Αποκαλύπτω τον Παΐσιο ;;

Αποκαλύπτω τον Παΐσιο ;;

Μετά από έρευνα σε βιβλιοθήκες γεμάτες σκόνη, μετά από ταξίδια στο Άγιο Όρος και το Σινά, μετά από μελέτη απόκρυφων κειμένων βρήκα ότι προφητικότερο υπήρξε για τη σύγχρονη Ελλάδα.

Δεν ήταν αποτυπωμένο σε πάπυρο ή περγαμηνή αλλά σε βιντεοκασέτα.

Το περιγράφω:

Η σκηνή ξεκινά με τον φουκαρά Νεοέλληνα που μετά από τις περιπέτειες του εμφυλίου κ.λπ. βρίσκεται ξαπλωμένος στην άσφαλτο χωρίς να ξέρει που είναι και τι κάνει, κάπου στη δεκαετία του 80′.

Μπροστά του φρενάρει ένα μεγάλο ταξί Mercedes. Είναι η νέα Ελλάδα το ταξί – μεγάλη και πληθωρική.
Στο τιμόνι κάθετε η εξουσία και τον ρωτάει που να τον πάει.

«Θεσσαλονίκη» απαντά στα χαμένα ο Νεοέλληνας χωρίς να ξέρει γιατί και η εξουσία του λέει ότι θα τον πάει στο αεροδρόμιο. Η εξουσία είναι ο χυδαίος Ελληναράς που ξέρει τα πάντα και αισθάνεται αυτάρκης.

Στο δρόμο για το αεροδρόμιο το ταξί σταματά να πάρει έναν ακόμα επιβάτη: Την Αριστερά. Και αυτή μπορεί να την εξυπηρετήσει ο Ταξιτζής (εξουσία). Με το που μπαίνει μέσα στο όχημα (Ελλάδα) προσπαθεί να προσεταιριστεί τον Νεοέλληνα και του λέει με τη γνωστή φρασεολογία τα δικά του τσιτάτα. Ο Ταξιτζής (εξουσία) απαντά σε αυτά με ασυνάρτητες βλακείες και ποδοσφαιρικούς όρους και ο Νεοέλληνας είναι ακόμα πιο μπερδεμένος.

Στο επόμενο πλάνο το ταξί σταματά και παίρνει τον Τρομοκράτη (ίσως η επιθετική πλευρά της μετεμφυλιακής Ελλάδας) με την βόμβα ενεργοποιημένη. Ο Ταξιτζής (εξουσία) δείχνει ατάραχος και υπόσχεται και σε αυτόν ότι μπορεί να τον εξυπηρετήσει (παρόλο που πηγαίνει σε άλλη κατεύθυνση). Ο Ταξιτζής τους λέει ότι προλαβαίνουν και η βόμβα κάνει τικ-τικ.

Στο δρόμο τους σταματά η αστυνομία αλλά αντί να τους συλλάβει, ούσα σε αφασία, διευκολύνει το ταξί με τη βόμβα να φτάσει στο στόχο – διυλιστήρια.

Μέσα στην αναταραχή το ταξί (νέα Ελλάδα) σταματά για να παραλάβει και έναν πρεζέμπορα (η Ελληνική μαφία). Ο Ταξιτζής (εξουσία) τον διαβεβαιώνει ότι μπορεί να τον εξυπηρετήσει και αυτόν. Αυτός με τη σειρά του μοιράζει ένα τσιγάρο χασίς σε όλους τους επιβάτες του ταξί. Καπνίζουν όλοι μαζί το τσιγάρο και σε εφορία τραγουδούν. Μπροστά η αστυνομία, πίσω το ταξί και η βόμβα να μετρά ανάποδα. Όλα αυτά σε ένα πανδαιμόνιο εφορίας.

Κάποια στιγμή η βόμβα σκάει. Όλα διαλύονται.

Τελευταίο πλάνο: Ο Ταξιτζής (εξουσία), ο μόνος που επέζησε από την έκρηξη κρατά ότι απέμεινε από το καμένο ταξί, την πόρτα.

Και μονολογεί: Γερμανική τεχνολογία και μαλακίες… (βρήκε τελικά ποιος έφταιγε).

Προφανώς ο Γέροντας Παΐσιος είναι ο Χάρρυ Κλύνν που σε 10:35 λεπτά περιγράφει το σύνολο της νέας ελληνικής ιστορίας και ίσως την κατάληξη της. Ίσως ο δημιουργός να μην είναι πια σε εκείνη την δαιμονισμένη δημιουργική του φόρμα αλλά το έργο είναι αθάνατο.

Απολαύστε το εδώ: Χαρρυ Κλυνν_Ταξί

Καλή Κυριακή σε όλους μας.