Το Τέλος της Μεταπολιτεύσεως, Η Σύγκρουση δύο κόσμων

Το Τέλος της Μεταπολιτεύσεως, Η Σύγκρουση δύο κόσμων

Σήμερα, στις 25 Ιανουαρίου 2015, ολοκληρώνεται ένα θεατρικό δράμα, που ξεκίνησε το 1974. Ολοκληρώνεται, σήμερα, η νεοελληνική Μεταπολίτευση. Πολλοί, ίσως, χαίρονται, άλλο λυπούνται. Το σίγουρο είναι, ότι ο διπολικός δικομματισμός της Νέας Δημοκρατίας και του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινηματος αποτελεί οριστικό παρελθόν.

Η ριζοσπαστική Αριστερά, που επροσωπεί το κόμμα του κ.Τσίπρα, ας μην γελιόμαστε, έχει την ιστορική ευκαιρία να αδράξει την διακυβέρνηση της Χώρας. Η πορεία προς την εξουσία, σε αυτές τις τελευταίες μέρες της Μεταπολιτεύσεως, εάν τελικά κερδίσουν, ήταν λίαν μακιαβελική. Αμφιβάλλω, εάν ο Αλέξης Τσίπρας έχει διαβάσει τον θρυλικό ''Ηγεμόνα'' αλλά σίγουρα κινήθηκε σε αυτή τη γραμμή. Μία ευκαιριακή χρήση της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, μαχαιρώματα και πισώπλατες τρικλοποδιές σε μελλοντικούς εταίρους και μία ''πατροκτονία'', αυτή του κ.Αλαβάνου, έφεραν τον ίσως μελλοντικό Πρωθυπουργό από την ανυποληψία των καταλήψεων στην ηγεσία της Πατρίδος μας. Δυστυχώς αυτή είναι η Ηθική, χωρίς Ηθική της Αριστεράς σε ολόκληρη την ιστορική της πορεία. Ο Μακιαβέλι θα ήταν περήφανος στο τέλος της δικής μας Μεταπολιτεύσεως.

   Σήμερα, ωστόσο, συγκρούονται και δύο κόσμοι. Ο κόσμος του Φιλελευθερισμού και της Κεντροδεξιάς και ο κόσμος της Αριστεράς και του Κρατισμού, του κομμουνιστογενούς σοσιαλισμού. Η οικονομική πολιτική των πλεονασμάτων και των ισοσκελισμένων προυπολογισμών με τις επιλογές των ελλειμμάτων, που μας έφεραν έως εδώ. Ο ιδιωτικοποιήσεις και οι κρατικοποιήσεις. Η ελεύθερη αγορά και ο κρατικός παρεμβατισμός. Η συντεχνιακές δυνάμεις με τον ιδιωτικό τομέα και τον εκδημοκρατισμό των σωματείων. Η πατριωτική και εθνική πολιτική με τις επικίνδυνες και πολλές φορές αντεθνικές εξωτερικές πολιτκές (βλ. δηλώσεις Τρεμόπουλου περί ''Μακεδονίας'' στα Σκόπια). Τα ανοιχτά και μελλοντικά ιδιωτικά Πανεπιστήμια με τις καταλήψεις και τις παράνομες συμπεριφορές. Η Ελλάδα της καινοτομίας με την Ελλάδα του Κράτους-Νταντά. Ο Διαφωτισμός με τις πιο σκοτεινές εποχές συγκεντρωτισμού (βλ. αποκλεισμοί δημοσιογράφων και πολιτικών αλλά και συγκέντρωση ΕΥΠ και ΣΔΟΕ στο γραφείο του Πρωθυπουργού). Τελικά, η ελεύθερη και ανοικτή κοινωνία με την σοσιαλιστική. Αυτοί οι κόσμοι συγκρούονται. 

Η προσωπική μου ψήφος αποτέλεσε μία δύσκολη επιλογή αλλά μία επιλογή, που θα εκτελέσω με θάρρος και με παρρησία γνώμης και φυσικά με την απόλυτη ευθύνη για το μέλλον. Ήρθε η σειρά σας.

Αυτό είναι και το τελευταίο μου άρθρο-παρέμβαση για τις Εκλογές. Ο,τι και αν γίνει από Δευτέρα όλοι οι Έλληνες πρέπει να είναι ενωμένοι.