Οι απελπισμένοι είναι μονάχοι τους...

Οι απελπισμένοι είναι μονάχοι τους...

Χιλιάδες ανοιχτομάτηδες βουτούσαν επιδόματα τυφλότητας. Χιλιάδες αστοί παίρνουν σύνταξη αγρότη. Χιλιάδες πονηροί εισπράττουν συντάξεις νεκρών συγγενών. Χιλιάδες τσιγγάνοι παίρνουν προνοιακά επιδόματα παρουσιάζοντας ως δικά τους και τα παιδιά των αδελφών και ξαδέλφων τους.

Εκατομμύρια... μπαλαμοί διορίζονταν και κατόπιν ξεκοκάλιζαν το δημόσιο Ταμείο αρπάζοντας ποικιλώνυμα επιδόματα. Χιλιάδες προμηθευτές λάδωναν για να πουλάνε με 4000% καπέλο (θυμάστε το παράδειγμα του Ευαγγελισμού;). Τα όπλα τα πληρώναμε χρυσά (γειά σου, Άκη) και σχεδόν ουδέν αντισταθμιστικό όφελος δεν απόλαυσε ο λαός. Οι περισσότεροι αγρότες έπαιρναν επιδοτήσεις για παραγωγή που δεν είχαν, από εκτάσεις που δεν κατείχαν.

Τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών βούλωναν τα στόματα των συναδέλφων μου που είχαν πέντε στοιχεία για να γράψουν. Οι πολιτικοί βόλευαν γιους, κόρες και ανήψια στη Βουλή και σε ποικιλώνυμους Οργανισμούς και Ινστιτούτα. Οι επιτήδειοι κατέκαιγαν τα δάση και πλούτιζαν κόβοντας και πουλώντας οικόπεδα στους νεόπλουτους, αλλά οι Λαλιώτες μάς διαβεβαίωναν πως "τίποτα δεν θα χτιστεί από δω και μπρός".

Ρέματα έχουν μπαζωθεί, παραλίες έχουν κτισθεί, δασικές εκτάσεις έχουν αποχαρακτηριστεί από νυν αθώους και αμόλυντους καραγκιόζηδες που ουδέποτε έφταιξαν για οτιδήποτε. Στο χείλος της αβύσσου οι ανεπαρκείς πολιτικοί μας φρόντιζαν να "τακτοποιήσουν" όπως όπως τα παιδιά τους, πείθοντας τους Σιούφες και τους... Πετσάλνικους (χα!) για fast track μονιμοποιήσεις υπεράριθμων χρυσοκάνθαρων στο... Ναό της Δημοκρατίας!

Ο ιδιωτικός τομέας διαλύθηκε και αυτί δεν ίδρωσε. Όταν όμως απαιτήθηκε (όχι μόνο από την Τρόϊκα, αλλά και από τη στοιχειώδη λογική και ηθική) να απολυθούν ακόμα και οι επίορκοι, καταδικασμένοι, παιδόφιλοι, δολοφόνοι, μιναδόροι του δημόσιου τομέα ίδρωσαν ακόμα και οι κώλοι τους! Έπρεπε να προστατευθεί πάση θυσία η εκλογική πελατεία, έστω και αν... έκανε νερά τελευταία! Αυτή η δεξαμενή ψήφων ποδηγετείται πανεύκολα και όλοι ήθελαν να της προσφέρουν προστασία.

Τα Ταμεία έχουν διαλυθεί, αλλά συνεχίζεται η καταλήστευση τους. Αν τολμήσει να πει κάτι κάποιος, σπεύδουν "προοδευτικοί" τύποι και τσιρίζουν "κάτω τα χέρια από τον δικό μας. Να μην αλλάξει τίποτα"! Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν κλαπεί ακόμα και τα χρησιμοποιημένα προφυλακτικά. Μόνο ένας μπήκε φυλακή! Στον τόπο μου μάλιστα, ούτε δέσμευση της περιουσίας του αρχικλέφτη πρώην δημάρχου δεν έγινε!

Η κυβέρνηση φτιάχνει πλασματικά πρωτογενή πλεονάσματα (αφήνοντας π.χ., απλήρωτες εφημερίες γιατρών, υπερωρίες υπαλλήλων ή και μισθούς δεκάδων μηνών!) και υπόσχεται δημαγωγικά... προσλήψεις και αυξήσεις! Οι γέροι ψάχνουν στα υπόλοιπα των λαϊκών αγορών με απελπισία στα μάτια. Ντρέπονται αλλά αγωνίζονται.

 Όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που οι αθώοι σιωπούν και οι ένοχοι κραυγάζουν. Τη στιγμή που οι κραυγές αυτές δίνουν τροφή σε δημαγωγούς και δύναμη σε φασίστες. Ούτε ένα φιλικό χτύπημα στη πλάτη δεν απολαμβάνει ο απελπισμένος αυτής της χώρας. Έστω να του πουν "κουράγιο φίλε μου και σε ευχαριστούμε που δεν μας φτύνεις".