Άντης Ζέρβας

Άντης Ζέρβας

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη, ακριβώς στη μεταπολίτευση. Έζησα σε διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας, μέχρι να καταλήξω στη Μαύρη Τρύπα που λέγεται Αθήνα, όπου κατάφερα να προσαρμοστώ ευκολότερα από όσο περίμενα.

Κατάφερα να κάνω επάγγελμα το χόμπι μου κι έτσι επαγγελματικά κινούμαι στο διαδίκτυο. Μου αρέσει πού και πού να αρθρογραφώ για πράγματα που μου κεντρίζουν το ενδιαφέρον ή «ερεθίζουν» τη λογική μου.

Δοκιμάζομαι σοβαρά όταν ακούω για προλήψεις, προκαταλήψεις και κάθε είδους παραλογισμούς, αλλά συνεχίζω να ελπίζω ότι με μερικά καλά επιχειρήματα όλα στρώνουν.

Αποφεύγω τις ταμπέλες και προτιμώ να προσδιορίζομαι από επιλογές και όχι από ετικέτες.

27.07.2016

Με την μεταπολίτευση είμαστε συνομίληκοι. Όντας γενημμένος μια βδομάδα μετά την εισβολή στην Κύπρο και την επακόλουθη πτώση της δικτατορίας, μεγάλωσα πήγα στο σχολείο, σπούδασα, έκανα οικογένεια, εργάζομαι και ασκώ τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματά μου ως μέλος μιας δημοκρατική πολιτείας. Ωστόσο, αν και το να φτάνει ένας άντρας στα σαράντα δύο του δεν είναι και τίποτα σπουδαίο - τους τελευταίους αιώνες τουλάχιστο - το να φτάνει η Ελληνική Δημοκρατία σε αυτή την ηλικία, είναι πρωτόγνωρο. Με αφορμή λοιπόν τα σημερινά της «γενέθλια», μερικές σκέψεις για την κρίση της μέσης ηλικίας που δείχνει να περνάει και τον επανακαθορισμό που χρειάζεται ο τρόπος που έχουμε την Δημοκρατία στο μυαλό μας.

20.09.2014

Προχθές έγραφα για το θάνατο του Π. Φύσσα και έκλεινα με μια επισήμανση, σχετικά με το πώς συνεχίζει η Χ.Α. να έχει την απήχηση που έχει: «οι μύθοι με τους οποίους μεγάλωνε επί δεκαετίες η ελληνική κοινωνία γέννησαν και πάρα πολλούς πραγματικούς φασίστες.» Δυστυχώς, πολύ γρήγορα θα πρέπει την παραπάνω πρόταση να την εμπλουτίσω με μια ακόμα. Δεν είναι μόνο οι μύθοι. Είναι και η αδυναμία τήρησης των κανόνων της λογικής (ναι, υπάρχουν τέτοιοι) και η διαστρέβλωση της πραγματικότητας, μέσα από τα παραμορφωτικά γυαλιά των συμπλεγμάτων που κουβαλάει ο καθένας.

18.09.2014

Σήμερα κλείνει ένας χρόνος από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Είμαι σίγουρος πως θα γραφτούν πολλά, άρθρα, απόψεις, stata στο facebook, οπότε θα αφήσω σε άλλους την ανάλυση των γεγονότων και το αν η εξέλιξη τους αποτελεί δικαίωση του νεκρού ή όχι.

24.07.2014

Μου φαίνεται απίστευτο το πόσο η λογική της συντεχνίας έχει εμποτίσει τα πάντα. Αυτή η λογική που ξέρουμε πολύ καλά ότι αποτελεί ένα από τα σοβαρά αίτια της κρίσης, που όλοι καταγγέλλουν, για να καταφύγουν σε αυτή όταν θίγεται ο κλάδος τους και το συντεχνιακό συμφέρον, όπως το εννοούν οι ίδιοι.

12.06.2014

Όποιος είδε ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ ή της ΕΛΑΣ για το τιποτένιο σκουλήκι που χτύπησε μια ανυπεράσπιστη γυναίκα πισώπλατα, παρακαλώ να την κοινοποιήσει.

06.06.2014

Αν έγραφα ένα άρθρο για την επιλογή του Ε. Βενιζέλου να βάλει τον Πύρρο Δήμα στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του 2012, θα έλεγα ότι φαντάζει εξωπραγματικά γελοία. Το ίδιο θα έλεγα και για την επιλογή του Πύρρου Δήμα να δεχτεί μια θέση που, εκτός από τιμητική, είναι και ουσιαστική και απαιτεί προσόντα που μέχρι στιγμής δεν έχει δείξει.

17.05.2014

Καμιά φορά αναρωτιέμαι πώς στο καλό βγάλαμε σαν κοινωνία τα τελευταία 4-5 χρόνια. Σκέφτομαι και προσπαθώ να θυμηθώ πώς ήταν τα πράγματα τέτοια εποχή το 2009, το 2010 και πώς σήμερα. Και πραγματικά απορώ. Έχω δε την αίσθηση ότι τόσο η πορεία μας μέχρι εδώ, όσο και η συνολική πορεία μέχρι να βγούμε από την κρίση (όποτε βγούμε), συμπεριλαμβάνει υπερβολικά περισσότερο χρόνο από όσον θα ήταν απαραίτητος, αν υπήρχαν κάποιες άλλες προϋποθέσεις.

03.04.2014

Καταρχάς να ξεκαθαρίσουμε μας αρέσουν κι εμάς τα σκισμένα τζιν και ότι αυτά αντιπροσωπεύουν, αν και καμιά φορά στη δουλειά μας φοράμε και κοστούμι. Μας αρέσουν και τα backpack και τα δαχτυλίδια, αν και σε κάποιους από μας δεν αρέσουν οι εκπομπές του Σταύρου Θεοδωράκη. Μας αρέσουν επίσης οι μπίρες, η ροκ και οι καλοί φίλοι.

29.03.2014

Δεν την καταδικάζω επειδή την έκανε ένας Αλβανός βαρυποινίτης. Την καταδικάζω επειδή πιστεύω ότι κανείς άνθρωπος, για κανέναν λόγο, δεν πρέπει να χάνει βίαια τη ζωή του από άλλον άνθρωπο.

Σελίδα 1 από 3