Η Φλέβα του Φασισμού

Η Φλέβα του Φασισμού

Ένας λαός σε βαθιά κρίση είναι φυσικό και επόμενο να έχει μειωμένη την κριτική ικανότητα, πόσω μάλλον όταν αυτός ο λαός είναι ο Ελληνικός, που έχει φτάσει στο σημείο να μην μπορεί να ξεχωρίσει τον μύθο από την πραγματικότητα.

Βέβαια για αυτήν την κατάντια δεν ευθύνεται αποκλειστικά η κρίση. Ο λαός μας, όπως και άλλοι λαοί, ζει με μύθους που μπορεί να του δίνουν κουράγιο γεμίζοντας τον με ψευδαισθήσεις, αλλά μακροπρόθεσμα θα τον καταντήσουν έναν ακραία παρακμιακό λαό.

Οι ψευδαισθήσεις που μας δημιουργούν οι μύθοι έχουν σαν αποτέλεσμα να μας αυξάνουν το εθνικό μας «Εγώ», που μας φουσκώνει σαν κούρκους και μας κάνει να πιστεύουμε ότι εμείς είμαστε οι «εκλεκτοί του Θεού» και όλη αυτή η νοοτροπία που δημιουργείται μας οδηγεί στον ρατσισμό, που νομοτελειακά μας ξαποστέλνει στον φασισμό.

Το να απαριθμήσει κάνεις αυτούς τους εθνικούς μύθους είναι πράγμα πολύ δύσκολο γιατί είναι τόσοι πολλοί που κάποιος αν πάει να τους μετρήσει θα χαθεί. Θα αναφέρω ενδεικτικά κάποιους, που προασπίζονται με θέρμη και άτομα που δεν θεωρούνται φασίστες .

Μύθος 1ος: Εμείς τους δώσαμε τα φώτα του πολιτισμού όταν αυτοί ήταν μαϊμούδες στα δέντρα.

Αυτός ο μύθος λέει την μισή αλήθεια - η άλλη μισή είναι ότι εμείς μετά από τετρακόσια χρόνια τουρκοκρατίας απωλέσαμε ολότελα αυτά τα φώτα και στην θέση τους υιοθετήσαμε όλες τις οθωμανικές επιβλαβείς συνήθειες όπως το μπαχτσίσι και το ρουσφέτι.

Ξαναβρήκαμε τα φώτα του πολιτισμού, όταν μας τα έδωσαν πίσω οι "μαϊμούδες" που βεβαία είχαν μετατραπεί στους μεγάλους δυτικούς προστάτες. Εδώ και εκατόν ενενήντα χρόνια προσπαθούμε να εντάξουμε αυτά τα φώτα σε αυτό το «δονκιχωτικό» κατασκεύασμα που είναι ο σύγχρονος πολιτισμός μας.

Μύθος 2ος: Βγάζουμε "κεφάλια"!

Τον περασμένο Μάιο δημοσιεύτηκε μια ερεύνα στο περιοδικό Economist στην οποία το εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδος βρισκόταν στην τελευταία θέση της Ευρώπης και ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο κατατάσσεται δίπλα σε χώρες αναπτυσσόμενες όπως η Ινδονησία, το Μεξικό και η Βραζιλία. Μας προκάλεσαν έκπληξη αυτές οι επιδόσεις μας λες και δεν γνωρίζουμε σε τι απαράδεκτη κατάσταση βρίσκεται το εκπαιδευτικό μας σύστημα από το Δημοτικό έως το Πανεπιστήμιο.

Εκείνη την εποχή γραφτήκαν και ακούστηκαν πολλά, κυριάρχησε όμως από πολλούς η εξής άποψη (σ.σ. την παραθέτω όπως δημοσιεύτηκε στον ημερήσιο τύπο): «το κακό μας λοιπόν και τελευταίο εκπαιδευτικό σύστημα εκπαιδεύει νέους που όταν γίνουν γιατροί, μηχανικοί, φυσικοί, χημικοί και αφού ξοδέψει το Ελληνικό κράτος και οι οικογένειες ένα τόνο χρήματα, γίνονται αποδεκτοί (και εννίοτε ανάρπαστοι) στην Γερμανία, Σκανδιναβικές χώρες, Αγγλία, ΗΠΑ, Καναδά και αλλού ανά τον κόσμο.... πως γίνεται απο το κακό Ελληνικό πανεπιστήμιο να ζητάει η Γερμανία μερικές χιλιάδες γιατρούς...»

Πρέπει να καταλάβουμε ένα πράγμα: ότι οι χώρες που προαναφέρθηκαν έχουν παράδοση στην βιομηχανική ανάπτυξη, όποτε ο πληθυσμός των χωρών αυτών απορροφάται σε επαγγέλματα σχετικά με αυτήν, οπότε είναι επόμενο να υπάρχει έλλειψη δυναμικού σε κάποιους επιστημονικούς τομείς. Η Ελλάδα διαθέτει μια υπερβολικά μεγάλη παραγωγή επιστημόνων, που δεν μπορεί να απορροφήσει, οπότε φυσικό και επόμενο είναι πολλοί να μεταναστεύουν στο εξωτερικό.

Οι ξένοι εργοδότες δεν ζητάνε μόνον Έλληνες επιστήμονες (γιατί όπως θέλουμε να καμαρώνουμε είναι οι καλύτεροι στον κόσμο) αλλά ζητάν επιστήμονες και από αλλά κράτη όπως από τα Αραβικά και τα ασιατικά, ακόμα και από τα αναδυόμενα αφρικανικά κράτη.

Είναι πραγματικά γελοίο και επικίνδυνο να πιστεύουμε ότι όλοι οι επιστήμονες μας και μόνον αυτοί είναι οι καλύτεροι στον κόσμο, την ώρα που το εκπαιδευτικό μας σύστημα είναι το χειρότερο στην Ευρώπη και όλο αυτό γιατί δεν θέλουμε να δούμε την αλήθεια κατάματα και βρίσκουμε αφελείς δικαιολογίες, που ελλοχεύουν τον ρατσισμό.

Μύθος 3ος : Έχουμε δικτατορία, κατοχή, μας κυβερνούν προδότες και δωσίλογοι.

Ο ποιο επικίνδυνος από τους εθνικούς μας μύθους και αυτό γιατί με αυτήν την ψευδαίσθηση αφήσαμε με τις ψήφους μας ελεύθερο τον δρεπανιφόρο χάρο της Χ.Α. να απειλεί τις ζωές μας.

Όλη αυτή η φρεναπάτη είναι μια απαράδεκτη δικαιολογία που δείχνει την παντελή απώλεια κάθε είδους λογικής και την επικράτηση των ποιο βίαιων και σκοταδιστικών συναισθημάτων από την ταλαίπωρη κοινωνία μας .

Μύθος 4ος : Όλη η κρίση είναι ένα κόλπο για να μας αγοράσουν φτηνά.

Αυτό ακουγόταν πολύ συχνά όταν ξεκίνησε η κρίση και συνεχίζει να ακούγεται, έχει γίνει δε και σλόγκαν διαφόρων κομπογιαννιτών «μάγων» που υπόσχονται ότι θα μας φέρουν την σωτηρία μαζί με ανύπαρκτες τράπεζες από την Ανατολή. Κατά βάθος όμως μας αρέσει και μας κολακεύει, από ότι φαίνεται η ιδέα ότι θέλουν να μας αγοράσουν.

Αυτό που δεν έχουμε συνειδητοποιήσει είναι ότι πριν από δύο χρόνια (σ.σ. τον Ιούνιο του 2012, τότε που η χώρα με ευθύνη του σημερινού πρωθυπουργού σερνόταν σε διπλές εκλογές και C130 από την Ευρώπη κουβαλούσαν χρήματα για να μην ξεμείνουν τα ATM και οι τράπεζες από λεφτά), η αξία του Χρηματιστηρίου Αθηνών, οι κρατικοί κολοσσοί ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, Πετρέλαια, Εθνική, όλη η ελληνική οικονομία δηλαδή υπολογιζόταν σε 19,5 δις.

Για να καταλάβουμε τα μεγέθη, το Facebook έχει χρηματιστηριακή αξία 184 δις, η Google 404 δις, η Coca Cola 182,6 δις, η "Banque de Edmond de Rothschild" (μια από της μεγαλύτερες τράπεζες στον κόσμο) 155 δις. Μια πολυεθνική ή ένας χρηματοπιστωτικός κολοσσός μπορούσε πολύ άνετα να αγοράσει την Ελλάδα. Αλλά δεν το έκαναν. Αντίθετα οι περισσότερες πολυεθνικές και εταιρίες καυσίμων έφυγαν από την χώρα. Κακά τα ψέματα κάνεις δεν θέλει να αγοράσει μια χώρα διαφθοράς, διαπλοκής, χαμηλής παραγωγικότητας και κομματικών «αναχωμάτων».

Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί σε έναν λαό είναι το να ζει με μύθους και θρύλους, είναι σαν να είμαστε αλυσοδεμένοι σε ένα κάθισμα μιας σκοτεινής αίθουσας κινηματογράφου και αναγκασμένοι να βλέπουμε μόνον την οθόνη, που προβάλλει συνέχεια τους εθνικούς μας μύθους, νομίζοντας με αυτόν τον τρόπο ότι ο κόσμος έξω από την αίθουσα είναι όπως ακριβώς τον βλέπουμε, αλλά ο κόσμος έξω είναι τελείως διαφορετικός και συνεχώς αλλάζει και προοδεύει, την ώρα που εμείς είμαστε αλυσοδεμένοι και βαυκαλιζόμαστε με τις φρεναπάτες μας.

Αν κάποιος όμως επιχειρήσει να μας διαφωτίσει και να μας δείξει την εικόνα μας και να μας πει πώς είναι στα αλήθεια ο κόσμος έξω, εμείς τον ονομάζουμε «ανθέλληνα» τον βρίζουμε και τον κοροϊδεύουμε μέχρι να τον εξοντώσουμε τελείως.

Η παραπάνω κατάσταση είναι γενεσιουργός αιτία των δυο αδελφών: του ρατσισμού και του φασισμού.