×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 67

Το πιο τολμηρό ΝΑΙ της ζωής μας

Το πιο τολμηρό ΝΑΙ της ζωής μας

Ζούμε την πιο κρίσιμη εβδομάδα της μεταπολίτευσης. Η χώρα πλέον είναι σε καθεστώς χρεοκοπίας και οδηγείται πλέον ουσιαστικά εκτός ευρώ και Ε.Ε. Το δημοψήφισμα αποτυπώνει την παταγώδη αποτυχία μιας κυβέρνησης που εδώ και 5 μήνες στο όνομα μιας σκληρής διαπραγμάτευσης, οδήγησε την χώρα σε οικονομική ασφυξία.

Από την άλλη, σε καθημερινή βάση ζούμε αντιδημοκρατικές εκτροπές, διατυπώσεις και απόψεις που μας θυμίζουν ήδη μετάβαση σε ένα άλλο πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον.

Πλέον εδώ που έφθασαν τα πράγματα, η επιλογή του ναι είναι μονόδρομος για να συνεχίσουμε να υπάρχουμε ως χώρα, ως πολίτες, για να διαφυλάξουμε την αστική δημοκρατία, τους θεσμούς, το κράτος δικαίου, την διάκριση των τριών εξουσιών.

Η επιλογή του ναι είναι μονόδρομος για να συνεχίσουμε να ανήκουμε στην μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια, στην καρδιά του αστικού πολιτισμού, των αρχών και των αξιών του διαφωτισμού.

Η επιλογή του ναι είναι μονόδρομος για να επιστρέψουμε υπό προϋποθέσεις στην κανονικότητα, με ανοικτές τράπεζες, με ανοικτές επιχειρήσεις, σταμάτημα των αναγκαστικών απολύσεων που γίνονται αυτή την περίοδο.

Η επιλογή του ναι είναι μονόδρομος για να μην καταρρεύσει ο τουρισμός, να μην χαθεί το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της χώρας, να μην χάσουμε ένα μεγάλος μέρος του πλούτου μας.

Η επιλογή του ναι είναι μονόδρομος για να συνεχίσουν οι συνταξιούχοι να λαμβάνουν την σύνταξή τους, οι άνεργοι το πενιχρό επίδομα που δικαιούνται, οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα τον μισθό τους κάθε μήνα.

Η επιλογή του ναι είναι μονόδρομος για να μην χάσουν τις επιδοτήσεις οι αγρότες, για να μην καταστραφεί η αγροτική παραγωγή, για να μην χαθούν τόσα προγράμματα ΕΣΠΑ που υποστηρίζουν κοινωφελείς υπηρεσίες, όπως σχολεία, βρεφονηπιακοί σταθμοί, θέατρα, διάφορες επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Η επιλογή του ναι είναι μονόδρομος για να αντικαταστήσουμε το κλίμα διχασμού, εμφυλίου και διαιρέσεων με την ενότητα, την αλληλεγγύη, την συναίνεση.

Τέλος η επιλογή του ναι είναι μονόδρομος για να ανακτήσουμε και πάλι την χαμένη αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια του να είσαι πολίτης αυτής της χώρας, πολίτης της Ευρώπης και όλου του κόσμου.

Η εβδομάδα αυτή ήταν μια δύσκολη εβδομάδα και για μένα.

Η εταιρία μου προέβη σε παύση πληρωμών μέχρι νεωτέρας. Η οργή και η αγανάκτηση ίσως να διοχετεύτηκε περισσότερο εδώ μέσα.

Το δέχομαι, αλλά τουλάχιστον δεν πήρα τους δρόμους, δεν προπηλάκισα κανέναν, δεν προέβη σε υλικές καταστροφές. Είμαι πεπεισμένος πλέον ότι η καλύτερη απάντηση απέναντι στο μίσος, τον διχασμό, τον χουλιγκανισμό, δεν είναι η ανταπόδοση πυρών, αλλά η ψυχραιμία, η αυτοσυγκράτηση και η καθαρή σκέψη.

Και με βάση αυτά καλοί μου φίλοι σας καλώ την Κυριακή να ψηφίσουμε ναι στην Ευρώπη, ναι στον δυτικό πολιτισμό, ναι στην ομαλότητα και την σταθερότητα.