Η Θηλιά

Η Θηλιά

Την κίνηση της κυβέρνησης να προκηρύξει πρόωρα την εκλογή του ΠτΔ δεν μπορούμε να την θεωρήσουμε ως κίνηση ματ ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό γιατί οι κινήσεις ματ δεν προϋποθέτουν  ποτέ την καταστροφή ολόκληρης της σκακιέρας, που σε αυτήν την περίπτωση είναι η χώρα.

Ήδη την εβδομάδα που μας πέρασε είδαμε να εκτυλίσσονται σκηνές κραχ και καταστροφής στο χρηματιστήριο Αθηνών παράλληλα άρχισαν ,στην αρχή σαν ψίθυροι και τώρα σαν κοπετοί τρόμου ,σενάρια που θέλουν τα ΑΤΜ να στερεύουν από χρήμα , τις τράπεζες να καταρρέουν  και γενικότερα να επικρατεί στη χώρα μία κατάσταση τρόμου που όλοι πιστεύαμε ότι είχαμε αφήσει πίσω μας το 2012.

Τα γεγονότα που είχαν συμβεί στην Κύπρο τον Μάρτιο του 2013 μας δείχνουν ότι οι αγορές και γενικότερα τα χρηματοπιστωτικά συστήματα δεν αστειεύονται δεν μπλοφάρουν και δεν εκβιάζονται. Προειδοποιούν  και μόλις έρθει η ώρα να κτυπήσουν κτυπάνε σπέρνοντας την ύφεση και τον πανικό. Δεν υπήρχε κανένας λόγος η Ελλάδα να μπει τώρα σε ένα τόσο επικίνδυνο παιχνίδι που σίγουρα θα της στοιχίσει πολλά και την έχει φέρει στο χείλος μιας νέας ύφεσης στο μέσον της ήδη υπάρχουσας οικονομικής κρίσης.

Το ερώτημα παραμένει αφού όλη αυτήν την κατάσταση μπορούσε να την προβλέψει ο καθένας τότε γιατί η κυβέρνηση προσπαθεί να την υλοποιήσει ;

Σε όλους στην αρχή μας φάνηκε σαν μία κίνηση εκφοβισμού του ΣΥΡΙΖΑ που θα κλιθεί να εφαρμόσει το ασυνάρτητο πρόγραμμά του μέσα σε καμένη γη. Μόνο που πρέπει να έχουμε υπ’ όψη μας ότι την καμένη γη την κατοικούμε εμείς.

Την ευθύνη για την δημιουργία αυτού του χάους, που τώρα μας δείχνει τα κοφτερά του δόντια , την έχει ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης (ο οποίος σε όλη τη διάρκεια της πολιτικής του ζωής ήταν και είναι επιρρεπής σε χυδαίες και φτηνές ραδιουργίες)  που θεωρούν ότι μαστιγώνοντας και ρίχνοντας αλάτι στις πληγές του ολότελα πλανεμένου από τα ψέματα του λαϊκισμού Έλληνα θα καταφέρουν να καταποντίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ ως μία αριστερή παρένθεση.

Δυστυχώς όμως τίποτα δεν μπορεί να τους σώσει από το στίγμα των ανήθικων που σε ώρες κρίσης και κινδύνου έπαιζαν  βρώμικα παιχνίδια εξουσίας στις πλάτες του ελληνικού λαού.