Καμμία δικαιολογία, μόνο ντροπή

Καμμία δικαιολογία, μόνο ντροπή

Μερικές μέρες μετά την ανακάλυψη ενός, ακόμα, νεκρού προσφύγα, ο κ. Πρωθυπουργός επέλεξε να επισκεφτεί το Νομό Έβρου και, συγκεκριμένα, την περιοχή όπου ευρίσκεται το γνωστό τείχος, που εμποδίζει, δήθεν, τους πρόσφυγες να εισέλθουν στη χώρα μας.

Και τί είπε; Χρησιμοποίησε την εμετική λέξη «λαθρομετανάστες» για κατατρεγμένους συνανθρώπους μας, απέδωσε στους αλλοδαπούς μετανάστες «το τεράστιο πρόβλημα που έζησε χρόνια ο ελληνικός λαός» και ανέφερε, ότι «κάποιοι θέλουν να αποδοθεί στους μετανάστες ελληνική ιθαγένεια και να τους δίνουμε και ασφαλιστικά ταμεία και νοσοκομειακή περίθαλψη». Κατέληξε, μάλιστα, ότι αυτό δεν πρόκειται να το επιτρέψει ο ελληνικός λαός.

Για μια χούφτα ψηφαλάκια!

Δεν πρέπει να εκπλήσσει κανένα η ρητορεία του κ. Πρωθυπουργού. Ως γνωστόν, μετανάστες και πρόσφυγες βολεύουν τα παιδιά τους στο Δημόσιο, ψηφίζουν νόμους-εκτρώματα για την απαλλαγή πολιτικών προσώπων και διοικητών δημοσίων οργανισμών και ΜΚΟ από ποινικές ευθύνες, καταθέτουν τροπολογίες τις παραμονές των εκλογών, για να βολέψουν την εκλογική τους πελατεία, κλείνουν τα μάτια τους στη φοροδιαφυγή και εγκληματική δράση εκλεκτών επιχειρηματιών, χαϊδεύουν ναζιστές ποντάροντας σε κανένα ψηφαλάκι τους, ή κρατούν στις τάξεις τους ακροδεξιούς, μπας και αφαιρέσουν κανένα κουκί από τη Χ.Α. και ταυτόχρονα δεν κερδίσει τις εκλογές ο επάρατος ΣΥ.ΡΙΖ.Α., και εκτόξευσαν την αναξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό στα ύψη. Τύφλα να 'χουν οι δέκα πληγές του Φαραώ!

Στα σοβαρά τώρα, ντρέπομαι πραγματικά, που ο κ. Πρωθυπουργός επέλεξε να αντιμετωπίσει ένα τόσο σοβαρό ζήτημα με απανθρωπιά ακροδεξιού και επιπολαιότητα κομματάρχη της κακιάς ώρας, που παρακαλεί για την ψήφο συμπολιτών μας με φανερή απέχθεια στο πολίτευμα της χώρας και έλλειμμα ανθρωπιάς. Ντρέπομαι, που ο κ. Πρωθυπουργός, αντί να προτείνει λύσεις για τα προβλήματα της χώρας, προτιμά να δείξει με το δάκτυλό του τον υποτιθέμενο ένοχο, το μέτανάστη και τον πρόσφυγα. Ντρέπομαι, που ο κ. Πρωθυπουργός δικαιώνει όσους εγχώριους και διεθνείς οργανισμούς καταλογίζουν στη χώρα μας σωρεία παραβιάσεων σε βάρος μεταναστών και προσφύγων και επιλέγει ασμένως να υιοθετήσει αντιλήψεις, που απαντούν στον ακροδεξιό χώρο και καταλογίζουν τερατώδη πράγματα σε όσους συνανθρώπους μας ζουν στη χώρα μας και έλαχε να γεννηθούν σε κάποιο ξένο τόπο. Ντρέπομαι, που εν έτει 2015 επιστρέφει, ως μέσο άσκησης πολιτικής και προσέλκυσης ψηφοφόρων, ο αντιαριστερισμός, αυτή η βλακώδης τακτική που διαίρεσε επί δεκαετίες την ελληνική κοινωνία σε εκλεκτούς και μιάσματα και ταλαιπώρησε τη χώρα, και ο κ. Πρωθυπουργός όχι μόνο δεν την αποστρέφεται αλλά απεναντίας την μεταχειρίζεται μετά χαράς. 

Το μεταναστευτικό και το προσφυγικό ζήτημα στη χώρα μας είναι λεπτά και πολύπλοκα ζητήματα και δεν πρόκειται να λυθούν ούτε με δαιμονοποιήσεις ούτε με την υιοθέτηση επιχειρημάτων, που απαντούν στην ακροδεξιά ατζέντα. Η εικόνα ενός πρωθυπουργού, ο οποίος από τα σύνορα της χώρας εκτοξεύει ρατσιστικές κραυγές και κινδυνολογεί ασύστολα, εκθέτει τη χώρα, προσβάλλει κάθε σκεπτόμενο πολίτη της και δεν συμβάλλει στην επίλυση των παραπάνω ζητημάτων.

Καμμία δικαιολογία, λοιπόν, δεν υπάρχει για το απαράδεκτο και ρατσιστικό ξέσπασμα του κ. Πρωθυπουργού.Απολύτως! Μόνο ντροπή!