Ισοδύναμο μέτρο ελάφρυνσης των υποζυγίων της μεσαίας τάξης κατά €10 δισ.

Ισοδύναμο μέτρο ελάφρυνσης των υποζυγίων της μεσαίας τάξης κατά €10 δισ.
Αφού ξεκινήσαμε τη συζήτηση για τα Ισοδύναμα Μέτρα αντί Φόρου Κατοχής για τα ακίνητα της μεσαίας τάξης και μιας και παρατάθηκε άλλη μια βδομάδα η συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου, παραθέτω ένα ακόμη ισοδύναμο που θα δώσει ανάσα στην ημιθανή ελληνική κοινωνία.
 
Οι συντάξεις είναι προϊόν αναδιανομής εισοδημάτων: παίρνει το κράτος τις εισφορές από τα κοριτσάκια των €511 το μήνα, τις μαζεύει όλες μαζί, προσθέτει και άλλα τόσα από τα ΦΠΑ των τυρόπιτων των ανέργων, και τα δίνει ως συντάξεις των €921.
 
Φυσικά, εκείνοι που λαμβάνουν τις συντάξεις, έβαλαν πιθανόν για δεκαετίες τις δικές τους εισφορές στο σύστημα, οι οποίες πλήρωσαν τις συντάξεις των προηγούμενων και αρκετές λεηλατήθηκαν από τις ηγεσίες των ταμείων και τέλος ακρωτηριάστηκαν από το PSI. 
 
Όχι και τόσο πολλές εισφορές βέβαια, καθώς παλαιότερα με μισθό 80.000 δραχμές, οι εισφορές ήσαν 20.000 δραχμές, ή σημερινά €59.
 
Το ζήτημα είναι όμως, ότι εκείνοι που πληρώνονται με €921 το μήνα, δεν έχουν όλοι τις ίδιες ανάγκες, παρόλο που το ασφαλιστικό σύστημα αντιμετωπίζει τις συντάξεις τους ως ακριβώς ίδιες, δηλαδή τα χρήματα που το κράτος μαζεύει από την υπόλοιπη κοινωνία και τους δίνει είναι ίδια για όλους.
 
Όμως αυτές δεν είναι συντάξεις στα αλήθεια, αλλά επιδόματα κρατικής αναδιανομής εισοδήματος, δηλαδή λεφτά που άλλοι δουλεύουν αλλά δεν τα πληρώνονται.
 
Αντί να πληρώνονται λοιπόν όλοι οι συνταξιούχοι το ίδιο επίδομα κρατικής ενίσχυσης εισοδήματος (ΟΚ σύνταξη για όσους δεν θέλουν να καταλάβουνε) ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ (ΣΥΝΤΑΞΗΣ) ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ.
 
Παρατηρείται το τραγελαφικό να είναι κάποιος συνταξιούχος (κρατικό επίδομα συμπλήρωσης εισοδήματος θα έπρεπε να το λέμε) και να έχει εισόδημα €3.000-€4.000 από ενοίκια δεξιά και αριστερά και το κράτος να του αναδιανείμει ίσο ποσόν με κάποιον που το μόνο του εισόδημα να είναι αυτά που λαμβάνει ως σύνταξη!!! 
 
Αυτή είναι μια τεράστια αδικία, τόσον για εκείνον που έχει μόνο τη σύνταξη για να ζει και το κράτος τον αντιμετωπίζει ως ίσο με τον άλλον που η σύνταξη είναι το χαρτζηλίκι για τα εγγόνια του, όσο και για τα κοριτσάκια των €511 που πληρώνουν σε εισφορές €240 το μήνα μαζί με τον εργοδότη τους, όταν θα μπορούσαν να παίρνουν έστω €100 ευρώ παραπάνω στο χέρι, αντί να τους παίρνει τα χρήματα το κράτος για να τα δώσει στον εισοδηματία των €4.000!!!
 
Ακολουθώντας έναν τέτοιο εξορθολογισμό, το κόστος των συνολικών συντάξεων θα μπορούσε ίσως να μειωθεί ως και €8-€10 δις ετησίως, αφήνοντας τη ρευστότητα στην πραγματική οικονομία, και κάνοντας ανταγωνιστικότερη την αγορά εργασίας, χτυπώντας την ανεργία στη ρίζα της: το υψηλό κόστος εισφορών!
 
Τροφή για σκέψη, που θα μπορούσε να αντιστρέψει τελείως το σκηνικό υπερφορολόγησης της μεσαίας τάξης, με Φόρο Κατοχής ακινήτων, ΦΠΑ στα ύψη, και φόρους σε όλα για όλα και προς όλα.
 
Λίγο λογική κάποιος ρε παιδιά!! 
Λίγο λογική!