Το θράσος γεννά τυράννους.

Το θράσος γεννά τυράννους.

Ο Οργανισμός Κοινωνικών Δραστηριοτήτων των Εργαζομένων ιδρύθηκε κάπου γύρω στο 2010 από την ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ. Χρηματοδοτήθηκε τότε με 2,5 εκατομμύρια ευρώ και με 1,88 εκατομμύρια ευρώ για κοινωνικά προγράμματα, το πιο εξωφρενικό βέβαια είναι τα 610.000 ευρώ που ξοδεύτηκαν για την ανάπτυξη σχέσεων εργαζομένων!

Στις 21/4/2008 συνδικαλιστές τις ΓΕΝΟΠ μίσθωσαν το δωμάτιο 9007 γνωστού υπερπολυτελούς ξενοδοχείου για ημερήσια διαμονή, χωρίς διανυκτέρευση, έναντι του πόσου των 7.085 ευρώ.

Το 2011 η έρευνα του κ. Λ. Ρακιτζή αποκάλυψε ύποπτες χρηματοδοτήσεις για την περίοδο 1999-2010 που άγγιξαν τα 32 εκατομμύρια ευρώ. Το ποσό αυτό κατά πώς φάνηκε ξοδεύτηκε σε αρώματα, λουλούδια, ταξίδια αναψυχής και σε ένα σωρό άλλες δραστηριότητες που δεν είχαν επαρκή αιτιολόγηση.

Τα παραπάνω περιστατικά που περιγράφω είναι λίγα, αλλά ενδεικτικά, για να καταλάβει κανείς τι κλίμα κακοδιαχείρισης υπήρχε όλα αυτά τα χρόνια στην ΔΕΗ.     

Αυτοί οι άνθρωποι λοιπόν αφού χόρτασαν την εποχή των παχιών αγελάδων τώρα έχουν βρει τον νέο τους "μεσσία" στο πρόσωπο του Α. Τσίπρα, που τους κολακεύει με το να υπόσχεται ότι οι καλές ημέρες των εκατομμυρίων θα έρθουν ξανά, επιδίδεται δε και σε κούφιους λεονταρισμούς, όπως το περιώνυμο δημοψήφισμα.

Οι συνδικαλιστές τις ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ με αυτήν την επί χρόνια στάση τους και με τις μεθόδους εκβιασμού της κοινωνίας που χρησιμοποιούν, έχουν αποδείξει ότι είναι βαθιά αντιδημοκρατικοί και αυτό γιατί σε όλες τις κοινωνικές τους  δραστηριότητες συγχέουν την δημοκρατία με την οχλοκρατία και την ελευθερία με την ασυδοσία.

Τώρα που έφτασε και σε αυτούς ο λογαριασμός της κρίσης μιλάνε για τα δίκια του αγώνα τους και τα δικαιώματα τους. Αλήθεια από πότε κάποιος μπορεί να δώσει δίκιο στο  θράσος και την τυραννία;