Να μην σας στεναχωρεί κάτι που δεν σας ανήκει

Να μην σας στεναχωρεί κάτι που δεν σας ανήκει

Μας λένε για την κρατική περιουσία που την δίνουν για 99 χρόνια. Αν και το νούμερο είναι γελοίο και κανένας που σήμερα ζει, δεν θα υπάρχει σε 99 χρόνια, σκεφτείτε αν έχει αξία να στεναχωριέστε για αυτό το πράγμα. Η κρατική περιουσία δεν είναι δικιά σας περιουσία, είναι του κράτους. Δεν έχετε κανένα δικαίωμα πάνω σε αυτή. Δεν μπορείτε να πείτε καμία γνώμη ή να ζητήσετε μερίδιο από τα κέρδη της. Σας έχουν κάνει να πιστέψετε ότι σας ανήκει κάτι, που πραγματικά όμως δεν σας ανήκει. Το κράτος ανήκει στην γραφειοκρατία του και αν δεν είστε μέρος αυτής της γραφειοκρατίας, αδιαφορήστε για τις αποφάσεις που παίρνουν.

Οι μόνες αποφάσεις που σας ενδιαφέρουν, είναι αυτές που σας αγγίζουν. Οι φόροι σας αγγίζουν και όχι ποιος θα κάνει κουμάντο στα τρένα και στα αεροδρόμια, γιατί εσείς κουμάντο σε αυτά δεν κάνατε και ούτε θα κάνετε. Το μόνο κρατικό που έχετε είναι οι φόροι και μην μου πείτε για τις περίφημες υπηρεσίες. Αυτές το μόνο που κάνουν είναι να σας ταλαιπωρούν και όχι να σας υπηρετούν.

Γραφειοκράτες ή ιδιώτες το ίδιο μου κάνει, εμένα με ενδιαφέρει να έχω την ηρεμία μου και να μην με ταλαιπωρούν αν θέλω να αγοράσω κάτι. Γιατί κάθε υπηρεσία που σας παρέχει το κράτος την αγοράζετε. Ακόμα και που ζείτε πάνω στο έδαφος που εξουσιάζει το κράτος, πάνω στο έδαφος που έχει τη δύναμη να σας ασκήσει την νόμιμη βία, ακόμα και αυτό το αγοράζετε μέσα από τους φόρους. Δεν σας ανήκει τίποτα, είστε ενοικιαστές και όχι ιδιοκτήτες. Είστε πελάτες, εξαναγκασμένοι πελάτες στο κρατικό μονοπώλιο.

Ας το δώσουν και για 1.000 χρόνια και για 100.000, το ίδιο μου κάνει !

Σκέφτεστε ότι θα έχετε ποτέ κρατική εξουσία ή θέση, για να διαχειριστείτε την κρατική περιουσία;

Αν έχετε τέτοιες φιλοδοξίες τότε να στεναχωριέστε, τότε να προβληματίζεστε. Αν δεν έχετε, τότε την ζωή σας χαλάτε μόνο με ένα βάρος που δεν είναι δικός σας.

Οι γραφειοκράτες, οι συνδικαλιστές και οι πολιτικοί μπορούν να πουν πως στεναχωριούνται και σκοτίζονται.

Αν δεν είστε γραφειοκράτης, συνδικαλιστής και πολιτικός, τότε αδιαφορήστε και απολαύστε τα λίγα που έχετε, γιατί τα πολλά που σας δείχνουν στις τηλεοράσεις και στις εφημερίδες δεν τα κατέχετε και κάτι που δεν το κατέχεις δεν σε ενδιαφέρει ποιος το πουλά και ποιος το αγοράζει.

 

anthonyfountoulis.blogspot.gr

Facebook: Anthony Fountoulis

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.