Το μέλλον ανήκει σ' αυτούς που το σχεδιάζουν.

Το μέλλον ανήκει σ' αυτούς που το σχεδιάζουν.

Ζητούνται νέοι κάθε ηλικίας και ειδικότητας να ξαναχτίσουν τον τόπο τους.

Δυστυχώς οι υπάρχοντες πολιτικοί δεν πρόκειται να καταλάβουν πως οι κοκορομαχίες δεν τους βοηθάνε πια. Οι άνω των 40, αυτά μάθαν τόσα χρόνια στ’ αμφιθέατρα, αυτά λένε.

Η μεγαλύτερη ζημιά που έχει κάνει η αριστερά είναι ότι μπόλιασε το πολιτικό σύστημα με τη συγκρουσιακή λογική της πάλης των τάξεων. Δεν έχει σημασία ποιων τάξεων, σημασία έχει η σύγκρουση. Ακόμη και ανάμεσα σε κόμματα που δεν έχουν τίποτα να μοιράσουν. Αν δεν περάσουμε σε συνεργατικές λογικές στην πολιτική μας λειτουργία γενικά, χαΐρι δεν πρόκειται να δούμε. Το ζήτημα είναι πώς οργανώνεις μια τέτοια τεράστια αλλαγή από τη βάση. Μια βάση μαθημένη να της πιπιλάνε οι τηλεοράσεις το μυαλό με τη μαλακία του κάθε πολιτικάντη.

Kαι ερχόμαστε πλέον στον πυρήνα του προβλήματος που όμως θα αποτελέσει και τη λύση του. Πολιτική δεν μπορεί να υπάρξει για τον πολίτη ΧΩΡΙΣ τον πολίτη. Οι άνθρωποι είναι η χώρα, η πόλις, η δημοκρατία, η κοινότητα. Οι πολίτες ελεύθεροι, όχι πελάτες, παρίες και δούλοι. Έχει τέτοιους άνδρες και γυναίκες η Ελλάδα σήμερα, η Ελλάδα μετά την αποπληξία και την πτώση; Έχει!! Εκεί έξω υπάρχουν πολίτες ιδιαίτεροι, αφοσιωμένοι στη δουλειά τους μικροί και μεγάλοι παραγωγοί, επαγγελματίες ειλικρινείς, εργάτες που μοχθούν, επιστήμονες που παλεύουν, προσωπικότητες ξεχωριστές που δεν έχουν καμία σχέση με τα εγωπαθή στυλάκια της κάθε εξουσίας. Ολοι αυτοί μπορούν να εγερθούν και να στηρίξουν προσπάθειες αληθινές, ειλικρινείς. Αρκεί να πεισθούν ότι η χώρα μπορεί να ξαναγεννηθεί, να ξαναστηθεί από την αρχή, με δικαιώματα και υποχρεώσεις, με ελπίδα και προσδοκία, χωρίς ενδιάμεσους και διαμεσολαβητές.

Οι καλύτεροι Έλληνες δεν έχουν μιλήσει ακόμη. Έμειναν σιωπηλοί για πολύ καιρό, παραμερίστηκαν από τους ανάξιους, τσαλαπατήθηκαν από τους αριβίστες και τους χαμερπείς, πικράθηκαν κι αποσύρθηκαν. Τώρα αλληλοαναγνωρίζονται από κοινά σημάδια: ποιος αγωνιά, ποιος νοιάζεται, ποιος είναι έτοιμος να δράσει κι όχι να σιχτιρίσει, ποιος είναι ετοιμοπόλεμος. Νέες ιδέες, νέα πρόσωπα, νέες και αναβαπτισμένες συλλογικότητες, ρήξεις με τους αγύρτες και τους ριψάσπιδες.

Πώς όμως δημιουργείς αυτές τις ομάδες ατάκτων, τον αξιόμαχο στρατό που έχει ανάγκη ο τόπος? Ζητούνται νέοι επιστήμονες τεχνικοί και παραγωγοί να βοηθήσουν στην ανάκαμψη του τόπου τους. Είσαι άνεργος και δεν βλέπεις ΚΑΝΕΝΑ φως στην επαγγελματική σου καριέρα; Έλα να ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙΣ τη δική σου θέση εργασίας και ταυτόχρονα να βοηθήσεις άλλους 10 συμπολίτες σου να ξεφύγουν από την ανεργία.

Είμαστε μια ομάδα νέων ανθρώπων που πιστεύουμε ότι αυτός ο ευλογημένος τόπος έχει μέλλον για όλους μας. Στήνουμε ένα business plan για τον νομό μας και χρειαζόμαστε τις γνώσεις και τον χρόνο σου. Θα πάρεις ένα κομμάτι που σ’ ενδιαφέρει και θα το τελειώσεις σε κάθε του λεπτομέρεια. Προοπτικές, προβλήματα, άμεσες ενέργειες κλπ.. Ιδανικά θα μπορούσες να δημιουργήσεις πάνω σ’ αυτό τη δική σου επιχείρηση. Συναντιόμαστε κάθε Δευτέρα στις 8 στο εργατικό κέντρο και συντονίζουμε τις δράσεις μας. Συν-ζητάμε γενικά προβλήματα, ανταλλάσσουμε πληροφορίες και αλληλοβοηθιόμαστε. Ο κεντρικός κορμός πάνω στον οποίο προσθέτουμε και αναλύουμε τα δικά μας κομμάτια είναι εδώ www.simeteho.blogspot.com. Μπορείς να προσθέσεις δικές σου προτάσεις, με παραπομπές σε αναλυτικότερες μελέτες. Ό,τι κάνουμε είναι επώνυμο, με πλήρη στοιχεία επικοινωνίας, ώστε να μπορεί να μας βρει, όποιος χρειάζεται κάτι σχετικό με το αντικείμενό μας. Προτάσεις, τοποθετήσεις και σχόλια έχουν ήδη αναρτηθεί στο www.simeteho.blogspot.com, οπότε συζητάμε πλέον τελικές λεπτομέρειες.

Δεν υπάρχουν ούτε ιεραρχίες ούτε συντονιστές. Ο καθένας που θέλει να τοποθετηθεί παίρνει χαρτάκι προτεραιότητας και έχει 5 λεπτά στη διάθεσή του. Τα μεγάλα ονόματα που θα τραβήξουν κόσμο απλά μπαίνουν στην ουρά μαζί με τους υπόλοιπους. Αν είναι έξυπνοι και θέλουν να έχουν μια ουσιαστική συζήτηση με άλλους 30-100 διαμορφωτές γνώμης, θα το κάνουν. Αν θέλουν να κάνουν περαντζάδα, κακό του κεφαλιού τους. Οι απόψεις μας είναι εξίσου σημαντικές με τις δικές τους. Αφού τελειώσουν οι τοποθετήσεις, ακολουθούν δευτερολογίες διάρκειας 1 λεπτού. Δεν ψηφίζουμε συμπεράσματα, δεν εκλέγουμε κανέναν. Ό,τι καλό ακούσαμε το μεταφέρουμε στην καθημερινή μας δράση και επικοινωνία. Αν πολλοί μαζί έχουν ενδιαφέρον για μια κοινή δράση, ξαναβρίσκονται κάπου αλλού ή μεταφέρουν τη συζήτηση στο www.simeteho.blogspot.com .

Φεύγοντας αν θέλεις γράφεις τα στοιχεία σου και την πρότασή σου για το επόμενο θέμα. Αλλιώς βάζεις μια υπογραφή δίπλα στις προτάσεις κάποιου άλλου. Φωτοτυπίες αυτών των σελίδων μαζί με τα αποτελέσματα των υπογραφών αναρτώνται στο www.simeteho.blogspot.com ή σου έρχονται με SMS. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα (π.χ., ανά μήνα), οι ομάδες που έχουν ένα σχετικά πλήρες υλικό, οργανώνουν ημερίδες στις οποίες παρουσιάζουν στο ευρύ κοινό και τους πολιτικούς - υπηρεσιακούς παράγοντες τις προτάσεις τους.

Βασικό συστατικό της επιτυχίας είναι η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ που πρέπει να προηγηθεί. Τα παιδιά θα έχουν επαφή και θα καταγράψουν σε ένα υπόμνημα τα θέματα που έχουν όλες οι ομάδες και οι σύλλογοι του νομού. ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ και μικροπροσωπικες διαφωνίες. Το υπόμνημα αυτό θα σταλεί στους πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες, ώστε να είναι προετοιμασμένοι. Ταυτόχρονα θα μοιράζεται σε όλους τους φορείς, ώστε να ξέρουν τι θα συζητηθεί. Τόσο στα καφενεία, όσο και λίγο πριν την εκδήλωση, οι διάφορες μικροομάδες μπορούν να ΜΕΛΕΤΗΣΟΥΝ και να συζητήσουν το υπόμνημα, ώστε να δουν αν υπάρχουν άλλα θέματα.

Καινοτομία: ΔΕΝ ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ κανένας πολιτικός. Αυτοί που θα μαζευτούν ήρθαν για ΔΟΥΛΕΙΑ και όχι για κορνίζα στις ασχετολογίες του καθενός. Οι πολιτικοί ελπίζουμε να απαντήσουν σε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ θέματα χωρίς γενικές πολιτικές σάλτσες. Αυτές οι 4 ώρες που θα παρευρίσκονται εκεί θα τους γλιτώσουν πολλές ώρες επαφών. Σμαντικό επίσης είναι να μιλήσουν τα ΣΤΕΛΕΧΗ των υπηρεσιών, δίνοντας και πιο λεπτομερείς απαντήσεις αλλά και μια πλήρη εικόνα του ποιοι είναι οι άνθρωποι με τους οποίους μιλάμε καθημερινά. Οι απαντήσεις στα θέματα θα συνοψίζονται σε ένα δελτίο τύπου που πλέον αποτελεί βάση για την ενημέρωση όλων των πολιτών, των υπηρεσιών αλλά και των βουλευτών τόσο του νομού, όσο και γενικότερα.

Ξέρω ότι για τους γνώστες των κομματικών παιχνιδιών υπάρχουν ατελείωτες τρύπες για παιχνίδια. Το πράγμα όμως αυτό δεν δουλεύει έτσι. Είμαστε όλοι ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ πολίτες και τα παιχνιδάκια γυρνάνε εύκολα σε βάρος αυτού που τα κάνει. Όποιος δεν έχει ουσιαστική διάθεση γρήγορα θα αποβληθεί.

Λοιπόν, θα περιμένεις ξανά 5-7 χρόνια απλώς για να δεις την καταστροφή ή θα ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ, με τις όποιες δυνάμεις σου, στον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο για μας και τα παιδιά μας;