Ποιους εξυπηρετεί το Unfollow;

Ποιους εξυπηρετεί το Unfollow;

Καταρχάς να ξεκαθαρίσουμε μας αρέσουν κι εμάς τα σκισμένα τζιν και ότι αυτά αντιπροσωπεύουν, αν και καμιά φορά στη δουλειά μας φοράμε και κοστούμι. Μας αρέσουν και τα backpack και τα δαχτυλίδια, αν και σε κάποιους από μας δεν αρέσουν οι εκπομπές του Σταύρου Θεοδωράκη. Μας αρέσουν επίσης οι μπίρες, η ροκ και οι καλοί φίλοι.

Τώρα λοιπόν που ξεκαθαρίσαμε τα γούστα μας, ας μιλήσουμε γι’ αυτά που δεν μας αρέσουν.

Δεν μας αρέσουν λοιπόν οι ατιμίες. Δεν μας αρέσουν τα ψέματα κι ακόμα περισσότερο δεν μας αρέσουν οι μισές αλήθειες. Δεν μας αρέσουν τα στημένα, είτε πρόκειται για αγώνες, είτε πρόκειται για δημοσιεύματα. Δεν μας αρέσει η διαπλοκή, που έφερε τη χώρα που προσπαθούμε να ζήσουμε στο ναδίρ. Και ακόμα περισσότερο, δεν μας αρέσουν οι λύκοι με προβιές.

Όταν είδαμε το άρθρο του Unfollow με τίτλο «O Σ. Θεοδωράκης δεν έχει ακούσει για μεγαλοεπιχειρηματίες στην Ελλάδα» προβληματιστήκαμε. Θα ήταν μεγάλη απογοήτευση να επιβεβαιωθούν όσοι έλεγαν ότι πρόκειται για κόλπο του συστήματος και των μεγάλων συμφερόντων. Εξάλλου, το Unfollow δεν είναι το «αντισυστημικό» περιοδικό, που δέχεται μηνύσεις από μεγαλοεπιχειρηματίες για τις αποκαλύψεις του; Ή μήπως όχι;

Παρότι δεν είμαστε δημοσιογράφοι, σκεφτήκαμε να κάνουμε μια διασταύρωση. Μας προβλημάτισε ιδιαίτερα η ποιότητα του video, καθώς στην επίμαχη ερώτηση για τις οικογένειες που κάνουν κουμάντο στην οικονομία, είναι φανερό ότι έχει γίνει ένα τουλάχιστον άτσαλο μοντάζ και η απάντηση του Σ. Θεοδωράκη κόβεται απότομα. Ωστόσο, δεν υπήρχε κάπου διαθέσιμο το αυθεντικό video, άρα και αποδείξεις.

Μέχρι σήμερα, βέβαια. Σήμερα είδαμε το αυθεντικό video, το οποίο παρουσιάζουμε εδώ:

Μας είναι αδύνατο να πιστέψουμε ότι επαγγελματίες δημοσιογράφοι έκαναν λάθος. Μας είναι αδύνατο να πιστέψουμε ότι ολόκληρο «αντισυστημικό» Unfollow βασίστηκε σε ένα κακοφτιαγμένο μοντάζ για να «την πει» στο Ποτάμι και το Σ. Θεοδωράκη. Αν υπάρχει κάποια επίσημη συγγνώμη που δεν έχουμε δει, για μια τόσο στημένη «επίθεση», το πράγμα αλλάζει. Αν δεν υπάρχει όμως, τότε οι όροι «σύστημα», «διαπλοκή», «συμφέροντα» αποκτούν νέες αποχρώσεις. Και δεν μας αρέσουν καθόλου.

 

Update:

Η μισή συγγνώμη είναι συγγνώμη; Εξαρτάται πώς θέλεις να δεις το ποτήρι.

Όταν μια άποψη, ένα ολόκληρο άρθρο βασίζεται σε ένα στοιχείο, δεν μπορείς και να εμμένεις στην άποψη και να δέχεσαι ότι το στοιχείο δεν ισχύει.

Από την άλλη η συγγνώμη στην Ελλάδα δεν είναι και εύκολη υπόθεση. Από αυτή την άποψη, μισή συγγνώμη είναι καλύτερη από το τίποτα.

Βλέποντας ότι το Unfollow προσέθεσε μια επανόρθωση στο παραπάνω άρθρο, επιλέγουμε να δούμε τη θετική πλευρά. Μισή συγγνώμη, καλύτερο από το τίποτα.