν.

Τώρα πια που δεν έχουμε χρήματα ούτε για τα χρειώδη, που όχι μόνο δεν αγοράζουμε αυτοκίνητα και σπίτια, αλλά έχουμε χαμηλώσει δραματικά την ποιότητα ακόμα και του φαγητού μας, η κυβέρνηση κατέληξε στο απίστευτο συμπέρασμα: η αγορά δεν έχει χρήμα γιατί... ο καταναλωτής δεν προλαβαίνει -λόγω φόρτου... εργασίας, προφανώς!- να ψωνίσει τις καθημερινές και θα ήθελε να μπορεί να το κάνει τις Κυριακές! Αυτό μόνο χρειάζεται για να μπορέσει να αναπτύξει την παλιά, καλή καταναλωτική του μανία: ΧΡΟΝΟΣ. Χρήμα διαθέτει άφθονο. Τι να το κάνει όμως όταν τρέχει από δουλειά σε δουλειά και δεν προλαβαίνει να το καταναλώσει; Είναι σαν να μη το έχει!
 
Του δίνουν λοιπόν άπλετο χρόνο και τις Κυριακές, προσέχοντας βεβαίως να μη θιγούν και τα θρησκευτικά μας ήθη που προβλέπουν την αφιέρωση κάθε Κυριακής στον Θεό, με τον απαραίτητο εκκλησιασμό μας: τα μαγαζιά θα ανοίγουν ΜΟΝΟ ΜΕΤΑ την περάτωση της Θείας Λειτουργίας! Μόνο! Γιατί καμιά κυβέρνηση της χώρας αυτής δεν θα τολμούσε να πάει κόντρα στην Εκκλησία, όσο τουλάχιστον πηγαίνει αγόγγυστα κόντρα στην ανάγκη του φουκαρά που δουλεύει διπλάσιες ώρες με το μισό μισθό και περιμένει κάθε εβδομάδα πώς και πώς την Κυριακή για να θυμηθεί πως είναι άνθρωπος!
 
Η υποκρισία της κυβέρνησης δεν είναι ξεκομμένη από αυτή του λαού, αφού τις 3 τελευταίες ημέρες διαπιστώσαμε πως... όλοι σχεδόν οι Έλληνες πηγαίνουν τις Κυριακές στην εκκλησία! Όλοι αυτό ακούγονται να προβάλλουν ως επιχείρημα για το μη άνοιγμα των μαγαζιών τις Κυριακές! Δεν επικαλούνται κάτι π.χ., οικονομικό ή κοινωνικό, αλλά το ότι... θα τους δημιουργήσει πρόσκομμα στον εκκλησιασμό τους! Τόσο πιστοί!
 
Το σκοτεινό μπαούλο με το μυστικό της ανάπτυξης ανοίχθηκε λοιπόν από τα καπάτσα χέρια του κάθε Στουρνάρα ή Χατζηδάκη και πλέον δεν μας χωρίζει τίποτα από τις αναπτυγμένες χώρες! Όλα τα κακά της (μαύρης) μοίρας μας οφειλόταν πρωτίστως πως το άφθονο χρήμα κρατιόταν κλειδωμένο στα συρτάρια, γιατί δεν υπήρχε χρόνος να ξοδευτεί. 
 
Η επόμενη κίνηση της κυβέρνησης Σαμαρά είναι η θέσπιση ημερών των 36 ωρών, ώστε να βρεθεί ακόμα περισσότερος χρόνος για την αδηφάγα κατανάλωση!
 
Ορμάτε αδέρφια στα μαγαζιά!