«Παραιτηθείτε» με την ματιά του Άγη Βερούτη

«Παραιτηθείτε» με την ματιά του Άγη Βερούτη

Τρεις σκέψεις για την χθεσινή συγκέντρωση του ‪#‎ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ‬

Το 2011 ήμουνα στο Σύνταγμα από την αρχή, ώσπου άρχισαν τα σούργελα ο Βαρουφάκης, ο Καζάκης, οι Χ'αυγίτες και οι άλλοι εμμονικοί να καπελώνουν την αυθόρμητη αντίδραση του κόσμου για ίδιον ώφελος.

Στις πρώτες συγκεντρώσεις κατέβαινα με το Μετρό τις Κυριακές, με τον γιό μου στο καροτσάκι τότε 1,5 έτους.

Ο κόσμος στους "Αγανακτισμένους" στην αρχή ήταν σημαντικά λιγότερος από όσους ήρθαν χθες στη συγκέντρωση του #ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ και ποιοτικά πολυποίκιλος. Κάτι δεν τους πήγαινε τότε, αλλά δεν ήξεραν τί ακριβώς. Γιαυτό και ήσαν λιγότερο επικίνδυνοι για την κυβέρνηση ΓΑΠ.

Ο χθεσινός κόσμος ήξερε πολύ καλά γιατί ήταν εκεί: Για να διαδηλώσει στον άνευ όρων Κρατισμό.

Άκουσα από 3-4 διαφορετικούς ανθρώπους, χωρίς μεταξύ τους επαφή, για την ισχύ των παρευρισκόμενων αν χρησιμοποιούσαν την στάση πληρωμών ως μοχλό πίεσης στην κυβέρνηση. Αρκετά τρομακτικό για οποιαδήποτε κυβέρνηση.

Επίσης ΤΕΡΑΣΤΙΑ ήταν η ικανοποίησή τους για την σπασμωδική αντίδραση που προκάλεσαν στην Κυβέρνηση και τους παπαγάλους των. Κατεξοχήν καθεστωτική αντίδραση "τύπου Μαδούρο" είπαν πολλοί.

Μην επιχαίρουν λοιπόν όσοι νομίζουν ότι δεν είχε αρκετό κόσμο στο #ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ διότι πρώτον όλοι ήξεραν ΓΙΑΤΙ ήταν εκεί, και δεύτερον αν αυτοί που ήσαν χθες εκεί αποφασίσουν να καθυστερήσουν 29 ημέρες τις πληρωμές τους προς το κράτος, δεν υπάρχει κυβέρνηση που να αντέχει τις επιπτώσεις.

Παρεμπιπτόντως, ήταν 10.000-15.000 πολίτες εκεί, που δεν ακολουθούν αγελαία συμπεριφορά, αλλά αντιδρούν συνειδητά και στρατηγικά.

Μην πείτε πως δεν σας έχω προειδοποιήσει.

Ειρήνη υμίν.

 

Ακολουθήστε τον Αγη Βερούτη στο twitter @Agissilaos
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.