Το Μεγάλο, του Πέους, Debate.

Το Μεγάλο, του Πέους, Debate.

Πολλά είναι τα ερωτήματα που βασανίζουν τον σύγχρονο άνθρωπο. Ποιοι είμαστε; Πού πάμε;  Υπάρχουν άλλοι πλανήτες σαν τον δικό μας; Τι σύστημα θα κατεβάσει ο Σάντος με την Εθνική; Θα καταφέρω να ρίξω τη σερβιτόρα στην καφετέρια αν ζητήσω τον φρεντοτσίνο μου με τρεις φουσκάλες στη μέση και παραλύσει από τη βαρβατίλα που αποπνέω; Και το σημερινό ερώτημα, ένα ερώτημα που είναι κυριολεκτικά για τον πέο. Όχι τον Αχιλλέα.

Κοιτώντας προσεκτικά ένα πέος  θα παρατηρήσετε ότι το κεφαλάκι καλύπτεται από μία λεπτή μεμβράνη. Το μεγάλο ερώτημα λοιπόν είναι… γιατί;  Γιατί έτσι το έφτιαξε ο καλός θεούλης, θα βιαστεί να απαντήσει κάποιος. Και θα 'χει απόλυτο δίκιο (αν είμαστε οπαδοί της παιδικής εκδοχής για τη προέλευση του ανθρώπου). Γιατί όμως οι εβραίοι και οι μουσουλμάνοι δεν έχουν αυτό το "πετσάκι"; Τι είναι αυτό που τους αναγκάζει να το κόψουν με οδυνηρό και μερικές φορές επικίνδυνο τρόπο από μικρή ηλικία; Και πώς εμείς τη βγάλαμε "καθαρή" απ' όλη αυτή την ταλαιπωρία;

Το επιβάλει η θρησκεία τους, θα πει κάποιος και πολύ σωστά! Αν όμως το επιβάλει η δικιά τους τότε γιατί δεν το επιβάλει και η θρησκεία με την οποία μεγαλώσαμε εμείς εδώ, ο χριστιανισμός, που μαζί της φάγαμε ψωμί κι αλάτι; Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι χριστιανισμός, εβραϊσμός και μουσουλμανισμός προέρχονται από τις ίδιες ρίζες, με ίδιους κώδικες αξιών και γι αυτό έχοντας όλες κοινό πρόγονο αποκαλούνται "Αβραμικές θρησκείες".

Για να απαντήσουμε στο φλέγον αυτό ερώτημα πρέπει να ανατρέξουμε στο μεγαλύτερο Best Seller όλων των εποχών, το βιβλίο που σχεδόν όλα τα σπίτια έχουν και σχεδόν κανείς δε διαβάζει, την Αγία Γραφή.

Ξεκινώντας λοιπόν την ανάγνωση ένα πράγμα γίνεται σαφές από νωρίς. Ο θεός έχει μανία με τα "πετσάκια". Ψύχωση. Τα λατρεύει και τα μισεί ταυτόχρονα. Θα τα 'βλεπε και στον ύπνο του αν ποτέ, θεός πράμα, κοιμόταν. Και τα θέλει πέραν πάσης αμφιβολίας ΟΛΑ κομμένα. Τα θέλει κομμένα από τους πιστούς, τα θέλει κομμένα κι από τους άπιστους. Στην Παλαιά Διαθήκη αναλύεται τόσο διεξοδικά το θέμα που διαλύεται κάθε αμφιβολία για το αν πρέπει να κάνουν όλοι οι πιστοί περιτομή. ΠΡΕΠΕΙ. Όχι μα μου σου του, να το συζητήσουμε λιγάκι, βρε παιδιά. ΠΡΕΠΕΙ. Είσαι πιστός; Κόψε το πέος σου τώρα (εντάξει όχι όλο, μόνο το πετσάκι)!

Αν λοιπόν είναι τόσο ξεκάθαρο τι μεσολάβησε και οι λατρεμένοι και πάνσοφοι γονείς μας, όπως μας βάφτισαν (χωρίς να μας ρωτήσουν), δε μας πήγαν όλο ευλάβεια και στον τεμαχιστή πεών (δε ξέρω αν υπάρχει κάτι τέτοιο αλλά λογικά θα είναι επάγγελμα σε λαούς που ακολουθούν ακόμα αυτή τη συνήθεια);

Συνέβη το Μεγάλο, του Πέους, Debate όπως αναφέρεται και στον τίτλο! Τι είναι αυτό; Είναι η μεγάλη διαμάχη μεταξύ του αποστόλου Παύλου και αποστόλου Βαρνάβα για το κατά πόσο θα πρέπει να θεωρείται απαραίτητη η περιτομή σε υποψήφιους οπαδούς του χριστιανισμού που κατοικούν πέραν της Ιουδαίας. Κακά τα ψέματα το να πας στην τότε Ελλάδα ή Ιταλία και να παρουσιάσεις ένα καινούριο θεό ο όποιος έχει σα βασική προϋπόθεση τον ακρωτηριασμό του πέους σου, δεν είναι ότι πιο εμπορικό. Η νέα (τότε) θρησκεία χρειαζόταν άμεσα κόσμο και χρήμα και η περιτομή έκανε τη διάδοση δύσκολη.

Έτσι η διαμάχη αυτή έφτασε στα κεντρικά γραφεία της νεοσύστατης θρησκείας στην Ιερουσαλήμ. Εκεί μαζεύτηκαν οι πρεσβύτεροι και οι απόστολοι μετά από ένα μαραθώνιο debate όπου πιθανώς ακούστηκαν προτάσεις του τύπου "κι αν προτείναμε να κόβουν μισή ποσότητα;" Ή "να συνεχίσουν να το κόβουν αλλά να παίρνουν και δώρο πέντε αυγά" ή "όσοι δε θέλουν περιτομή στο πέος να κόψουν κάτι άλλο σαν ισοδύναμο μέτρο". Στο τέλος το αποτέλεσμα ήταν κάτι εντελώς ασυνήθιστο για τα δεδομένα των θρησκειών και της Αγίας Γραφής. Επιλέχτηκε η λογικότερη λύση. Από 'δω και πέρα η περιτομή δε θα ήταν κάτι το απαραίτητο αρκεί οι νέοι πιστοί να ακολουθούν πιστά όλα τα υπόλοιπα ήθη και έθιμα.

Αυτό ήταν λοιπόν! Από εκείνη τη μέρα και μετά το επάγγελμα του πεοκόπτη κατέρρευσε στις χριστιανικές συνοικίες και χιλιάδες χριστιανών αναφώνησαν με χαρά και ανακούφιση "Αλλελού Γιάχ"!

Αυτός είναι λοιπόν αγαπητοί φίλοι ο λόγος που σήμερα όταν κοιτάζουμε μέσα στο σώβρακό μας βρίσκουμε τα πάντα εκεί που έπρεπε να είναι. Το γεγονός ότι μία παρέα ιουδαιοχριστιανών κάποια στιγμή αποφάσισε να εναντιωθεί στη βούληση του θεού για να γίνει η θρησκεία πιο εμπορική. Δεν περάσαμε την οδυνηρή αυτή εμπειρία όπως τα εκατομμύρια εβραίων και μουσουλμάνων καθαρά για θέματα marketing!

Φιιιιιου.

 

Υ.Γ. Για το Μεγάλο, του Πέους, Debate μπορείτε να διαβάσετε και να ενημερωθείτε για όλο του σουρεάλ σκηνικό στις πράξεις των αποστόλων στην Αγία Γραφή.