Πολιτικό πότ-πουρί

Πολιτικό πότ-πουρί

Επειδή δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να γίνεσαι αντιπαθής από το να θίγεις πολιτικά πιστεύω (εκτός από θρησκευτικά, οπαδικά και ιστορικά) ας κάνω μερικούς εχθρούς και σήμερα!

Ο Σαμαράς για να είμαστε αντικειμενικοί εκτός από το να φτιάχνει επικά βιντεάκια για να γελάει ο κόσμος, να επικαλείται το θεό και να κάνει ένα σωρό ηλίθιες δηλώσεις μιλώντας με ρυθμό 3 λέξεις το ημίωρο για να τον καταλάβουν οι στόκοι οπαδοί του, έχει και μερικά σωστά points.

Tο πρόβλημα του (αν εξαιρέσουμε όλα τα άλλα) είναι ότι οι λίγοι που έχουμε μνήμη μεγαλύτερη των 4-5 ημερών θυμόμαστε πως πριν από 2,5 χρόνια ήταν στην ακριβώς αντίθετη πλευρά πολεμώντας τη ρητορική που σήμερα υπερασπίζεται. Άντε μετά να σε πάρουμε στα σοβαρά ρε μαλάκα! Α, τράβα δώσε πίσω τη μπάλα στο Νικόλα και σταμάτα να ενοχλείς τα παιδάκια. Γελοίε.

Στην ουσία τώρα η χώρα πήγε σε διπλές εκλογές με όσα καταστροφικά αυτό συνεπάγεται απλά και μόνο για να συνεχίσει τη πορεία που είχε σχεδιάσει απλά με άλλο Πρωθυπουργό. Όπως όπως όλα δείχνουν θα γίνει και αυτή τη φορά και ας ελπίσουμε οι μαλάκες του Σύριζα να συνεργαστούν με κάποιους και να μη συνεχίσουν τη καρεκλολαγνια προκαλώντας και 2ρες εκλογές μπας και πάρουν αυτοδυναμία.

Οι Συριζαίοι είναι και πολύ τυχεροί που έχουμε μικρή προεκλογική περίοδο γιατί αν κρατούσε λίγο παραπάνω θα μπορούσε να έμενε ακέφαλος αφού η πιθανότητα ο Αλέξης να γίνει πατήρ Αλέξιος για τις ψήφους φαίνεται όλο και πιο πιθανή Κάθε φορά αγανακτούν οι φωτογράφοι να πιάσουν μια καλή πόζα αφού όλο πίσω από βασιλικούς και σταυρουδάκια που του προτάσσουν οι σαμάνοι της φυλής βρίσκεται ο προοδευτικός αρχηγός. Τι; Δεν είναι Προοδευτικός; Νταξ μωρέ, και Ιωνικός Νίκαιας να ναι καλός είναι. Να φύγουν τα μνημόνια και επανάσταση φίλε Και να πουμε όχι στους ξένους φίλε. Κι έχει ο Πούτιν κι ο Μποριμιροφ να μας δανείσουν φίλε. Αυτό μόνο τίποτ άλλο.

Αδικημένος μέσα σε όλα αυτά φαίνεται να είναι και να νιώθει φυσικά ο Γιώργος ο Παπανδρέου ο οποίος φαίνεται να έφυγε κυρίως γιατί δεν άρεσαν τα μούτρα του στον πολύ κόσμο. Αδικημένος κυρίως γιατί ο κόσμος το κατηγορεί για το ότι έβαλε τη χώρα στο ΔΝΤ πάρα το γεγονός ότι πιθανότατα δεν υπήρχε άλλη εναλλακτική και για τη φράση ''λεφτά υπάρχουν'' που βγήκε out of context.

Το πρόβλημα με τον Παπανδρέου όμως είναι ότι αν ο κόσμος τον κατηγορούσε για αυτά που πραγματικά φταίει η θέση του θα ήταν πολύ χειρότερη! Κέρδισε τις εκλογές με +250% διαφορά από τη ΝΔ και πάλι μπήκε νωθρός και άτολμος να κυβερνήσει αφήνοντας τη χώρα να βουλιάζει για μήνες πριν αρχίσει να παίρνει τα πρώτα μέτρα, κατέβασε ένα φαινομενικά ωραίο πρόγραμμα το οποίο δεν άγγιξε ποτέ όσο ήταν κυβέρνηση και ακόμα και εκεί που δε θα του κόστιζε ευρώ, στα φλέγοντα ζητήματα των ανθρώπινων δικαιωμάτων δεν έκανε το παραμικρό. Highlight της προεκλογικής του εκστρατείας το 2009 ήταν η φορολόγηση της εκκλησίας, έστω και στο απίστευτα ελαφρύ 20%. Τι έκανε; Ό,τι περίπου και σε όλα τα υπόλοιπα ζητήματα. Άντε γαμήσου κι εσύ λοιπόν που έχεις τα μούτρα και ξανακατεβαίνεις. Γίδι. Βασικά τώρα που το σκέφτομαι καλά κάνει και κατεβαίνει γιατί θα σπάσει κι άλλο τα νεύρα του Βενιζέλου. Τουλάχιστον έχει αυτό το καλό.

Για τον Μπένι και το Πασόκ τι να πούμε; Καλό πρόγραμμα έχουνε τα παιδιά απλά λείπουν μερικές σελίδες στο τέλος που πρέπει να τις συμπληρώσουν με κάτι. Mε τι; Ξέρω και γω; Με ζώδια; Με sudoku; Ή με τη ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΛΙΣΤΑ LAGARDE.Λεω εγώ τώρα.

Για ΑΝΕΛ-ΚΚΕ τα λέμε συχνά σε άλλα μου ποστ πόσο νούμερα είναι αλλά είναι και γνωστό τοις πασι οπότε μη τα γράφω πάλι, ενώ θα γραφα και για τους Χρυσούς Ναζί αλλά ποιος από τους οπαδούς τους ξέρει ανάγνωση για να τα καταλάβει;

Τέλος για τη ΔΗΜΑΡ η άποψη μου είναι σα τη γάτα του Σρέντιγκερ. Τη πετάς σ' ένα κουτί και μέχρι να ανοίξεις το κουτί έχει ταυτόχρονα καλές ή κακές θέσεις. Άμα το ανοίξεις θα δεις τι έχει πραγματικά αναλόγως με το που εκτιμούν ότι φυσάει ο άνεμος αυτή την εβδομάδα.

Υ.Γ. Έγραψα μόνο για τα κόμματα που είναι στη βουλή τώρα. Αν πρέπει να πούμε κάτι για το Ποτάμι που φαίνεται να μπαίνει, το φάουλ με τον Δήμου και το άδειασμα στον ορθολογισμό για χάρη των σκοταδιστών δεν έχει ξεχαστεί.