Φαντασιώσεις ... Η τηλεόραση των σκεπτόμενων ανθρώπων !

Φαντασιώσεις ... Η τηλεόραση των σκεπτόμενων ανθρώπων !

Η ενδυματολόγος μας στο καμπαρέ όταν υψώναμε φωνές διαμαρτυρίας για τους πολύ σφιχτούς κορσέδες που απαιτητικά ζητούσαν να μειώσουν τους πόντους της μέσης μας με βασανιστικό τρόπο, μας φώναζε δυνατά : η φαντασίωση εδω μέσα είναι το παν! Στην ηλικία των είκοσι δεν μπορούσα να αντιληφθώ καθαρά τη σημειολογία των ρούχων και εσωρούχων ειδικά μέσα στο καμπαρέ και τις φαντασιώσεις που αυτά δημιουργούσαν κυρίως στον αντρικό πληθυσμό!

Μεγαλώνοντας κατάλαβα οτι όλα αυτά τα είδη της αποπλάνησης και της πολυτέλειας, δεν είναι μόνο η εφεύρεση των εμπόρων και το βύθισμα στον καταναλωτισμό (σε αλόγιστη συμπεριφορά), αλλά ένας κόσμος αντικειμένων απο την πούδρα και το άρωμα ως τα τακούνια, τις κάλτσες και τις πέρλες, ο οποίος έχει ένα σκοπό! Να υπηρετήσει τον έρωτα , να εκλεπτύνει τις αισθήσεις, να δώσει ζωή σε πράγματα που με μαγικό τρόπο γίνονται όργανα στην υπηρεσία της σεξουαλικότητας. Ειναι αγγελιαφόροι, όπλα, λαθρέμποροι, κραυγές μάχης ...

Έτσι λοιπόν άντρες και γυναίκες από τον Μεσαίωνα ως τις μέρες μας, λάτρεψαν, απέκτησαν και φόρεσαν όλα αυτά που σαν απο ειρωνία προσπαθούσαν να περιορίσουν και να κρύψουν το σώμα με σκοπό μια πειθήνια, καθωσπρέπει συμπεριφορά. Το ''συζυγικό καθήκον'' και ο αποδεκτός-μοναδικός τρόπος που κατά την Εκκλησία όφειλε να εκτελείται (ιεραποστολικός), οδηγούσε πάντα τους ανθρώπους σε "αμαρτωλές σκεψεις και πράξεις", μιας και ο κατασταλτικός μηχανισμός της εξουσίας δεν αγαπά την φαντασία και την ποικιλία που έχει ανάγκη ο άνθρωπος στη ζωή του.

Η σεξουαλική ζωή των ανθρώπων μέσα στο ιστορικό γίγνεσθαι είναι γεμάτη απο πράξεις που ονομάστηκαν "διαστροφές" ακριβώς γιατί ο Μεσαίωνας και η Βικτωριανή εποχή μέσα στην αυστηρότητα των ηθών, τις εμφύτευσαν! Ακόμα και η πρακτική της εξομολόγησης όπου ο αμαρτωλός/αμαρτωλή ομολογεί το αμάρτημα φτάνει σε μας σήμερα με κάθε λεπτομέρεια στην αφήγηση μέσω της λογοτεχνίας, εξάπτοντας τη φαντασία και δημιουργώντας ηδονή (Oscar Wilde, John Addington Symonds - homosexuality - Edward Carpenter).

Οι απαγορευμένες ηδονές περπάτησαν δίπλα δίπλα με τη "φυσική", συζυγική, μονογαμική σεξουαλικότητα. Έτσι συντηρήθηκαν και γέννησαν με τη σειρά τους αποκλίνουσες συμπεριφορές. Η ανάγκη της έκφρασης δεν σταμάτησε ποτέ! Ο Βοκκάκιος (1313-1375) στο Δεκαήμερο διαμόρφωσε τη δική του εποχή με μια συλλογή διηγημάτων όπου καυτηριάζεται η υποκρισία των ηθών και τονίζεται η χαρά του έρωτα και της ζωής. Γύρω στα 1980 κυκλοφορούσε στη χώρα μας η "Εμμανουέλα" με αναλυτικές περιγραφές της ηρωίδας στις σεξουαλικές της επιδόσεις. Στις μέρες μας το ερωτικό βιβλίο "Πενήντα αποχρώσεις του γκρι" έχει κάνει πάνω απο 40.000.000 αντίτυπα σε όλο τον κόσμο. Η ερωτική λογοτεχνία θεωρούνταν πάντα κλάδος χαμηλής ποιότητας μέσα στην επίσημη λογοτεχνική παραγωγή όμως δεν σταμάτησε ποτέ να διαβάζεται. Κείμενα που διατηρούνται στη μνήμη μας μπορούν ν' αναπλαστούν αργότερα  με τη μορφή σεξουαλικών φαντασιώσεων, ειδικά απο γυναίκες!

Οι πιο πολλοί άνθρωποι θυμούνται την πρώτη επαφή με βιβλίο ή πορνοπεριοδικό που τους έδωσε συμμαθητής στο σχολείο και που μπορεί να το φαντασιώνουν συχνά σε όλη την διάρκεια της ενήλικης ζωής τους. Αυτό δείχνει ότι οι φαντασιώσεις παίζουν ίσως τον πιο σοβαρό ρόλο μέσα στη σεξουαλικότητα μας και όσο και αν κάποιοι σοκάρονται, έχω να πω ότι η αληθινή απόλαυση είναι πάντα ενοχική! Η πραγματική δύναμη της φαντασίωσης βρίσκεται στις απαγορευμένες σκέψεις. Αυτό φυσικά δεν επηρεάζει αυτό που είμαστε στην πραγματικότητα της κοινωνικής μας ζωής. Γι' αυτό έχει μεγάλη σημασία οι άνθρωποι να προσπαθούν να ωριμάσουν σεξουαλικά και αυτό είναι κάτι τελείως διαφορετικό απ' την σεξουαλική εμπειρία. Οι πιο συνηθισμένες φαντασιώσεις, σύμφωνα με μια έρευνα στις ΗΠΑ στο Πανεπιστήμιο του Βερμόντ, δείχνει ότι είναι με περασμένο, τωρινό η φανταστικό εραστή. Η δεύτερη πιο συνηθισμένη είναι όταν τα άτομα κατανικούνται ή υποκύπτουν σεξουαλικά.

Πάρα πολλοί άνθρωποι κρατούν τις φαντασιώσεις τους κρυφές απ' τον σύντροφό τους. Και πάρα πολλοί άλλοι αρέσκονται στο να εκφράζουν ανοιχτά τις σκέψεις τους. Πολλοί που δυσκολεύονται να έχουν οργασμό συχνά ανταποκρίνονται γρήγορα όταν ακούσουν την περιγραφή της σεξουαλικής πράξης. Σε άλλους δεν αρέσει να μιλάνε αλλά να ακούνε και το αντίστροφο. Το λεξιλόγιο πορνοστάρ εκτιμάται απο πολλούς αλλά επίσης αποτελεσματικό είναι να περιγράφεις τι κάνεις, τι βλέπεις, τι αισθάνεσαι. Θεωρώ πολύ σημαντικό να μπορείς να μοιραστείς με τον σύντροφο σου τις φαντασιώσεις. Μέσα σ' ένα κλίμα αμοιβαίας οικειότητας και εμπιστοσύνης το σεξ είναι πάντα καλύτερο. Και φυσικά το να νιώθεις ότι λειτουργείς ελεύθερα είναι ένα ανεκτίμητο δώρο! Αυτό που λέω πάντα είναι ότι ο σύντροφος που επιλέγεις να μοιραστείς τα μύχια της ψυχής και του μυαλού σου πρέπει να γίνεται ο κυματοθραύστης σου. Και φυσικά το ίδιο εσύ γι' αυτόν.

Στους ανθρώπους που είναι ακόμα "κλειστοί" όταν θέλουν "ν' ανοιχτούν" να ξεκινούν ήπια και να σταθμίζουν αντιδράσεις. Οι άντρες αγαπούν πολύ το πορνό αφού είναι και οπτικοί τύποι αλλά πολλές γυναίκες θεωρούν την πορνογραφία σεξιστική αφού τις παρουσιάζει σαν αντικείμενα. Το ίδιο φυσικά μπορεί να λεχθεί και για τα νεαρά αγόρια που εμφανίζονται σε πορνογραφικό υλικό για ομοφυλόφιλους. Θα συμβούλευα, αν σας αρέσει, να βλέπετε ταινίες πορνό μαζί, σε πολλές περιπτώσεις νικάει τις αναστολές. Για να ηρεμήσετε θα κλείσω με αυτό που είπε ο Freud και φυσικά το ασπάζομαι..."ίχνη διαστροφής μπορούν να βρεθούν στο ασυνείδητο οποιουδήποτε ατόμου" όταν υπόκειται σε ψυχαναλυτική διαδικασία.

Βρείτε με στο facebook