"Ή εμείς ή αυτοί" και άλλα παραμύθια της Χαλιμάς

"Ή εμείς ή αυτοί" και άλλα παραμύθια της Χαλιμάς

Είπε ο ΣΥΡΙΖΑ πριν λίγο καιρό:"ή εμείς ή αυτοί!"

Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει μηδενικές απολύσεις στοτερατώδους μεγέθους δημόσιο, και επιστροφή των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων στα προ της κρίσης επίπεδα των €31.000 μικτών ετησίως. Προτίθεται επίσης να αναζωογονήσει την οικονομία (σ.σ: διαλύοντας κι άλλο την παραγωγική τάξη με πρόσθετους φόρους για να τους πληρώσει), κάνοντας προσλήψεις στο δημόσιο, κατά άλλους ως 100.000, και κατά άλλους “πολύ λιγότερους”.


Υποστηρίζει τη διατήρηση των αμέτρητων δημόσιων οργανισμών (κατά κάποιους ως και 23.000 αλλά κανείς δεν μας λέγει αλήθεια υπευθύνως πόσοι είναι) που δεν παράγουν τίποτε και καταναλώνουν τη σάρκα και το αίμα της παραγωγικής μεσαίας τάξης.

Υποστηρίζει δηλαδή την αναδιανομή εισοδήματος με αύξηση των φόρων από τους "αυτούς".

Η αναδιανομή εισοδημάτων στην Ελληνική Σοβιετία αθροίζει €17,55 δισ. για μισθούς 620.000 δημοσίων υπαλλήλων (15% κατά κεφαλήν μείωση από 2009 που θα τους επιστρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ) συν €27,3 δισ. σε συντάξεις 2,7 εκατομμυρίων συνταξιούχων, και μεταξύ αυτών πολλών ανθρώπων που πιθανά να έβαλαν κανένα κατοστάρικο (€100 ή 34.075 δραχμές προ του 2002) το μήνα σε εισφορές περιλαμβανομένης και της ιατροφαρμακευτικής κρατικής ασφάλισης, αν δεν ήταν απλά λογιστικές εγγραφές όπως στο δημόσιο και στις ΔΕΚΟ. Αν υπολογιστούν και τα εφάρπαξ των ΔΕΚΟ που είναι εκτός υπολογισμού, ξεφεύγει.

Υποστηρίζει δηλαδή, όπως και όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα άλλωστε, να συνεχίσει να εισπράττει σύνταξη η πρώην τηλεφωνήτρια ΔΕΚΟ που βγήκε στη σύνταξη στα 42 μετά από 20 χρόνια υπηρεσίας, πήρε εφάρπαξ 10.000.000 δραχμές για 20 χρόνια εισφορών των 20.000-30.000 δραχμών το μήνα (μαζί με την ασφάλιση υγείας), και τώρα παίρνει €900 το μήνα στα 51 της για να πηγαίνει για ψώνια.

Απληστία...

Σύνολο €44,8 δισ. αναδιανέμονται φέτος. Το κόστος μισθοί-συνταξεις δημοσίου μειώθηκε 5% στην τετραετία 2009-2013. Η κοινωνία δεν αντέχει άλλο. Έχει γεμίσει απελπισία που τόσο απλόχερα μοιράζει το κράτος.

Είναι προφανές παντού γύρω μας. Στα κλειστά μαγαζιά, στα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, στα κρύα σπίτια, στα άδεια ψυγεία.

Όποιος αγνοήσει αυτούς τους αριθμούς αγνοεί τους ανθρώπους.

Αυτή η αναδιανομή, λοιπόν, που δεσμεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίσει, είναι εφικτή μόνο με την περαιτέρω εξαθλίωση της μεσαίας τάξης:

- με ΦΠΑ 23% στις τυρόπιτες και στο πετρέλαιο θέρμανσης που πληρώνεται από ανέργους που έχουν €360 επίδομα ανεργίας για ένα χρόνο,

- από δημεύσεις περιουσιών των μικρομεσαίων ελεύθερων επαγγελματιών που στέλνονται φυλακή γιατί το κλείσανε το... ψιλικατζήδικο πριν 3 χρόνια, αλλά για να κλείσουν τα βιβλία τους πρέπει να πληρώσουν όλες τις καθυστερημένες εισφορές στον ΟΑΕΕ που δεν έχουν τα λεφτά να το κάνουν, άρα δεν μπορούν να το κλείσουνε και συνεχίζουν να τους χρεώνουν,

- από τα μη-ανταποδοτικά τέλη προς τους δήμους που έχουν πάνω από το μισό προσωπικό τους να κάθεται στο 6ωρο ωράριό τους (08:00-14:00), από τα τέλη κυκλοφορίας και τιμή βενζίνης σαν να οδηγούσαν όλοι οι Έλληνες Ρολς Ρόις, και

- από εκατοντάδες μη ανταποδοτικούς φόρους υπέρ τρίτων που βαραίνουν την οικονομία και καταδικάζουν την μεσαία τάξη σε εξαθλίωση.

Μέχρι να βγει, λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ και να πει ποιοι είναι οι "εμείς" που εννοεί, και να διαχωρίσει τη θέση του από τα μέχρι τώρα χαϊδεμένα παιδιά της Μεταπολήστευσης και τους Συνδικα-ληστές, που άλλωστε στηρίζουν και όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων 39 ετών, που πληρώνουν με τα λεφτά μας απτυχίωτους, άφαντους και εγκληματίες, εμείς όλοι οι υπόλοιποι είμαστε "αυτοί".

Να ξέρετε ότι, μέχρι νεωτέρας, "εσείς" δεν είστε στους "εμείς" του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στους "αυτοί"...

Οι “εμείς” είναι οι προνομιούχοι της ΕΡΤ, για τους οποίους έγινε η πρόταση μομφής το περασμένο σαββατοκύριακο, πολλοί εκ των οποίων είδαν για δεύτερη φορά το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής όταν τους απέλυσαν. Η πρώτη ήταν όταν πήγαν να υπογράψουν την πρόσληψή τους.

Αν είσαι άνεργος, αν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας, αν είσαι ιδιωτικός υπάλληλος, αν είσαι συνταξιούχος με 35-40 χρόνια εισφορών, αν είσαι μικρομεσαίος που παλεύει να επιζήσει, αν είσαι οτιδήποτε άλλο από δημόσιος υπάλληλος και 45άρης-55άρης υψηλοσυνταξιούχος, είσαι "αυτοί".

Δεν θέλουν να σώσουν αυτό τον τόπο. Θέλουν να σώσουν τα προνόμιά τους! Γι’ αυτό και την πρόταση μομφής την έκαναν με αιτιολόγηση διατήρησης του πιο βρώμικου ίσως κομματιού του ελληνικού δημοσίου, του μηχανισμού παραπληροφόρησης, με τα “θέματα ΣΟΣ” από τους πολιτικούς στα βραδινά τους δελτία.

Έτσι για να μη λέμε αερολογίες κιόλας για το ποιους θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν έρθει στη "γλυκιά και πλανεύτρα εξουσία"...

ΥΓ. αν έρθει

Ακολουθήστε τον Άγη Βερούτη στο twitter: @Agissilaos 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.