Σκοτάδι

Σκοτάδι

Σκοτάδι

Σκοτάδι. Τόσο απλά, τόσο ξεκάθαρα, τόσο απτά.

Το αυγό του φιδιού έσπασε πια και γέννησε τα τέρατα που φοβόμασταν. Το ζεστάναμε όλοι μας. Άλλοι διά της πράξης και άλλοι διά της παραλείψεως. Τα φίδια λέγονται λαϊκισμός και ναζισμός και μεσαίωνας και άγνοια.

Λαϊκισμός και ναζισμός; Να φάνε οι κότες. Σε δύο-τρεις μέρες, σε μία δημοκρατική χώρα της Ευρώπης έγιναν τα εξής:

-Προπηλακίστηκαν άνθρωποι σε πανεπιστήμια που είχαν έρθει να κάνουν αξιολόγηση .Ισοπεδώθηκε ένα Υπουργός γιατί εξέφρασε την άποψή του, η οποία δεν ήταν ενάντια στην συλλογική αφήγηση, απλά δεν χρησιμοποιούσε μία συγκεκριμένη λέξη.Μαζεύτηκαν οι και καλά θιγόμενοι από την άποψή του και μαζί με αυτούς και η χρυσή αυγή. Λυντσαρίστηκε ένας βουλευτής από τον όχλο, χωρίς ούτε μία σύλληψη από την παρούσα αστυνομία. Και αντί να καταδικαστούν οι δράστες από την αντιπολίτευση, καταδικάστηκε και ο Υπουργός που εξέφρασε την άποψή του, επειδή εξέγειρε το λαικό αίσθημα.Κάποιοι άλλοι ωραίοι τύποι, αυτοί επαναστάτες, έσπασαν εκδήλωση για την έκδοση βιβλίου

Τι άλλο θέλουμε πια για να δούμε το τέρας στα μάτια; Αντιδραστικότητα, συντηρητισμός, καταπάτηση του δικαιώματος της γνώμης και ναζί ή αριστεροδεξιοί φασίστες που καθορίζουν την ελληνική πολιτική επικαιρότητα. Και όλοι οι μηχανισμοί καταστολής (γιατί οι φασίστες καταστέλλονται) να συνεργάζονται διά της ανοχής ή της ενοχής.

Μεσαίωνας όταν πια στις στρατιωτικές στολές επιτρέπεται «προαιρετικά» το αγιόσημο. Προαιρετικά-υποχρεωτικά-, ειδικά σε ένα στράτευμα και μία χώρα τίγκα στον θρησκευτικό φανατισμό. (και μη μου πει κανένας πως έχουμε ανεξιθρησκεία, γιατί θα γελάσω). Θέλω να δω την αντίδραση του πρώτου υπαξιωματικού που θα πετύχει φαντάρο χωρίς αγιόσημο. Και αυτό το κάνει Υπουργός Άμυνας εκλεγμένης κυβέρνησης. Καλά να πάθουμε: τον ψηφίσαμε. Όταν τα λείψανα περιφερόταν σε κρατικά νοσοκομεία δε μιλήσαμε οι περισσότεροι. Και κάποιοι επικρότησαν. Όταν ο πρωθυπουργός μιας χώρας μας συναντά την ιερά σύνοδο πιο συχνά από τους υπουργούς του ή τους άλλους ηγέτες στις Βρυξέλλες, τι είναι; Διαφωτισμός ή Αναγέννηση. Μεσαίωνας είναι.

Και όλα αυτά σε μία και καλά ευρωπαϊκή δυτική χώρα. Καινοφανή γεγονότα;

Όχι. Τα ξέραμε, τα είχαμε δει. Και δεν κάναμε αρκετά. Μας έμαθαν ότι είναι φυσιολογικό να μουτζώνουμε τη βουλή και να βρίζουμε όλους τους πολιτικούς. Μας έμαθαν ότι το να τρώει ξύλο ο Χατζηδάκης είναι δικαιολογημένο από την αγανάκτηση του λαού. Μας έμαθαν το ότι δεν πειράζει να μην καταδικάζεις απερίφραστα τη βία αν είναι προερχόμενη από την αγανάκτηση, έστω και αν αφήνει πίσω της νεκρούς. Και έχουμε μία κρατική εκπαίδευση σχεδιασμένη να μας φυτεύει ένα μικρό φανατικό ναζοταλιμπάν. Άρα τι περιμένουμε άλλωστε;

Πραγματικά δεν έχω άλλο τρόπο αντίδρασης, πέρα από αυτό το άρθρο. Και μια βαθιά λύπη.

Ας αποφασίσουν επιτέλους και οι δεξιοί και οι αριστεροί φασίστες τι μπορεί ένας άνθρωπος να λέει και τι όχι. Να ξέρουμε να κάνουμε τις επιλογές μας και εμείς.

Το τέρας ξύπνησε κύριοι. Όλοι έχουμε και ένα μικρό ή μεγάλο μερίδιο ευθύνης. Και όλοι έχουμε υποχρέωση να το υποτάξουμε.

Υ.Γ.1: Το ότι θα έγραφα ότι όλοι είμαστε Φίλης και όλοι είμαστε Κουμουτσάκος, ταυτόχρονα, την ίδια μέρα με ξεπερνάει. Αλλά θα το γράψω.

Υ.Γ.2: Η τραγωδία του ποντιακού ελληνισμού ήταν εθνοκάθαρση και όχι γενοκτονία. Να έρθετε να με λυντσάρετε και μένα.

Υ.Γ.3: Το τι είναι η Χρυσή Αυγή πια είναι ξεκάθαρο. Ούτε καν εγκληματική οργάνωση. Τρομοκρατική οργάνωση είναι. Καλείται ο Νόμος και η Δικαιοσύνη να δράσει.

 

Facebook: Christos Derdas