Μάστορα, πιάσε πέντε προφητείες απ' όλα

Μάστορα, πιάσε πέντε προφητείες απ' όλα

Προφητείες εδώ, προφητείες εκεί, προφητείες παραπέρα. Το πε ο Παΐσιος, το προέβλεψε ο Μαλαχίας, τα 'λεγε ο Αρσένιος κτλ. κτλ. κτλ.. Καθημερινά βομβαρδιζόμαστε από προφητείες που ειπώθηκαν ένα σκασμό χρόνια πριν από σεβάσμιους γέροντες με μορφωτικό επίπεδο παντζαριού και οι οποίες επαληθεύονται με ρυθμό μυδραλιοβόλου!

Το ερώτημα είναι λοιπόν "πώς γίνεται αυτό;".

Πώς τόσες προφητείες βγαίνουν και "βγαίνουν" σωστές; Είναι χαρισματικοί άνθρωποι με ενόραση; Ή μήπως είναι κάποιος θεός που αφήνει στοιχεία και οδηγίες στους εκλεκτούς του;

Η εξήγηση και πάλι είναι κάπως πιο απλή φυσικά, όπως είναι πάντα σε θέματα που σχετίζονται με το υπερφυσικό.

Κατ' αρχάς μια προφητεία για να γίνει πιστευτό ότι "προέβλεψε" το μέλλον δε θέλει δα και μεγάλη προσπάθεια. Το κοινό που τις αποδέχεται δεν είναι δα και φωστήρες και θα πίστευαν ακόμα και ότι μια ανήλικη παρθένα θα μπορούσε να μείνει έγκυος με ένα λουλούδι αρκεί να τους το πεις με πειστικό τρόπο.

Μετά ζούμε και σε μια εποχή που το εναλλακτικό θεωρείται πάντα καλύτερο. Πάντα.

Ο προφητείες αποπνέουν μια "μαγεία" σε σχέση με τις σοβαρές επιστημονικές μεθόδους προβλέψεων που μπορεί να είναι ακριβείς και να βασίζονται σε απτά δεδομένα, αλλά είναι mainstream. Άσε που κανένα επιστημονικό όργανο δε μπορεί να προβλέψει ένα πόλεμο, ένα σεισμό ή τη πτώση ενός αεροπλάνου.

Και εκεί ακριβώς έρχεται το μοντέρνο και εναλλακτικό. Κι ένας μουρλόγερος που ντύνεται Νάζγκουλ καθημερινά έχει I.Q. τοματοπελτέ, αναλώνεται σε πνευματιστικές συζητήσεις με τη χλωρίδα και τη πανίδα της εξοχής και έχει ένα σωρό ασυναρτησίες να πει για συμβουλές για τη ζωή και για το μέλλον, αν μη τι άλλο είναι εναλλακτική μέθοδος προβλέψεων!

Όμως πώς γίνεται να 'ναι πάντα τόσο επιτυχημένοι αυτοί οι προφήτες; Αν είναι όντως απατεώνες πώς πέφτουν πάντα μέσα;

Εξαρτάται τι εννοούμε όταν λέμε ότι πέφτουν μέσα.

Π.χ. το 2011 ξεκινάει η κρίση στη Συρία. Καμία αναφορά πουθενά για προφητείες και προβλέψεις. Το 2013 τα πράγματα στη Συρία έχουν αρχίσει να γίνονται τραγικά. Κόσμος πεθαίνει και βασανίζεται συνεχώς. Και πάλι κανείς δεν ασχολείται. Καμία προφητεία πουθενά ενώ στις ειδήσεις σπάνια γίνεται κάποια αναφορά.

Και ξαφνικά... Η.Π.Α. και Ρωσία μπαίνουν στο παιχνίδι! Και ο κίνδυνος μιας κρίσης φουντώνει. Το θέμα γίνεται πρώτο στις ειδήσεις και ως δια μαγείας οι προφητείες που το 'χαν "προβλέψει" ξεχύνονται από παντού! Ποτέ φυσικά σε σοβαρά sites ή εφημερίδες, αλλά όλα τα παρακμιακά μέσα ενημέρωσης φτάνουν και περισσεύουν για να κρατήσουν τον μύθο στο μυαλό των αφελών.

Και τι γίνεται στο τέλος;

Τίποτα, γιατί τελικά η κατάσταση ηρέμησε. Πάνε οι προφητείες. Πάνε; Όχι βέβαια!

Στην επόμενη ευκαιρία κιόλας ξανακατέκλυσαν το ίντερνετ μία με τη κρίση στην Ουκρανία και μία με το χαμένο Boeing, που μέχρι ότι ταξίδεψε στο χρόνο ακούστηκε! ΚΑΙ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΕ!

Αυτή είναι η μέθοδος. Απλή και εύκολη.

Βλέπουμε τα γεγονότα που συγκλονίζουν την επικαιρότητα και ή εφευρίσκουμε μια προφητεία μόνοι μας, ότι τάχα ειπώθηκε από κάποιον ταλαίπωρο ή βρίσκουμε τι κοτσάνες έχουν πει κατά καιρούς ιερείς, μοναχοί, μέντιουμ και θαυματοποιοί και τα "ταιριάζουμε" ώστε να φαίνονται πιο ενορατικοί κι απ' τον Σούπερ Γκούφη.

Τι να πρωτοθυμηθώ; Την προφητεία του Νοστράδαμου για την πτώση των πύργων, που δε την είχε πει ποτέ; Τη, προφητεία του Παΐσιου για την Τουρκία, που θα καταστραφεί σε λιγα χρόνια αφότου πεθάνει και πάνε τώρα κοντά δυο δεκαετίες; Ή την αγαπημένη μου προφητεία του Μαλαχία για τον τωρινό Πάπα, που θα ταν μαύρος και θα τον λέγαν Πέτρο;

Η τελευταία είναι και η αγαπημένη μου γιατί έβγαλα και μια μπύρα μετά από στοίχημα με ένα φουκαρά, από αυτούς που τα πιστεύουν αυτά. Ο οποίος φυσικά συνέχισε να πιστεύει στις προφητείες και μετά.

Η αλήθεια είναι ότι μέχρι σήμερα ο αριθμός των προφητειών που έχουν ελεγχτεί και αποδειχτεί ότι "βγήκαν" αγγίζει τον ιλιγγιώδη αριθμό των... ΜΗΔΕΝ.

Με εξαίρεση τον προφήτη της εικόνας. Η προφητεία του Medivh όντως βγήκε αληθινή (έχω ηγηθεί των Ορκ εγώ και ξέρω).

Υ.Γ. Ο Μedivh είναι προφήτης στον φανταστικό πλανήτη του Azeroth στη σειρά φαντασίας του Warcraft, το οποίο όπως και οι υπόλοιπες ιστορίες προφητειών αποτελεί προϊον μυθοπλασίας.