Το Άστρο του Δαυίδ.

Το  Άστρο του Δαυίδ.

Αυτό το καλοκαίρι ήταν μία από τις πιό αντισημιτικές περιόδους. Με αφορμή τα αιματηρά και ντροπιαστικά γεγονότα στην Γάζα ξεχύθηκε ένα κύμα μίσους στην χώρα μας κατά των Εβραίων από όλο το φάσμα του πολιτικού χώρου, με αιχμή του δόρατος την (παραδοσιακά αντισημιτική)  ναζιστική παράταξη, αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ. Φτάσαμε ακόμα να κάνουμε πολιτικό πιστεύω τα «πρωτόκολλα της Σιών», ένα προαιώνιο ψέμα που λειτουργεί σαν τα ναρκωτικά, όσο κάνουμε χρήση του τόσο μας παρακμάζει και μας καταστρέφει σαν κοινωνία.

Ο αντίκτυπος από τα  γεγονότα στην Γάζα έφτασε στην χώρα μας μέσα σε ένα νοσηρό  κλίμα που είχε επιβαρυνθεί και από τις πρόσφατες Ευρωπαϊκές και δημοτικές εκλογές όπου οι ναζί αναδειχτήκαν με πολύ αυξημένα ποσοστά.

Στην Θεσσαλονίκη τώρα μεγάλο – ευτυχώς το περισσότερο- ποσοστό μας έδειξε ότι θέλει την πρόοδο και ότι αναγνωρίζει και υιοθετεί το πολυπολιτισμικό παρελθόν της πόλης στηρίζοντας τον Γ. Μπουτάρη. Αλλά 100.000 Θεσσαλονικείς θυμήθηκαν και είπαν να αναστήσουν στο σβέρκο μας το θλιβερό παρελθόν της πόλης, εκείνο της Ε.Ε.Ε., του Κάμπελ και των δοσίλογων εκλέγοντας στο δημοτικό συμβούλιο την παράταξη της Χ.Α. υπό τον Α. Ματθαιόπουλο.

Η σημερινή κίνηση του δήμαρχου Θεσσαλονίκης και  των μελών των αντιρατσιστικών οργανώσεων  να καρφιτσώσουν στο πέτο τους ή να κρατήσουν  το άστρο του Δαυίδ κατά την διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας του δημοτικού συμβουλίου ήταν η πιό γενναία και αποτελεσματική αντίδραση κατά του κύματος αντισημιτισμού και των  ναζί. Ταυτόχρονα ήταν και ο πιό εύστοχος  τρόπος να τιμηθούν μέσα στα "γκρίζα σύννεφα", όχι μόνον οι 50.000 ψυχές που μαρτύρησαν στα στρατόπεδα συγκεντρώσεως, αλλά και όλα τα θύματα των ναζί του παρελθόντος και του παρόντος, μα και κάθε είδους φανατικής βίας που καταστρέφει το νόημα της λέξης άνθρωπος και ανθρωπιά. Σύμβολα όπως το άστρο του Δαυίδ, που έχουν συνδεθεί με τον βόρβορο της ιστορίας, είναι εκεί για να μας θυμίζουν ότι το τέρας του φασισμού, του ρατσισμού, του θρησκευτικού φανατισμού, της μισαλλοδοξίας και της τυραννίας θέλει να εισπράξει τα κέρδη των δικών του πτωμάτων παγκοσμίως.