-Που σαι ρε Παπαδόπουλεεε...;; -Στο Α' Νεκροταφείο.

-Που σαι ρε Παπαδόπουλεεε...;; -Στο Α' Νεκροταφείο.

Σήμερα 21 Απριλίου είναι όπως κάθε χρόνο μέρα μνήμης. Μέρα που θυμόμαστε πως πριν 48 χρόνια μια παρέα συνταγματαρχών κατάφερε να εκμεταλλευτεί τη μεγάλη κόντρα της εποχής, αυτή του ψυχρού πολέμου άλλα και την εσωτερική αναταραχή και να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας με τη βια.

Έχουν περάσει κάμποσα χρόνια πια και πολλοί έχουν ξεχάσει πολλά. Άλλοι δε τα έζησαν και επειδή δεν είμεθα και σοβαρή χώρα από άποψης γνώσεων τα χουν συγκεχυμένα στο μυαλό τους. Αλλά τα γεγονότα είναι αυτά που είναι και δεν αλλάζουν όσο κι αν θέλουμε να τα διηγηθούμε αλλιώς.

Και το γεγονός είναι ότι το τσούρμο των ηλίθιων (πλην παμπόνηρων) που διακυβέρνησε τη χώρα κατά την επταετία λειτούργησε προδοτικά. Κατέλυσαν την έστω και κουτσουρεμένη τότε δημοκρατία, βασάνισαν κόσμο, έκαναν το κιτς καθημερινότητα και στο αποκορύφωμα της καριέρας τους οδήγησαν στο χαμό της μισής Κύπρου. Με λίγα λόγια... εσχάτη προδοσία.

Με το γνωστό τρίπτυχο μαγάρισαν λέξεις όπως ''πατρίς'' και ''οικογένεια'' (η ''θρησκεία'' έτσι κι αλλιώς πάντα ήταν τόσο βλαβερή που η Χούντα ούτε για πλάκα δε θα μπορούσε να τη κάνει χειρότερη) και έβαλαν τη χώρα στο γύψο για 7 χρόνια τυπικά αλλά για πολύ περισσότερα στη πραγματικότητα αν λάβουμε υπόψη ότι ακόμα και σήμερα βλέπουμε αρχές και αισθητική που να θυμίζουν τη τότε εποχή αρκετά συχνά

Μας τη θυμίζουν και λατρεμένοι νοσταλγοί του τότε καθεστώτος λέγοντας αγαπημένες φράσεις όπως οι παρακάτω:

-Ναι άλλα τη Χούντα την ήθελε ο λαός!

-Οχι αγαπητέ φίλε, τη Χούντα αρχικά την ήθελαν οι Αμερικάνοι. Ο λαός ποτέ δε ρωτήθηκε και όσοι διαφωνούσαν φανερά τους έστελναν για διακοπές διαρκείας στα ξερονήσια.

-Ναι άλλα ξέρεις ότι η Χούντα άφησε μηδενικό χρέος;

-Αληθεια; Το χω ακούσει αρκετές φορές φίλτατε! Μεγάλο κατόρθωμα και θα τους το έδινα στα συν σίγουρα...ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ. Η οικονομική κατάσταση της χώρας κατά τη διάρκεια εκείνη είναι πανεύκολο να βρεθεί. ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΙΝΤΕΡΝΕΤ. Τράβα διάβασε τη αντί να πετάς ό,τι μαλακία σου πούνε και τη κατάπιες αμάσητη.

-Αν έβλεπες πόσος κόσμος έβγαινε και ζητωκραύγαζε τότε για το Παπαδόπουλο.

-Δε το αρνούμαι. Άπλα του δίνω τόση βαρύτητα όση όταν βλέπω μιλιούνια να βγαίνουν να ζητωκραυγάσουν για τον Κιμ Γιονγκ Ουν.

-Τοτε δε φοβόσουν να αφήσεις το/η πόρτα/παράθυρο ανοιχτό, υπήρχε ασφάλεια.
-Ουτε πριν φοβόσουν. Ούτε μετά. Άρχισες να φοβάσαι όταν το κράτος άρχισε να αποκτά πλούτο. Τόσο άπλα

-Ναι άλλα η Χούντα έκανε δρόμους.
-Κι ο Λαλιώτης έκανε τον ΠΑΘΕ (μεγαλύτερο μέρος του). Ας τον ανακηρύξουμε Αυτοκράτορα του Γαλαξία με αυτή τη λογική

-Χαρη στη Χούντα δεν είχαμε Κομουνισμό στην Ελλάδα
-Οχι φίλτατε. Χάρη στον Τσόρτσιλ. Και αυτός που τον αποτέλειωσε δεν ήταν ο Παπαδόπουλος άλλα ο Καραμανλής όταν νομιμοποίησε το ΚΚΕ. Γιατί δίνοντας την ευκαιρία στον κομουνιστή να πει ελευθέρα αυτά που πιστεύει εξασφαλίζεις ότι δε πρόκειται να βγει Κυβέρνηση εις τον αιώνα των αιώνων. ΕΤΣΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΞΥΠΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

-Σιγα μωρέ μη στεναχωρηθώ και για τη Κύπρο Να σου πω και κάτι; Οι Κύπριοι για μένα δεν είναι Έλληνες.
-Πρωτον βρίσκω εξαιρετικά ύποπτο το γεγονός ότι οι Κύπριοι από αδέλφια μας που πρέπει να ενωθούν με τη μητέρα Ελλάδα έγιναν ξαφνικά μη-Ελληνες στη συνείδηση σου φίλτατε Χουντικέ και δεύτερον ό,τι και να θεωρείς τους Κυπρίους μέσα στη παραζάλη σου και στη προσπάθεια να στηρίξεις τα σαθρά πιστεύω σου το γεγονός είναι ότι η προδοσία αυτών που υποστηρίζεις οδήγησε στη βίαιη και αιματοβαμμένη διχοτόμηση του νησιού, στο ξεριζωμό τόσων χιλιάδων ανθρώπων και στον θάνατο τόσων ακόμα. Όλα αυτά μάλλον θα έπρεπε να σε προβληματίσουν. Όχι για τα πιστεύω σου. Αυτά άμα δεν άλλαξαν τόσα χρόνια δε θ' αλλάξουν τώρα. Θα έπρεπε να σε προβληματίσει για το αν έχεις δικαίωμα να αυτοχαρακτηρίζεσαι άνθρωπος.

-Και τώρα Χούντα έχουμε
-Αν το πιστεύεις πραγματικά αυτό τότε σαν υποστηρικτής θα πρέπει να χαίρεσαι! Τυχερούλη! Χούντα ζήτησες και Χούντα έλαβες!

-Που σαι ρε Παπαδόπουλεεε...;;
-Στο Α' Νεκροταφείο.