Παύλος Αλεξιάδης

Παύλος Αλεξιάδης

Ο Παύλος Ι.Αλεξιάδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1994. Από το 2012 ζει και σπουδάζει Ιατρική στο εξωτερικό. Είναι φιλελεύθερος με ουμανιστικό προσανατολισμό. Με τα μπλογκ ασχολείται τον τελευταίο χρόνο και  θεωρεί  ότι  το διαδίκτυο είναι ο καλύτερος τρόπος διακίνησης ιδεών.


28.09.2015

Μία εβδομάδα μετά τις εκλογές είναι υπέρ αρκετή για να διαπιστώσουμε το περιβόητο «καινούριο» και το «νέο» στην πολιτική ζωή που με τόση θέρμη ευαγγελίζονταν ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την προεκλογική περίοδο. Θεωρούσαν στην Κουμουνδούρου ότι επειδή αυτοπροσδιορίζονται νέοι θα έχουν και το συγχωροχάρτι για την καταστροφή και τον διχασμό που έφεραν στην χώρα κατά την επτάμηνη περίοδο της «πρώτης φόρας αριστεράς».

10.09.2015

Ένα από τα χειρότερα χαρακτηριστικά των δημάρχων, που ο λαός μας ονομάζει ειρωνικά «βλαχοδήμαρχους», είναι ότι κατά την διάρκεια της θητείας τους δεν κάνουν απολύτως τίποτα και μόλις έρθει η ώρα των εκλογών προσπαθούν να κάνουν τα πάντα για να επανεκλεγούν. Χατίρια, ρουσφέτια, κακής ποιότητας δημόσια έργα είναι μερικές από τις βεβιασμένες κινήσεις που κάνουν λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές.

21.08.2015

Τι μας είπε στο χθεσινό διάγγελμα του ο κ. Τσίπρας; Τίποτα το αξιόλογο. Μας επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση του ήταν ένα συνονθύλευμα πελατών και ρουσφετιού. Μας παρουσίασε σαν υπέρλαμπρα σημεία της θητείας του την ΕΡΤ, τους σχολικούς φύλακες και όλα τα υπόλοιπα αντιμνημονιακά κέντρα υμετέρων.

05.08.2015

«Σχέδιο εξόδου της χώρας από το ευρώ δεν είχαμε» μας είπε την περασμένη Παρασκευή στην βουλή ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε  «Εγώ έδωσα εντολή για plan b, ως άμυνα και όχι για έξοδο από το ευρώ». Ωραία άμυνα! Πριν προλάβει ο Σόϊμπλε να μας ανατινάξει με το δικό του  grexit θα ανατινασσόμασταν από μόνοι μας! Ποιό ήταν όμως αυτό το plan b;

15.07.2015

Ένας οικονομολόγος σπουδάζει στο εξωτερικό μορφώνεται, αναπτύσσει τις θεωρίες των παιγνίων, διδάσκει και απολαμβάνει όλες τις δάφνες του έγκριτου Έλληνα οικονομολόγου  του εξωτερικού. Με το ξεκίνημα της κρίσης αυτός ο κύριος κάνει την εμφάνιση του στο πλατύ εγχώριο κοινό. Εμφανίζεται όλο και ποιο συχνά σε εκπομπές, γράφει άρθρα που λένε στον αναγνώστη αυτό που θέλει να ακούσει αναμεμιγμένα με ακατάληπτους ,για τον πολύ κόσμο, οικονομικούς όρους.

28.06.2015

Το δημοψήφισμα αυτό που είναι  χωρίς καμία ουσιαστική αιτία μετά την απόσυρση της πρότασης των «θεσμών» και που όπως φάνηκε και από την χθεσινή ψηφοφορία έχει την απόλυτη στήριξη όλου του ακροδεξιού και αριστερού χώρου, είμαι σίγουρος πώς ο λαός δεν το θέλει. Γιατί ποιός ασθενής θέλει να τον παρατήσει ο γιατρός του μέσα στην άγνοια.  

26.06.2015

Όπως διαβάζουμε στο δημοσίευμα του iefimerida ο διάσημος και πολύ αγαπητός Αρκάς δέχτηκε επίθεση για το σκίτσο που έγραφε: «Έχω εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση. Είναι άνθρωποι που πατάνε γερά στον αέρα»

28.05.2015

Η Υπόθεσή των μεταλλείων στις Σκουριές τείνει να γίνει τόσο μικρή που  θα πάψει να υπάρχει εμπρός σε αυτό που έχει αρχίσει να προκαλεί στην τοπική κοινωνία. Εδώ μιλάμε πλέον για έναν άνευ προηγουμένου διχασμό της τοπικής κοινωνίας που γίνεται έκδηλος με καταστάσεις που μόνον στον αμερικανικό νότο του 19ου αιώνα έχουμε δει.

05.04.2015

Οι εικόνες από τις Σκουριές με τους κουκουλοφόρους-διαδηλωτές να συγκρούονται με τους ανθρακωρύχους εργαζόμενους στα μεταλλεία δεν αφήνει πολλά περιθώρια για ανάλυση, είναι καθαρός εμφύλιος. Μία από τις μεθόδους προπαγάνδας που ακολουθούσαν τα κουμμουνιστικά κόμματα της ανατολικής Ευρώπης για να ανέλθουν στην εξουσία ήταν και το να διχάζουν, όπου το επέτρεπαν οι περιστάσεις, τις τοπικές κοινωνίες.

01.03.2015

The people of West have been led in Mesopotamia into a trap from which it will be hard to escape with dignity and honor. T.E.Lowrence. Την εποχή που στην δύση επικρατούσε το σκότος του μεσαίωνα και οι άνθρωποι που υπερασπίζονταν και προωθούσαν την επιστήμη στην καλύτερη των περιπτώσεων αποτεφρώνονταν ή μετά από  βασανισμούς καλούνταν να αναιρέσουν τις ιδέες τους, στον Ισλαμικό κόσμο επικρατούσε μια άνθηση των γραμμάτων, των τεχνών και των επιστημών.

Σελίδα 1 από 3