Εκλογές 2015: Μέρος ΙΙ

Εκλογές 2015: Μέρος ΙΙ

Η προεκλογική εκστρατεία όλων των κομμάτων έχει επίσημα ξεκινήσει εδώ και λίγες ημέρες. Ήδη παρατηρούνται εξαιρετικά ενδιαφέρουσες δηλώσεις, όπως εκείνες του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ κ.Τόλιου για αναγκαστικο εσωτερικό δανεισμό και κατασπαραγμό των καταθέσεων των Ελλήνων πολιτών στις τράπεζες.

Κοντά σε αυτά έχουμε τις συνεχειές αναφορές του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως και ετέρων συν αυτώ στη πανάκεια, που ονομάζεται ''πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης''. Ένα αόριστο, γεμάτο ακαθοριστίες πρόγραμμα, που ποτέ δεν κοστολογήθηκε, εν τούτοις επαναλαμβάνεται σε δηλώσεις των κορυφαίων στελεχών της Αντιπολιτεύσεως χωρίς καμία περαιτέρω διευκρίνηση. Γιατί; Μα φυσικά, διότι, δεν υπάρχει καμία σοβαρά αξιολογημένη έρευνα πίσω από αυτές τις κατά τα λοιπά αξιόλογες αλλά κοντόφθαλμες υποσχέσεις. Πάταξη της φοροδιαφυγής; Ποια Κυβέρνηση δεν ακούσατε από το 1981 να υπόσχεται κάτι τέτοιο για να χρηματοδοτήσει τις αβάσιμες υποσχέσεις της; Χρήση των πόρων του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητος; Μα, πως είναι δυνατόν, να κάνουμε χρήση, ως Χώρα, τούτων των κεφαλαίων μονομερώς; Τούτο είναι το βάθος τη μελέτης των οικονομικών θεωριών του ΣΥΡΙΖΑ. Φαντάζεστε από μόνοι σας τις συνέπεις, εάν αυτοί οι οικονομικοί εγκέφαλοι διαχειριστούν το εθνικό θησαυροφυλακείο και το Υπουργείο Οικονομικών. Τέλος, μιλούν συνεχώς για αναδιαπραγμάτευση του ΕΣΠΑ. Γνωρίζουν, ότι καμία επαναδιαπραγμάτευση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί για τους κοινοτικούς πόρους, που έχουν ήδη συμφωνηθεί, χωρίς να οδηγήσει στην δέσμευση τούτων των χρημάτων; Ας είμαστε, λοιπόν, στοιχειωδώς σοβαροί στις εξαγγελίες μας. 

Από την άλλη πολλοί είναι εκείνοι που κατηγορούν την Νέα Δημοκρατία για εκστρατεία φόβου. Ας αναλύσουμε την κατάσταση. Ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται ολοκληρωτική ρήξη με τους ''τοκογλύφους'' δανειστές -οι οποίοι είναι τόσο ανελέητοι, ώστε να μας δανείζουν με επίτοκιο της τάξεως του 1%. Υπάρχει έστω ένας νοήμων άνθρωπος, που να θεωρεί, πως η ρήξη μπορεί να πραγματοποιηθεί, εάν πιστέψουμε τις προεκλογικές τους εξαγγελίες, χωρίς συνέπειες στην οικονομία της χώρας και εν συναρτήσει στην συμμετοχή μας στο κοινό νόμισμα; Η Νέα Δημοκρατία, απλά εστιάζει σε αυτές τις ρεαλιστικές συνέπεις, τις οποίες επιβεβαιώνουν όλες οι δηλώσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων με ήπιους έως σκληρούς τόνους σε όλες τις ευκαιρίες. Αυτοί, που τώρα χρειάζεται να κάνει η Νέα Δημοκρατία, είναι μία θετική και παραγωγική προεκλογική εκστρατεία (positive campaign) χωρίς τις επιθέσεις αποδομήσεως του ΣΥΡΙΖΑ (smear campaign), μιας και οι επι κεφαλής του κ.Τσίπρα, έχουν τον τεράστιο ταλέντο να αποδομούν εαυτούς σε κάθε ευκαιρία. 

Είναι ρεαλιστική πιθανότητα το grexit; Εάν εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ και εφαρμόσει το επικίνδυνο προγραμμά του, Ναι. Είναι μία ρεαλιστική κατάσταση, που θα φέρει τραγικές συνέπειες στις ζωές όλων μας. 

Εισερχόμεθα στον οικονομικό παράδεισο με μία νίκη της ΝΔ; Εάν δεν γίνει πιο τολμηρή στις αποκρατικοποιήσεις, τις αναδιατάξεις των δημοσίων υπαλλήλων, στην δραστική μείωση των φόρων σε φυσικά και νομικά πρόσωπα και αν δεν περιορίσει τις άστοχες δαπάνες, Όχι. Είναι μία σίγουρη απάντηση. 

Αποτελεί ιστορική ευκαιρία για την Νέα Δημοκρατία, με αντίπαλο μία ριζοσπαστική και ακραία αριστερή δύναμη (χρησιμοποιώ μεταφρασμένη την ορολογία των μεγαλυτέρων ενημερωτικών συγκροτημάτων του εξωτερικού), να βρει και πάλι τις φιλελεύθερές της ρίζες, να αποκηρύξει τις παρεμβατικές και κρατικοδίαιτες επιλογές του παρελθόντος και να προχωρήσει με σταθερό βήμα προς την δημιουργία, επί τέλους, ενός ξεκάθαρου μοντέλου παραγωγικού σχεδιασμού για να έρθει κάποια στιγμή στο βραχυπρόθεσμο μέλλον, η βιώσιμη Ανάπτυξη. 

Αυτό είναι το πραγματικό εκλογικό μας δίλημμα. Εάν η ΝΔ συνεχίσει στον δρόμο, που κινείται σήμερα, τότε οι ελπίδες του τόπου, ακόμη και με δική της νίκη, δεν είναι καλύτερες από όσο με μία πιθανή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.