Συνεχίζουν να προάγουν το νεποτισμό

Συνεχίζουν να προάγουν το νεποτισμό
Επειδή όλοι νίπτουν εκ των υστέρων τας χείρας τους για οτιδήποτε κακό συμβαίνει, ας επισημάνουμε κάποιες ευθύνες για δεινά που -ενδέχεται- να ακολουθήσουν: Το πόσο κακό έχει κάνει στη χώρα μας ο νεποτισμός, η νοσηρή οικογενειοκρατία, το ξέρουμε. Κάποια "τζάκια", πρώην κατσαπλιάδες, που πήραν βιλαέτι την Ελλάδα και τη κυβέρνησαν δίνοντάς της κατόπιν στα παιδιά τους και μετά στα εγγόνια τους. Ονόματα όλοι γνωρίζουμε.
 
 
Ποιός "μελλοντικός αθώος και κριτής" τα προάγει αυτά; Δείτε το περιοδικό "Κ" της κυριακάτικης Καθημερινής. Έχει θέμα που τιτλοφορείται με δισέλιδο τίτλο, συνοδεία φωτογραφίας: "Οι διάδοχοι των θρόνων". Ναι, στα σοβαρά. Στη φωτογραφία βλέπουμε καμαρωτούς τη Μαργαρίτα Παπανδρέου και τον Ανδρέα Γ. Παπανδρέου, παιδιά του Γιωργάκη, τον Κώστα Μπακογιάννη, γιο της Ντόρας Μητσοτάκη-Μπακογιάννη-Κούβελου και τον Κώστα Καραμανλή, γιο του Αχιλλέα!!!

Ο τελευταίος μπαίνει στην... πολιτική και αντί να τον κράξουν, στη γελοία μπανανία, τον στηρίζουν. Ο προτελευταίος είναι ήδη μέσα από την πίσω πόρτα: δήμαρχος Καρπενησίου. Οι δύο πρώτοι δεν έχουν εκδηλώσει καμιά διάθεση (ιδίως η μικρή Μαργαρίτα), αλλά το Ιράν της Ευρώπης, το Πακιστάν των Βαλκανίων θέλει να τη... σπρώξει προς τα εκεί, υποβάλλοντας στον λαουτζίκο τη σχετική "προ-λειαντική" ιδέα! 

Οι ίδιοι που... κατακρίνουν την οικογενειοκρατία, φυτεύουν την πιο... κατάλληλη στιγμή, που ο κόσμος είναι ζαλισμένος από την κρίση και με αγωνία αναζητεί σωτήρες και του χώνουν στο πίσω μέρος του μυαλού του τα ίδια ονόματα: Ανδρέας Παπανδρέου, Κωνσταντίνος Καραμανλής κλπ.. Ξέρουν ότι η τάση να αναζητούνται σωτήρες βάσει ονόματος απέτυχε παταγωδώς. Αδιαφορούν όμως. Είναι πολλά τα λεφτά Μήτσο...