Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κανονικό αστικό κόμμα

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κανονικό αστικό κόμμα

Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ότι θεωρούμε τον ΣΥΡΙΖΑ κανονικό δημοκρατικό αστικό κόμμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα ολοκληρωτικού τύπου.

Αυτός είναι ο πυρήνας ερμηνείας αυτών των ανθρώπων σε όλα τα θέματα.

Υπό αυτό το πρίσμα αντιλαμβάνονται τον κόσμο, υπό αυτή τη λογική ασκούν πολιτική και γι αυτό η επαφή τους με την πραγματικότητα ήταν, είναι και θα είναι βαθιά προβληματική έως ανύπαρκτη.

Δεν αποδέχονται την πραγματικότητα γιατί δεν τους αρέσει η έννοια της λεγόμενης φιλελεύθερης δημοκρατίας δυτικού τύπου.

Λαμβάνοντας υπόψιν τα παραπάνω φαντάζει απολύτως φυσιολογικό ότι η χώρα έχει βαλτώσει τα χρόνια διακυβέρνησης τους και εξηγείται γιατί είναι αδύνατον να προχωρήσουμε παρακάτω όσο αυτοί βρίσκονται στο τιμόνι της χώρας.

Δεν κλείνουν την αξιολόγηση αλλά την αφήνουν να σέρνεται.

Βλέπουν καθαρά τι συμβαίνει στην χώρα.

Ξέρουν ότι εγκληματούν εις βάρος της κοινωνίας και της οικονομίας διατηρώντας την καταστρεπτική αβεβαιότητα η οποία ρίχνει στο ναδίρ την ψυχολογία της αγοράς.

Γνωρίζουν καλά ότι όσο καθυστερούν τόσο χειρότερα γίνονται τα πράγματα.

Υπάρχει ιδεολογικό κίνητρο πίσω από την συνειδητή καθυστέρηση. Λένε ξεκάθαρα ότι "έχουμε την κυβέρνηση, αλλά δεν έχουμε την εξουσία".

Ονειρεύονται δηλαδή ακόμη την απόλυτη πολιτική κυριαρχία η οποία μπορεί να επιτευχθεί μόνον σε συνθήκες οικονομικής εξαθλίωσης.

Η διακυβέρνηση τους δείχνει ότι προσπαθούν να το καταφέρουν καλλιεργώντας ασταμάτητα κλίμα αντιευρωπαϊσμού ενώ παράλληλα διαλύουν συστηματικά ότι έχει απομείνει στον ιδιωτικό τομέα που τόσο μισούν.

Ρίχνουν μονίμως τις ευθύνες στους άλλους και δημιουργούν συνεχώς νέους εχθρούς όπως και κυρίως όταν τους βολεύει.

Πόσες φορές για παράδειγμα ήταν το ΔΝΤ ο καλός του παιχνιδιού και πόσες ο εχθρός μας;

Έχει χαθεί το μέτρημα και κυρίως η ουσία και η αλήθεια.

Δεν μπορούμε να τους κρίνουμε ως κανονικό αστικό κόμμα γιατί δεν είναι τέτοιο.

Μπορεί το χειρότερο κομμάτι του ΠΑΣΟΚ να μετακόμισε εκεί για την πρόσβαση στην εξουσία αλλά ο βασικός πυρήνας και φυσικά η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ιδεολογικά προσκείμενη σε καθεστώτα τύπου Μαδούρο και Κάστρο.

Το πρόβλημα που έχουμε ως χώρα με αυτούς τους ανθρώπους είναι σοβαρότερο από ότι φανταζόμαστε καθώς η ιδεοληψία τους είναι μεγαλύτερη από την αποδεδειγμένη ανικανότητα τους.

 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.