Τάκης Λάτας

Τάκης Λάτας

Ο Τάκης Λάτας είναι δημοσιογράφος που έχει κουραστεί με τη δημοσιογραφία, σκιτσογράφος που έχει μπουχτίσει με τη σκιτσογραφία, φωτογράφος που ψιλοβαριέται πλέον να φωτογραφίζει, ζωγράφος που σπανίως έχει τέτοια διάθεση, μαραγκός αν και όταν πρέπει, εφευρέτης σε μια χώρα που δεν μπορεί ούτε θέλει να στηρίξει τη καινοτομία και ταξιδευτής που πια δεν έχει λεφτά για να ταξιδέψει. Τον αρρωσταίνουν οι συνέλληνες που ποτέ και για τίποτα δεν φταίνε οι ίδιοι για τα χάλια της χώρας (αλλά ούτε και για τα δικά τους!) και έχουν για όλα λύσεις και απαντήσεις, απαιτώντας επίδομα απλά γιατί μας κάνουν τη τιμή να αναπνέουν. Η ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα σοβαρευτούμε είναι αρκετά ισχυρό κίνητρο για να συνεχίσει να γράφει.  

09.12.2013

Μεγέθυνση και εστίαση σε επουσιώδη για να κρατάμε το ενδιαφέρον του κοσμάκη, δίχως να τον απασχολούμε με την ουσία: 

-Αγωνιώδης διακοπή του προγράμματος για να συνδεθούμε απευθείας με τη Βουλή για να ακούσουμε τι θα πει ο πρωθυπουργός καθώς θα αναχωρεί μετά τη ψήφιση του προϋπολογισμού, όσο κι αν ξέρουμε πως αυτά που θα πει θα είναι τυπικά και συμπύκνωση των δύο τελευταίων γραμμών της ομιλίας που μόλις πριν λίγο έκανε. ΚΑΜΙΑ ερώτηση για την οριακή υπερψήφιση του προϋπολογισμού.

26.11.2013

Βλέπω κάποιους αφελείς βουλευτές και μεταξύ τους αρκετούς πονηρούς που αναφερόμενοι στο θέμα της απελευθέρωσης ή μη των πλειστηριασμών ακινήτων, επαναλαμβάνουν συχνά το επιχείρημα της "ύπαρξης συνειδητών κακοπληρωτών" που ενώ έχουν αρκετά χρήματα, αρνούνται να εξυπηρετήσουν τα δάνεια τους προσβλέποντας στα ευεργετήματα του νόμου για τους υπερχρεωμένους συμπολίτες τους.

23.11.2013
Αντί να λέμε "ζούμε στη χώρα του Μνημονίου", μπορούμε να λέμε: 
18.11.2013
Μα πόσο εύκολο είναι να ρίξεις στο χώμα τους Έλληνες και να σε κάνουν εθνικό ήρωα. Να σε γλείφουν ως το καλύτερο φίλο τους, τον μεγαλύτερο σοφό έβερ...
 
Πες τους ότι άδικα υποφέρουν
07.11.2013
Το έχω ξαναγράψει και θα το επιχειρήσω για ακόμα μια φορά, έστω κι αν υπάρχει κίνδυνος να γίνω κουραστικός: αν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ κατέθεταν εξαρχής ρεαλιστικές εναλλακτικές προτάσεις και δεν κρύβονταν πίσω από "ολιστικά" αιτήματα "όχι σε όλα. Ή εμείς ή κανείς", θα είχαν αναγκάσει την κυβέρνηση να συζητήσει.
03.11.2013
Αυτή η χώρα παλιά παρήγαγε, εκτός από αγροτικά προϊόντα ΚΑΙ μηχανές! Λίγοι το ξέρουν, αλλά υπήρχαν ελληνικές ντιζελομηχανές! Όπως υπήρχαν ελληνικά ψυγεία, κουζίνες κλπ.Τις τελευταίες δεκαετίες όχι μόνο ελάχιστα παράγονται εδώ, αλλά ακόμα και τα περισσότερα αγροτικά προϊόντα που καταναλώνουμε τα φέρνουμε απ' έξω.

30.10.2013
Αν δυσκολεύεστε να πληρώσετε τους φόρους σας, παρακαλώ πρέπει να μάθετε πως υπάρχουν υπουργεία που επιδοτούν φορείς με ποσά μεγάλα, που... τα αποκρύπτουν από το υπουργείο Οικονομικών και προδίδονται από τους ίδιους φορείς που αποκαλύπτουν πόσα ακριβώς τσέπωσαν!!!
30.10.2013
Επειδή όλοι νίπτουν εκ των υστέρων τας χείρας τους για οτιδήποτε κακό συμβαίνει, ας επισημάνουμε κάποιες ευθύνες για δεινά που -ενδέχεται- να ακολουθήσουν: Το πόσο κακό έχει κάνει στη χώρα μας ο νεποτισμός, η νοσηρή οικογενειοκρατία, το ξέρουμε. Κάποια "τζάκια", πρώην κατσαπλιάδες, που πήραν βιλαέτι την Ελλάδα και τη κυβέρνησαν δίνοντάς της κατόπιν στα παιδιά τους και μετά στα εγγόνια τους. Ονόματα όλοι γνωρίζουμε.
27.10.2013
Αν επιχειρήσουμε να συμπυκνώσουμε σε μια φράση την παθογένεια η οποία τρέφει τα περισσότερα δεινά στη χώρα μας, θα μπορούσαμε να πούμε ότι αυτή (ίσως) οφείλεται στην αδυναμία των περισσότερων να ξεφύγουν από τη μανιχαϊστική προσέγγιση αυτών που συμβαίνουν γύρω μας που πρώτο εισήγαγε το... ποδόσφαιρο στη ζωή μας: στο ποδόσφαιρο δεν επιτρέπεται να πεις "Είμαι Ολυμπιακός, αλλά μου αρέσει και ο Παναθηναϊκός όταν παίζει και ο τάδε παίκτης", ή "είμαι ΑΕΚτζής, αλλά στα διεθνή ματς υποστηρίζω τον ΠΑΟΚ"! Αν το πεις αυτό, εκτός από αντικείμενο χλεύης, θα κινδυνεύσει και η... ζωή σου! Γιατί; Μα διότι στους χώρους αυτούς ή ταυτίζεσαι απόλυτα με μια ομάδα ανθρώπων ή αν διαφοροποιηθείς έστω και ελάχιστα, είσαι εχθρός!
26.10.2013

Χιλιάδες ανοιχτομάτηδες βουτούσαν επιδόματα τυφλότητας. Χιλιάδες αστοί παίρνουν σύνταξη αγρότη. Χιλιάδες πονηροί εισπράττουν συντάξεις νεκρών συγγενών. Χιλιάδες τσιγγάνοι παίρνουν προνοιακά επιδόματα παρουσιάζοντας ως δικά τους και τα παιδιά των αδελφών και ξαδέλφων τους.

Σελίδα 1 από 2