Ενός Λεπτού Σιγή…

Ενός Λεπτού Σιγή…

Ενός λεπτού σιγή για αυτούς που περιμένουν την ανάπτυξη δαιμονοποιώντας το κέρδος, την ιδιωτική πρωτοβουλία, την ελεύθερη αγορά και τον καπιταλισμό.

Ενός λεπτού σιγή για αυτούς που δεν κατανοούν ότι στην ελεύθερη αγορά οι καταναλωτές καθορίζουν τον πλούτο και όχι οι επιχειρηματίες/καπιταλιστές.

Ενός λεπτού σιγή για αυτούς που δεν κατανοούν την διαφορά καπιταλισμού και παρεοκρατικού καπιταλισμού. Η Ελλάδα επί 30 χρόνια αναπτύχθηκε με ένα σύστημα παρεοκρατικού καπιταλισμού το οποίο καταρρέει τα τελευταία 6 χρόνια.

Ενός λεπτού σιγή για αυτούς που πιστεύουν ότι η αναδιανομή του πλούτου μέσω του κράτους είναι μια καλή πολιτική. Ο πλούτος δεν διανέμεται αλλά παράγεται αφού δώσουν τα αντίστοιχα μηνύματα οι καταναλωτές μέσω της ελεύθερης αγοράς.

Ενός λεπτού σιγή για αυτούς που πιστεύουν ότι η κρατική παρεμβατικότητα καταπολεμά τα μονοπώλια και τα ολιγοπώλια. Η ελεύθερη αγορά και ο ανταγωνισμός είναι η αποδεδειγμένη λύση που μπορεί να ισοπεδώσει και τα δύο.

Ενός λεπτού σιγή για αυτούς που δεν κατανοούν ότι την κρατική παρεμβατικότητα την επικαλούνται κυρίως μονοπώλια και ολιγοπώλια για να προστατευθούν από την ελεύθερη αγορά και τον ανταγωνισμό.

Ενός λεπτού σιγή για αυτούς που πιστεύουν ότι το κράτος παράγει πλούτο. Το κράτος δεν παράγει πλούτο απλά κάνει επενδύσεις με χρήματα που φορολήστεψε από τον ιδιωτικό τομέα ή δανείστηκε χρεώνοντας τις επόμενες γενιές.

Ενός λεπτού σιγή για κάθε δημόσιο υπάλληλο που λέει «μα πληρώνω τους φόρους μου». Ο μισθός σου αποτελεί έξοδο το κρατικού προϋπολογισμού που καλύπτεται από τα έσοδα που προέρχονται από την φορολογία του ιδιωτικού τομέα. Δεν πληρώνεις φόρους, λογιστική εγγραφή κάνεις.

Ενός λεπτού σιγή για αυτούς που πιστεύουν ότι μπορούν να τιθασεύσουν την ελεύθερη αγορά. Η ελεύθερη αγορά είναι πιο έξυπνη και από τους πιο έξυπνους δρώντες της.

Ενός λεπτού σιγή για αυτούς που πιστεύουν ότι ένα οικονομικό σύστημα μπορεί να λειτουργήσει χωρίς το σύστημα των τιμών.

Ενός λεπτού σιγή για αυτούς που φοβούνται την δημιουργική καταστροφή. Επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας γεννιούνται, επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας πεθαίνουν, η οικονομία εξελίσσεται. Μην χάσεις το τρένο.

Ενός λεπτού σιγή για αυτούς που πιστεύουν ότι μας κυβερνά το 1%. Η λίστα με το 1% του 1990 είναι τελείως διαφορετική με το 1% του 2016. Αυτοί που κυβερνάνε είναι οι καταναλωτές με τις επιλογές τους.

Ενός λεπτού σιγή για αυτούς που αποκαλούν προδότες όλους τους νέους που φύγανε στο εξωτερικό για να κυνηγήσουν τα όνειρά τους.

Ενός λεπτού σιγή για αυτούς που πιστεύουν ότι μας ψεκάζουν.

Ενός λεπτού σιγή για τους υπερπατριώτες που ονειρεύονται χούντες όταν ο ύμνος της Ελλάδας ονομάζετε «Ύμνος εις την Ελευθερία».

Ενός λεπτού για αυτούς που υποστηρίζουν την ελευθερία αλλά... - Δεν υπάρχουν αλλά στην ελευθερία.

Ενός λεπτού σιγή για αυτούς που δεν γνωρίζουν τι είναι η ελευθερία . Ελευθερία σημαίνει τρία πράγματα: α) ατομική ελευθερία, β) οικονομική ελευθερία, γ) πολιτική ελευθερία.

Ενός λεπτού σιγή για αυτούς που πιστεύουν ότι η ισότητα είναι ανώτερη από την ελευθερία. Η ισότητα δεν περιλαμβάνει την ελευθερία αλλά η ελευθερία περιλαμβάνει την ισότητα. Ελευθερία > Ισότητα.

Ενός λεπτού σιγή για αυτούς που δεν κατανοούν την ισότητα. Ισότητα δεν σημαίνει ίσα αποτελέσματα για όλους αλλά ίσες ευκαιρίες για όλους.

Ενός λεπτού σιγή για αυτούς που πιστεύουν ότι η επιστροφή στη δραχμή θα σώσει την Ελλάδα. Δεν είναι το νόμισμα αυτό που μπορεί να σώσει ένα έθνος αλλά οι θεσμοί του.

Ενός λεπτού σιγή για αυτούς πού πιστεύουν ότι το ευρώ φταίει για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας. Αναλύστε τους προβληματισμούς σας με τους Ιρλανδούς, τους Κύπριους και τους Πορτογάλους.

Ενός λεπτού σιγή για αυτούς που εξακολουθούν να πιστεύουν παραμυθάδες πολιτικούς μετά από τόσες πολιτικές σφαλιάρες.

Ενός λεπτού σιγή για αυτούς που δεν έχουν ιδέα τι συμβαίνει και πετάνε ένα ξεκάρφωτο «είμαι κομμουνιστής και υποστηρίζω το ΚΚΕ» απλά γιατί είναι σταθερό στις απόψεις του οπότε δεν θα πιαστούν ποτέ κορόιδα. Πιο πολύ θα σας γουστάρουμε αν πείτε ότι είστε απολιτίκ.

Ενός λεπτού σιγή για αυτούς που υποστηρίζουν την «αλλαγή» αλλάζοντας τα πρόσωπα πάνω στο ίδιο σάπιο σύστημα.

Ενός λεπτού σιγή για μια κοινωνία που βρίσκεται σε σήψη και δεν ξέρει τι θέλει.

Ενός λεπτού σιγή για την Ελλάδα που έχασε το τρένο και βρίσκεται στη σκιά του φεγγαριού.

 

Facebook: Geor Labr