Ε, ανόητε!

Ε, ανόητε!

Σε σένα μιλάω, που, προτού προλάβει να στεγνώσει το αίμα των θυμάτων της διπλής τρομοκρατικής επίθεσης, πήρες παραμάζωμα τα Μ.Μ.Ε. συμβατικά και εναλλακτικά, για να κατακεραυνώσεις το Ισλάμ και να εκτοξεύσεις το γνωστό ισλαμοφοβικό δηλητήριό σου, επειδή ανησυχείς για τις αξίες της Δύσης και θεωρείς, ότι κάθε μουσουλμάνος τις απειλεί, επειδή πιστεύει στο Ισλάμ.

Στα μάτια σου, κάθε μουσουλμάνος είναι δυνάμει φανατικός ή έστω οπαδός κάθε ισλαμιστικής οργάνωσης, μόνο και μόνο επειδή είναι μουσουλμάνος. Σου αρκεί, που δεν τρώει χοιρινό, δεν πίνει οινόπνευμα και η γυναίκα του φοράει μαντίλα, για να τον ταυτίσεις με τους φανατικούς. Σου αρκεί, που πιστεύει σε διαφορετικό θεό από το δικό σου. Καταπίνεις πρόθυμα όσα έχουν γράψει για το Ισλάμ η Οριάννα Φαλάτσι και ουκ ολίγοι επίδοξοι και αδέξιοι μιμητές της. Σε κάθε μουσουλμάνο βλέπεις ένα δυνάμει εγκληματία, βιαστή, κλέφτη, δολοφόνο και πάντως εχθρό της Δύσης. Σπεύδεις να παπαγαλίσεις, ότι το Ισλάμ είναι θρησκεία του μίσους, να αναπαραγάγεις τσιτάτα, που κατά δήλωσή σου προέρχονται από το Κοράνι, και να τα κάνεις έτσι απομονωμένα παντιέρα και αποδεικτικό των ιδεών σου. Σε κάθε πρόσφυγα της Ειδομένης, της Λαμπεντούζας και οπουδήποτε αλλού βλέπεις ένα άνθρωπο, που έρχεται να κυριεύσει την Ευρώπη σου, να της φορέσει μπούρκα και να καταλύσει τις ελευθερίες σου. Ανεβάζεις βίντεο με αποκεφαλισμούς και λοιπά εγκλήματα από μουσουλμάνους ή με πύρινους μισαλλόδοξους λόγους ιμάμηδων. Και μετά περιδεής φωνάζεις, ότι «αυτό είναι το Ισλάμ».

Στην πραγματικότητα, οι απόψεις σου έχουν τόση σχέση με τις αξίες της Δύσης όση ο φάντης με το ρετσινόλαδο. Μη με κοιτάς θυμωμένος! Κατά βάθος, οι αρχές, πάνω στις οποίες διαμορφώθηκε η σύγχρονη Δύση, σου είναι απεχθείς, ακριβώς επειδή αξιώνουν από σένα να κοπιάσεις πολύ, μέχρι να κατανοήσεις κάποια πράγματα, και να ασπαστείς κάποιες αρχές, οι οποίες σου προκαλούν σύγκρυο. Κυρίως, όμως, γνωρίζεις, ότι ανάμεσα στις αρχές αυτές περιλαμβάνεται και η επικράτηση της λογικής πάνω από δόγματα και θέσφατα, η αποκήρυξη των γενικεύσεων και η αξίωση, προτού κάποιος διατυπώσει οποιαδήποτε άποψη για οτιδήποτε, να έχει μελετήσει το σχετικό θέμα προσεκτικά και μετά να εκφέρει άποψη γι’ αυτό. Πουθενά στις αρχές αυτές δεν περιλαμβάνεται οποιαδήποτε θεωρία περί ασύμβατων πολιτισμών ή δυνάμει εγκληματιών λαών με γνώμονα τη θρησκεία ή την καταγωγή τους.

Αν, λοιπόν, είχες κάνει τον κόπο να ανοίξεις τα στραβά σου και να ξεκολλήσεις από την παραφιλολογία, που συνοδεύει το Ισλάμ, και τους θιασώτες της, θα είχες καταλάβει κάποια πράγματα, όπως, για παράδειγμα, ότι τα πρώτα θύματα των ισλαμιστών είναι οι ίδιοι οι μουσουλμάνοι και, ειδικότερα, εκείνοι οι οποίοι δεν συμμερίζονται τις ακραίες απόψεις των ισλαμιστικών οργανώσεων. Θα είχες καταλάβει, ότι από στους χιλιάδες κατατρεγμένους πρόσφυγες και μετανάστες, που εισρέουν στην Ευρώπη, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό επιθυμεί να ξεφύγει ακριβώς από αυτούς τους φανατικούς, ως, επίσης, ότι μουσουλμάνοι π.χ. Σύριοι, Ιρακινοί, Ιορδανοί, Κούρδοι κ.λπ. βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πυρός και πολεμούν τους τζιχαντιστές, ενώ εσύ από την ασφάλεια του πληκτρολογίου σου τσουβαλιάζεις όλους τους μουσουλμάνους. Θα έβλεπες, ακόμα, τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Τυνησία, όπου ένα κουαρτέτο προσώπων ανέλαβε να επαναφέρει την ειρήνη σε μια μουσουλμανική χώρα, ή τους χιλιάδες νέους σε Αίγυπτο και Ιράν και άλλες μουσουλμανικές χώρες, οι οποίοι αξιώνουν περισσότερες ελευθερίες, ή τη ζωή εκατομμυρίων Τούρκων, Ινδονησίων, Μαλαισίων αλλά και μουσουλμάνων που ζουν στην Ευρώπη και δεν υιοθετούν ούτε καν τη συντηρητική οπτική των μουσουλμάνων προγόνων τους. Θα άκουγες ονόματα, τύπου Σατζίντ Νταβίντ, Ρασιντά Ντατί, Ναγιά –Βαγιό Μπελκασέμ, Χαντία Τατζίκ, Ισμαήλ Τζεμ, άπαντες μουσουλμάνοι και υπουργοί ή αρχηγοί κομμάτων σε δυτικοευρωπαϊκές χώρες, οι οποίοι δεν έχουν καμμία σχέση με το Ισλάμ, που έχεις πλάσει στο μυαλό σου. Επίσης, θα είχες αντιληφθεί, πόσο παράλογο και αβάσιμο είναι να αναμασάς τις κινδυνολογικές και ισλαμοφοβικές θεωρίες του κάθε επιτηδείου, που επενδύει στο δικό σου φόβο, για να αναδειχθεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο.

Και θα καταλάβαινες, ότι, όπως ακριβώς οι τζιχαντιστές απειλούν τις ελευθερίες της Δύσης, έτσι και εσύ, αναμασώντας τις ρατσιστικές αρλούμπες των επιτηδείων ακροδεξιών προσώπων που έχουν βγει στη φόρα προς άγραν ψήφων, πλειοδοτώντας σε κραυγές μίσους κατά του Ισλάμ και αξιώνοντας τον περιορισμό των μουσουλμάνων μεταναστών και προσφύγων στις δυτικές χώρες, απειλείς με τον τρόπο σου τις ελευθερίες της Δύσης. Που είναι και δικές μου ελευθερίες! Όπως ακριβώς σου το λέω! Καλλιεργώντας το μίσος προς το Ισλάμ και την αντίληψη περί συλλογικής ευθύνης των μουσουλμάνων για τα εγκλήματα των ομοθρήσκων τους θέτεις εαυτόν απέναντι ακριβώς στις αξίες, που δήθεν υπερασπίζεσαι. Και, φυσικά, θέτεις σε κίνδυνο και αυτές και εμένα, που επιμένω να τις ασπάζομαι.

Αλήθεια, αντέδρασες ποτέ σου στην επέλαση της ακροδεξιάς στην Ευρώπη και στην παρουσία νεοναζιστικών κομμάτων σε τρεις, πλέον, ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους και τη δική μας; Αντέδρασες στο παραλήρημα της κας. Λεπέν, του κ. Φαράζ, του κ. Όρμπαν; Ένοιωσες την ανάγκη να διαμαρτυρηθείς, όταν κάποια καθάρματα έριξαν γουρουνοκεφαλές σε χώρους υποδοχής προσφύγων ή έκαψαν ξενώνες προσφύγων; Σου προκάλεσε, άραγε, αρνητικά αισθήματα ο λόγος μίσους κάποιων δικών μας ιερωμένων, που ξερνούν ομοφοβικό μίσος, αξιώνουν να μην έλθουν πρόσφυγες στις περιοχές της δικαιοδοσίας τους, βρίζουν την Ευρώπη και υποστηρίζουν ξεκάθαρα τη Χρυσή Αυγή; Διεχώρισες τη θέση σου από τους ακροδεξιούς του PEGIDA και τις πορείες μίσους, που διοργάνωσαν στη Γερμανία; Πολύ αμφιβάλλω. Το πολύ-πολύ θα αναφέρθηκες γενικά και αόριστα στις ευθύνες της Αριστεράς, αυτού του πολύ βολικού θύματος στο οποίο, όμως, οφείλεις το μεταπολεμικό κράτος προνοίας, και μετά θα ανάσανες βολεμένος, που βρήκες τον αποδιοπομπαίο τράγο και, επιπλέον, ένιψες τας χείρας σου.

Αφού βαυκαλίζεσαι, λοιπόν, ότι υπερασπίζεσαι τις αξίες της Δύσης, κόψε μαχαίρι τις ανοησίες περί ασύμβατου με τις δυτικές αξίες Ισλάμ, πάψε τώρα να δικαιολογείς τους ακροδεξιούς και να αναμασάς το ρατσιστικό λόγο τους, πάρε αποστάσεις απ’ όσους ηλιθίους σπεύδουν να επιρρίψουν ευθύνες για κάθε χτύπημα ισλαμιστών στους πρόσφυγες και να εκμεταλλευτούν τις φοβίες του κόσμου για δικό τους όφελος, όπως και αν αυτό μεταφράζεται, άνοιξε κανένα βιβλίο, μήπως και μάθεις, τι ακριβώς λέει το Κοράνι, χωρίς να αντιγράφεις την ισλαμοφοβική παπαριά του κάθε αμόρφωτου φασίστα, και καταδίκασε το λόγο μίσους κατά του Ισλάμ και όσους τον πρεσβεύουν! Μόνο έτσι θα πείσεις, ότι πραγματικά υπερασπίζεσαι τις αρχές της Δύσης.

 

Facebook: Panagiotis Perivolaris